Τεράστια πρόοδος!!!  στη Σαουδική Αραβία επέτρεψαν στις γυναίκες να οδηγούν!!!
Τεράστια πρόοδο!!!  στη Σαουδική Αραβία επέτρεψαν στις γυναίκες να οδηγούν!!!

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες, κατά το κείμενο που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το μέτρο, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα πολλών γυναικών στο βασίλειο, αρκετές από τις οποίες είχαν φυλακιστεί διότι αψήφησαν την απαγόρευση, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018 στο υπερσυντηρητικό βασίλειο του Κόλπου.

Πολλές γυναίκες που ανήκουν στην ελίτ στη Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν κάλλιστα να οδηγούν στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, αλλά όχι στο Ριάντ, όπου αν παραβίαζαν την απαγόρευση συλλαμβάνονταν.

Στο πλαίσιο ενός πακέτου οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο βασίλειο με ορίζοντα το 2030, με στόχο κυρίως να περιοριστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, το Ριάντ μοιάζει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τις γυναίκες στη χώρα, οι οποίες για παράδειγμα πρέπει να έχουν έγκριση κάποιου «κηδεμόνα» τους, ενός άνδρα της οικογένειας τους—συνήθως του πατέρα, του συζύγου ή του αδελφού τους—για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Η επικείμενη άρση της απαγόρευσης στις γυναίκες να οδηγούν ανακοινώθηκε μερικές ημέρες αφότου επιτράπηκε σε γυναίκες να συγκεντρωθούν για μια εθνική εορτή σε ένα στάδιο, κάτι επίσης χωρίς προηγούμενο στη Σαουδική Αραβία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications