Κάτι συμβαίνει στον πλανήτη: Οι Ρώσοι απέστειλαν στρατιωτικούς δορυφόρους που παρακολουθούν τους δύο πόλους της γης
Κάτι συμβαίνει στον πλανήτη: Οι Ρώσοι απέστειλαν στρατιωτικούς δορυφόρους που παρακολουθούν τους δύο πόλους της γης

Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε επίσημα ότι τρεις ρωσικοί στρατιωτικοί δορυφόροι ευρίσκονται σε ειδική βαρυσήμαντη αποστολή παρακολούθησης των δύο πόλων διαγράφοντας ελλειπτική τροχιά, προκαλώντας όμως έντονη ανησυχία στην αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που έλαβε και αυτή τα μέτρα της με την εκτόξευση ειδικού διαστημικού σκάφους,σύμφωνα με ρωσικό άρθρο .

Αυτήν την είδηση επιβεβαίωσε και η αμερικανική διοίκηση του διαστήματος η γνωστή μας από το ετήσιο ταξίδι του Άγιου Βασίλη, NORAD, προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι αναμένουν οι Αμερικανοί από την Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής στρατηγικής διοίκησης του διαστήματος , η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 23, Αυγούστου 2017 από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, και την τοποθέτηση στην συνέχεια σε τροχιά ρωσικών στρατιωτικών διαστημικών σκαφών , το ένα εκ των οποίων διαθέτει την ονομασία «Κόσμος-2519», με κωδικό αναγνώρισης 2017-037D για την NORAD.

Ο δορυφόρος αυτός βρίσκεται σε μια τροχιά με κλίση 97.92 βαθμούς, σε υψόμετρο 667 χλμ.
Να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατ ‘επανάληψη, ανέφεραν την παρουσία και άλλων δύο ρωσικών στρατιωτικών δορυφόρων με τις κωδικές ονομασίες ( «Κόσμος-2499», «Κόσμος-2504») .

Αυτό που είναι γνωστό είναι αυτοί οι ρωσικοί δορυφόροι εκτελούν «ελέγχους» όπως την εξωτερική εξέταση αντικειμένων, ανεφοδιασμό δορυφόρων , επισκευές , καθώς και αποστολές για στρατιωτικούς σκοπούς .
Την ίδια στιγμή επισημαίνουμε ότι εκτοξεύθηκε το άκρως μυστηριώδες αυτόνομο διαστημικό σκάφος των ΗΠΑ με την ονομασία X-37B, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια παραμονής στο Διάστημα, εν μέσω του τυφώνα επιπέδου 5 IRMA, αυξάνοντας κατακόρυφα τις ανησυχίες για «κάτι μεγάλο που έρχεται» σε μία ακόμη άκρως απόρρητη αποστολή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications