Ολική κατάρρευση της ISIS στην Deir Ez-Zor: Στα βουνά καταδιώκοντα οι ισλαμιστές (βίντεο από επιχειρήσεις Su-25)
Ολική κατάρρευση της ISIS στην Deir Ez-Zor: Στα βουνά καταδιώκοντα οι ισλαμιστές (βίντεο από επιχειρήσεις Su-25)

Μετά την λύση της πολιορκίας του αεροδρομίου της Deir Ez-Zor οι συριακές δυνάμεις κατόρθωσαν να εισέλθουν στην πόλη από την κύρια είσοδο στα νότια της πόλης και να ενωθούν με τα στρατεύματα που ήταν αποκομμένα εντός της.

Οι δύο δυνάμεις, δηλαδή στοιχεία της προεδρικής Φρουράς και των δυνάμεων των «Τίγρεων» και μονάδες από την πολιορκημένη, από την ISIS, πόλη συναντήθηκαν, όπως αναφέρει το Sputnik στο δρόμο που περνά από την νότιο είσοδο. Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού εξαπέλυσαν μια ισχυρή επίθεση βόρεια από την αεροπορική βάση καταστρέφοντας θέσεις της ισλαμικής οργάνωσης, ενώ κατόρθωσαν να πιάσουν αιχμαλώτους το πλήρωμα ενός άρματος μάχης.

Η νέα αυτή εξέλιξη, έρχεται μετά την λύση της πολιορκίας και της αεροπορικής βάσης όπου περίπου 1000 Σύροι στρατιώτες την υπερασπίζονταν ηρωικά από τον περασμένο Ιανουάριο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλεσε τη νέα αυτή επιθετική αιχμή ως τη μεγαλύτερη νίκη κατά της ISIS στα τρία τελευταία χρόνια του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη οι συριακές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία της Deir Ez-Zor από τα δυτικά, δίνοντας σημαντική ορμή στην προώθηση στα νότια της πόλης αλλά και προς το αεροδρόμιο. Η επιθετική ορμή όμως των συριακών και ρωσικών δυνάμεων δεν εξαντλήθηκε. Αντίθετα εξαπέλυσαν νέα επίθεση στα όρη Thardeh που περικλείουν γεωγραφικά τη πόλη εκδιώκοντας την ISIS.

Κάλυψη σε κομβόι του ρωσικού Στρατού που μετεφέρει ανθρωπιστική βήθεια στην Deir Ez-Zor απο Su-25 της ρωσικης Αεροπορίας

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications