O ISIS πίσω από το μακελειό στο Λας Βέγκας ;; Τουλάχιστον 50 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες
O ISIS πίσω από το μακελειό στο Λας Βέγκας ;; Τουλάχιστον 50 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι ο δράστης προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες.

Τουλάχιστον 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στο Λας Βέγκας, πίσω από την οποία φαίνεται να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία, εν αντιθέσει με το αρχικό σενάριο που ήθελε να τον είχαν σκοτώσει οι αστυνομικοί. Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης του ο σερίφης του Λας Βέγκας έκανε λόγο για «μοναχικό λύκο»

Το προφίλ του δράστη
Λίγες ώρες μετά το θλιβερό συμβάν, το φως της δημοσιότητας είδαν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για τον 64χρονο Stephen Paddock ο οποίος ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με το σερίφη της πόλης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Paddock γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1953 με τις αρχές να τονίζουν πως δεν έχουν πλήρη εικόνα για το ιστορικό του.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Paddock ζούσε για μια τριετία σε σπίτι στην κοινότητα Mesquite, 80 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο δράστης προηγουμένως ζούσε σε: Reno, Nevada, California και Florida, ενώ σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη, ενώ στο δωμάτιο είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του.
Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης
Ο ένοπλος δράστης λίγο μετά τις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) της Κυριακής από δωμάτιο στον 32ο όροφο του καζίνο άνοιξε πυρ.
Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές ο ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά ενώ αναζητείται από τις αρχές μία γυναίκα ασιατικής καταγωγής και δύο οχήματα τα οποία ανήκουν στον ένοπλο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications