Μέθυσε, τον πήρε ο ύπνος και ο σκύλος κατασπάραξε το νεογέννητο γιο του
Πατέρας αποκοιμήθηκε μεθυσμένος και ο σκύλος κατασπάραξε το παιδί του

Καταδικάστηκε ο πατέρας που αποκοιμήθηκε ενώ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ο σκύλος του κατασπάραξε το νεογέννητο παιδί του.

Σε φυλάκιση 21 μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας στο Νιούκαστλ της Βρετανίας, o οποίος αποκοιμήθηκε, όντας μεθυσμένος και το σκυλί της οικογένειας κατασπάραξε το μόλις τριών εβδομάδων παιδί του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2015. Τον μικρό Reggie Young βρήκε ετοιμοθάνατο η μητέρα του, Maria Blacklin όταν γύρισε στο σπίτι, ενώ ο σύντροφός της Ryan Young και ο σκύλος τους, ράτσας Λέικλαντ τεριέ, κοιμόντουσαν.

Στο δικαστήριο της βρετανικής πόλης ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεση του σκύλου θα μπορούσε εύκολα να είχε σταματήσει αλλά ο πατέρας δεν ξύπνησε, με το περιστατικό να υπολογίζεται ότι μπορεί να διήρκεσε ακόμη και 20 λεπτά.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος εργάζεται ως επισκευαστής στεγών, δήλωσε αργότερα στην αστυνομία ότι είχε πιει οκτώ κουτάκια μπύρας, ενώ ένας ταξιτζής της περιοχής που κλήθηκε ως μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι του είχε ζητηθεί να παραδώσει άλλα οκτώ στη διεύθυνση της οικίας των Young. Η γιαγιά της μητέρας του παιδιού είχε πεθάνει εκείνη την μέρα και η Backlin είχε πάει να παρηγορήσει την οικογένειά της, αφήνοντας τον σύντροφό της να προσέχει το νεογέννητο.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στο δικαστήριο, το σκυλί έμενε στον κήπο και συνήθως του επιτρεπόταν να μπει μόνο στην κουζίνα. Παρόλα αυτά δεν υπήρχε καμία ανησυχία για τη συμπεριφορά του όταν βρισκόταν κοντά σε παιδιά. Όταν η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι το απόγευμα, αντίκρισε μια σκηνή «γοτθικού τρόμου», σύμφωνα με τον δικαστή Tim Gittens, με το βρέφος να κείτεται στο πάτωμα σε μια λίμνη αίματος. Το χρώμα του νεογέννητου είχε γίνει μοβ αλλά ανάπνεε ακόμη, ωστόσο το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σπίτι δεν κατάφερε να το κρατήσει στη ζωή.

Ο Young ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν τόσο μεθυσμένος, όσο κουρασμένος. Ο εισαγγελέας Shaun Dodds, ωστόσο, επικαλούμενος τις μαρτυρίες των αστυνομικών, είπε ότι φαινόταν όντως σε κατάσταση μέθης.

Βάσει των ευρημάτων στο χώρο, το μωρό είτε τραβήχτηκε, είτε έπεσε από το ριλάξ που βρισκόταν και κατασπαράχτηκε από το σκυλί, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε κάποια επαφή με το βρέφος. Εκτιμάται ότι οδηγήθηκε στην επίθεση από τις "ασυντόνιστες" κινήσεις του μικρού Reggie.

Ο Young, ο οποίος παραδέχτηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού του, έκλαιγε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο δικαστής Gittens, παρά την καταδικαστική απόφαση, αναγνώρισε πως ο Young, «ένας σκληρά εργαζόμενος πατέρας», έχει εμφανίσει συμπτώματα κατάθλιψης και μετα-τραυματικής διαταραχής μετά το τραγικό περιστατικό. Στον πατέρα, εκτός της ποινής φυλάκισης, του απαγορεύτηκε να έχει στην ιδιοκτησία του σκύλο για επτά χρόνια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications