ΑΙΣΧΟΣ –Ανακλήθηκε προσωρινά η άδεια για την οικία απόρων Πομάκων που είχε παραχωρήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας στην Χ. Νικοπούλου (Βίντεο)
ΑΙΣΧΟΣ –Ανακλήθηκε προσωρινά η άδεια για την οικία απόρων Πομάκων που είχε παραχωρήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας στην Χ. Νικοπούλου (Βίντεο)

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ
Χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων των 19:45 ( μετά το 1.06 : 10) του καναλιού ΑΡΤ TV και παρουσία του δημοσιογράφου κ Μυλωνάκη φιλοξενήθηκε η ηρωική «δασκάλα της Θράκης» κ. Χαρά Νικοπούλου και με δηλώσεις τις κτύπησε «καμπάνες» ανησυχίας για την δράση των «πιστών» της Άγκυρας στην περιοχή αφυπνίζοντας τους χιλιάδες Έλληνες που το παρακολουθούσαν.

Η ίδια μέσα σε συναισθηματικό ένταση εξομολογήθηκε την ύπαρξη εγγράφου ανάκλησης από το υπουργείο άμυνας για «υπηρεσιακούς λόγους» , οικήματος που της είχε παραχωρηθεί για να φιλοξενεί άπορους στα ορεινά της Ροδόπης Έλληνες Πομάκους και αποτελούσε πριν το φυλάκιο «Ακρίτας» του ελληνικού στρατού .

Μέσα στον χώρο αυτό έχουν δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της από το 2012 ένα πνευματικό κέντρο με την επωνυμία «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη». Αυτό το πρώην στρατόπεδο μετατράπηκε σε μια στέγη φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων Πομάκων παιδιών, όπου ζουν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.
Το έγγραφο, σύμφωνα πάντα με την ίδια , έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» και αφορά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης οικίας η οποία είχε ανακαινιστεί με χρήματα Ελλήνων πολιτών και δικά της και αποτελούσε πρότυπο για την περιοχή.

Η ύπαρξη αυτού του πνευματικού κέντρου/ασύλου από ότι διαφαίνεται αποτέλεσε στόχο των «πιστών» του τουρκικού προξενείου και του τοπικού μειονοτικού τύπου που δρα υπογείως ως γνωστό στην Θράκη, και δεν επιθυμεί κανενός είδους τέτοια δραστηριότητα. Επίσης οι «κύκλοι της Άγκυρας» δεν επιθυμούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την αφύπνιση της ελληνικής μέχρι τα κατάβαθα ελληνικής συνείδησης των Ελλήνων Πομάκων (αναφέρεται η ύπαρξη τους από την εποχή του Μ.Αλεξάννδρου) για λόγους που είναι καταφανείς . Η ίδια η ηρωική δασκάλα δήλωσε , για να είμαστε πάντα ακριβείς όπως είμαστε, ότι μετά από συνάντηση συνεργάτη της με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμένο είχε αποσπάσει την προσωπική δέσμευση του ιδίου ότι το θέμα θα «παγώσει» και δεν θα ισχύσει το έγγραφο που ίδια ισχυρίζεται ότι της αποστάλθηκε.

Αναμείνουμε όμως τις εξελίξεις με περίσσεια περίσκεψη για τι ακριβώς θα λάβει χώρα για το συγκεκριμένο θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας και του ελληνισμού στην περιοχή.
Μιλώντας η ίδια ακριβώς πριν ένα χρόνο στην ιστοσελίδα radiomax.gr και σε ερώτηση δημοσιογράφου , είχε δηλώσει τα εξής: Έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα η δράση διάφορων κύκλων από πλευράς Τουρκίας στη Θράκη, εξυπηρετώντας έτσι «σκοτεινά» σχέδια;

Έπειτα από σχετικές μελέτες που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα της «Κιβωτού» -και έχουν δημοσιευθεί-, έχουμε διαπιστώσει ότι στη Θράκη συντελούνται πλέον και τα οκτώ στάδια γενοκτονίας – και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης! Με βάση τον σχετικό ορισμό του καθηγητή κ. Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σε κάθε γενοκτονία έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επτά στάδια πριν από το τελικό στάδιο, της εξολόθρευσης. Αυτή τη στιγμή στη Θράκη είμαστε στο έκτο στάδιο. Δηλαδή, στην προετοιμασία της εξολόθρευσης του ελληνικού-χριστιανικού πληθυσμού και όλων όσοι έχουν καλές σχέσεις με το χριστιανικό στοιχείο. Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας!

Και εάν κάτι τέτοιο είχα αρχίσει να διαβλέπω ότι είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια, τώρα οφείλω απέναντι στους ήρωες που γέννησε αυτή η θρακική γη αλλά και στους 9.000 μοναχούς που είχαμε στη Ροδόπη να πούμε την αλήθεια. Η Θράκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ κομβικό σημείο. Οι πάντες γνωρίζουν ότι έχουν προετοιμαστεί διάφορες εξτρεμιστικές ενέργειες από ορισμένους ακραίους κύκλους της μειονότητας. Πραγματικά, εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού το κράτος των Αθηνών κοιμάται, ως συνήθως. Οπως υπάρχουν και ορθόδοξοι στρουθοκάμηλοι, που στρουθοκαμηλίζουν.

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί από την πλευρά σας ώστε να επιστήσετε την προσοχή των αρμοδίων;
Άπειρες φορές έχω προειδοποιήσει στέλνοντας σχετικές εκθέσεις, ενώ έχω καταθέσει μέσω της Ακαδημίας Αθηνών συγκεκριμένες προτάσεις για τη μειονοτική εκπαίδευση, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έχουν εισακουστεί. Από εκεί και πέρα, καθένας φέρει την ευθύνη έναντι της Ιστορίας. Το τελευταίο διάστημα έχω αφιερωθεί στα θέματα της οικογένειάς μου και δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιήσω άλλο από τον πολύτιμο χρόνο. Επί της ουσίας, πρέπει να γεννήσουμε ξανά Ελληνόπουλα!

Αυτή τη στιγμή σε ποιες ενέργειες θα έπρεπε να προχωρήσει το ελληνικό κράτος;
Να γίνει ελληνικό! Οταν θα γίνει ελληνικό, τότε θα περιμένω. Τώρα δεν προσδοκώ τίποτα! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ελληνόφωνο σχολείο στην ορεινή Θράκη. Αφαιρούμε την πολυτέλεια από έναν Πομάκο να παρακολουθήσει το παιδί του μαθήματα σε δημόσιο ελληνικό σχολείο.

Σε ποια συμπεράσματα έχετε καταλήξει όλα αυτά τα χρόνια που ζείτε και προσφέρετε σημαντικό έργο στην περιοχή; Με τους απλούς ανθρώπους δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Από τους πολιτικούς και το τουρκικό προξενείο προέρχονται τα προβλήματα. Οι αλεβίτες όπως και οι σουνίτες στο Δέρειο με αγκάλιασαν με αγάπη από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου, οι αλεβίτες είναι βιωματικά και ως προς τους τρόπους λατρείας πιο κοντά στους χριστιανούς. Ακόμη και σήμερα επισκέπτομαι το χωριό αυτό στον Εβρο, όπου έχω διατηρήσει ουσιαστικούς δεσμούς φιλίας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ μας. Δύο φορές την εβδομάδα επικοινωνώ με κατοίκους του Δερείου. Σε όλη την πεδινή Ροδόπη όπου καθημερινώς κάνουμε διανομή συσσιτίου μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο μας περιμένουν πάντα.

Αρκεί όμως αυτή η διάθεση του κόσμου να μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους πολιτικούς. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όλη η Ελλάδα έχει -δυστυχώς- μετατραπεί σε ένα μεγάλο Δέρειο. Το τουρκικό προξενείο κάποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτό το χωριό. Σήμερα άλλοι παράγοντες, συναφείς, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Πλέον καθένας πρέπει με μεγάλη αυτοθυσία και κυρίως σύνεση και ψυχραιμία να μπορεί μεν να βοηθά τον συνάνθρωπο, αλλά συγχρόνως να διαφυλάττει την πίστη στην πατρίδα και στον Χριστό. Το Προσφυγικό έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και εάν βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι έχει χτυπήσει μέσα μας ένα καμπανάκι και έχουμε αφυπνισθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Το πνευματικό κέντρο τι είδους βοήθεια παρέχει;
Το πνευματικό αυτό κέντρο, που δημιουργήθηκε το 2012, προσφέρει τόσο υλική όσο και πνευματική τροφή σε όσους το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας. Εκτός από την παροχή συσσιτίου σε άπορες οικογένειες, γίνονται δωρεάν σεμινάρια σε ανηλίκους, μεταξύ άλλων πατριδογνωσίας, αρχαίων ελληνικών κ.ά. Στον χώρο έρχονται άστεγοι ακόμη και για να πλυθούν ή να πλύνουν τα ρούχα τους οι εθελόντριες στα ειδικά πλυντήρια. Οσοι θέλουν μπορούν, φυσικά, να παρακολουθήσουν και τα μαθήματά μας.

Δυστυχώς, είναι αρκετοί οι άστεγοι που αναγκάζονται να επιβιώσουν στα παγκάκια. Εμείς, ως χριστιανοί, έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και την πόρτα του ιδρύματος, χωρίς διακρίσεις, τόσο για τους Ελληνες ορθόδοξους χριστιανούς όσο και για τους Ελληνες μουσουλμάνους. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα σέβονται τον Ιησού Χριστό και την Ελλάδα. Από το 2012 έως σήμερα συνυπάρχουμε ανθρώπινα. Το στομάχι και το πνεύμα όταν πεινάνε, δεν κάνουν διάκριση σε ποια φυλή ανήκουν. Οι πολιτικοί και οι πολιτικές είναι που κάνουν τα προβλήματα σύνθετα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας συν Θεώ και από εκεί και πέρα καθένας που έχει ανάγκη ανακουφίζεται μέσα από την προσφορά των εθελοντών. Είναι άδικο να πούμε ότι μόνο ένα ή δύο άτομα προσφέρουμε βοήθεια. Είμαστε 83 απλοί άνθρωποι από την Κομοτηνή, που καθημερινά δίνουμε τον αγώνα. Υπάρχουν γυναίκες μουσουλμάνες που μαγειρεύουν ή κάνουν άλλες δουλειές και καθένας συνεισφέρει με τον τρόπο του.

Αντίθετα η Άγκυρα όπως έχουμε αναφέρει έχει εκπονήσει ένα τεράστιο σχέδιο με την αναπαλαίωση Τζαμιών σε όλα τα Βαλκάνια και την Ελλάδα , τελευταίο δείγμα το τζαμί στο Διδυμότειχο , σκορπίζοντας τεράστια ποσά για τον σκοπό αυτόν», κατέληξε η ίδια.
Οι Τούρκοι επιδιώκουν με μία τύπου « ήρεμη θρησκευτική επίθεση» και την αναβίωση ισλαμικών εορτών να επαναφέρουν το Ισλάμ στην περιοχή της νότιας Βουλγαρίας και Θράκης.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν μια εβδομάδα ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας μίλησε ουσιαστικά για κινήσεις αντάρτικου των τουρκογενών στα Βουνά της Θράκης στην Νότια Βουλγαρία, σύμφωνα με βουλγαρικό ΜΜΕ. Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης. Οι δηλώσεις του αφορούσαν ερώτηση στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Τρομοκρατία και τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αναφέρει βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων .

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).
Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ με πληροφορίες των βουλγαρικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο στη Βουλγαρία πρέπει να διαθέτει άδεια και να διδάσκει σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος «περιγράφει» στην ουσία το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν για να ξεσηκώσει την νότια Βουλγαρία και την δυτική Θράκη με αιχμή τους μουσουλμάνους που αποτελούν συμπαγή πληθυσμό ιδίως στην Βουλγαρία.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παρουσία ισλαμικών τρομοκρατικών πυρήνων στη Βουλγαρία, ο Καρακατσάν ανέφερε ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ότι αυτές οι πληροφορίες δεν συζητούνται δημόσια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν προσπάθειες να δημιουργηθούν τέτοιοι πυρήνες». Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και της ροής των προσφύγων.
Τι άλλο δηλαδή να δηλώσει δηλαδή ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ , ο οποίος αμύνεται της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του κρούοντας παράλληλα «καμπάνες» και στην ελληνική κυβέρνηση για ότι λαμβάνει χώρα στα βουνά της Ροδόπης.
Το μέτωπο λοιπόν αντιπαράθεσης μας με την Οθωμανική Τουρκία είναι τόσο στο Αιγαίο και την Κύπρο , όσο και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ ΒΔ παραμονεύουν οι Αλβανοί και οι Τσάμηδες που ομιλούν για γενοκτονίες και «κατεχόμενα εδάφη» από την Ελλάδα.

Οφείλουμε ως Έλληνες , και ως ελληνικές αρχές να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά τα ύπουλα σχέδια που λαμβάνουν χώρα, ενώ η Ελλάδα «απασχολείται» με το Τρίτο μνημόνιο και τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα .
Αυτό το «παραμύθι» είχε εφαρμοστεί και στο μακρινό παρελθόν με άλλο τρόπο και ήταν ένας από τους κύριους λόγους πτώσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Η ιστορία μας διδάσκει πάντα αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε ως λαός αλλά οφείλουμε να την γνωρίζουμε πολύ καλά και με λεπτομέρειες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications