Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ζώα ! Ο αισχρός Κουρουμπλής συστήνει άφοβα κολύμπι!
Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ζώα ! Ο αισχρός Κουρουμπλής συστήνει άφοβα κολύμπι!

Ακόμη και το ναυάγιο του Sea Diamond, το οποίο συνέβη το 2007 και άρα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας επιστράτευσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σαν επιχείρημα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της πολιτικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μετά την οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κουρουμπλής απέδωσε την διάχυση του μαζούτ από το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη II» στις χαμηλές θερμοκρασίες της θάλασσας και τα υποθαλάσσια ρεύματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης πήγε λίγο παρά πέρα, κατηγορώντας «κοινωνία» και τον καπιταλισμό για τη συγκεκριμένη οικολογική τραγωδία η οποία εξελίσσεται στον Σαρωνικό.

Επερώτηση στη Βουλή από την ΝΔ
Την απόδοση ευθυνών και τη δημόσια απολογία των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία φέρνοντας το όλο ζήτημα στη Βουλή με επίκαιρη επερώτησηπου υπογράφουν περισσότεροι από 20 βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία αντιπρόεδροι αλλά και δύο πρώην πρόεδροι. (Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι τομεάρχες Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, και οι βουλευτές Άννα Ασημακοπούλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Κατσαφάδος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργία Μαρτίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Αθανάσιος Μπούρας, Κατερίνα Παπακώστα και Γιάννης Τραγάκης).

Όλοι μαζί υπογραμμίζουν ότι, ενώ από την επομένη του ναυαγίου κοντά στη Σαλαμίνα ο κ. Κουρουμπλής δήλωνε ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και έχει περιοριστεί η διαρροή και η ρύθμιση, «η εξέλιξη όχι απλώς δεν τον δικαίωσε, αλλά αντιθέτως οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή στην περιοχή».

Οι δικαιολογίες Κουρουμπλή
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από τον ίδιον και τον κρατικό μηχανισμό και αντεπιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία με οξύτητα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «δεν είναι απλό γεγονός, βυθίστηκε ένα πλοίο στα καλά του καθουμένου. Το ζήτημα που έχει τεθεί είναι αν υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση. Το πλοίο βυθίστηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 3:30 ήταν εκεί πλοίο του λιμενικού. Στις 4 ήταν το πλοίο που διέσωσε τους ναυτικούς. Στις 6:14 έγινε η ανάθεση στην εταιρεία για τη στεγανοποίηση του πλοίου. Τη νύχτα δεν γίνεται ο καθαρισμός.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση αυτή. Το πλοίο βυθίστηκε. Για να γίνει η επιχείρηση, πρέπει να ξέρεις πού είναι το πλοίο. Στις 9:40 μπήκαν οι φράκτες. Στις 10 άρχισε η στεγανοποίηση. Ο Μητσοτάκης, που ζητάει την παραίτησή μου, πιάστηκε αδιάβαστος. Αν λέω ψέματα, τότε θα παραιτηθώ».

Ο υπουργός Ναυτιλίας μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο του Σκάι, προκάλεσε αίσθηση, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.
«Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές στην περιοχή έχουν καθαρίσει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications