Το πρώτο αεριωθούμενο(jet)αεροπλάνο στο κόσμο αμύνεται στους εισβολείς κατακτητές Αμερικάνους ΒΊΝΤΕΟ
Γραφική αναπαράσταση του πρώτου αεριωθούμενου(jet)αεροπλάνου στο κόσμο αμύνεται στους εισβολείς κατακτητές Αμερικάνους

Το Messerschmitt Me 262 , με το παρατσούκλι Schwalbe, ήταν το πρώτο επιχειρησιακό αεριωθούμενο αεροσκάφος της Luftwaffe. Το Me 262 ήταν πιο γρήγορο και πιο οπλισμένο απο οποιονδήποτε άλλο αεροπλάνο που υπήρχε εκείνη την εποχή.

Λίγα χρόνια πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί είδαν τις μεγάλες δυνατότητες των αεροσκαφών που χρησιμοποίησαν τον νέου τύπου κινητήρα jet που κατασκευάστηκε από τον Γερμανό φυσικό Hans Joachim Pabst von Ohain το 1936 ο σχεδιαστής του πρώτου επιχειρησιακού κινητήρα τζετ στο κόσμο .

Μετά τις επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις των πρώτων αεροσκαφών Heinkel He 178 με κινητές jet στην εισβολή στην Πολωνία υιοθέτησαν τον κινητήρα αυτόν για ένα προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος. Ως αποτέλεσμα αυτού ηταν το Me 262 που ήταν ήδη υπό ανάπτυξη Projekt 1065 (P.1065) πριν από την έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα σχέδια άρχισαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1939, η εξέλιξη του αρχικού σχεδιασμού καθυστέρησε σε μεγάλο βαθμό από τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη νέα μηχανή αεριωθουμένων, υπήρξε μεγάλη δυσκολία εύρεσης κραμάτων χάλυβα υψηλής θερμοκρασίας και άλλα υλικά για την κατασκευή της μηχανής, σε αυτο βοήθησε το εμπάργκο που είχαν υποβάλει στην Γερμανία οι Οβριοί ήδη απο το 1933, ο Χίτλερ ευνόησε την ανάπτυξη των turbojet και λένε ψευδώς οτι αυτός το καθυστέρησε το πρόγραμμα αεριωθούμενων αεροπλάνων.Μόλις τον Δεκέμβριο του 1943 το πρώτο Me 262 πέταξε στον στον ουρανό.

Τον Ιούνιο του 1944,η Luftwaffe σχημάτισε την πρώτη δοκιμαστική μονάδα Erprobungskommando 262 (Ekdo 262), με πιλότους από τις μονάδες Zerstörer , με εντολή του Werner Thierfelder. Τον Οκτώβριο του 1944, η μονάδα ανέλαβε δράση και κατέρριψε πολλά αμερικάνικα αεροπλάνα που είχαν μεγάλες απώλειες αλλα και πάλι υπερείχαν λόγο της συντριπτικής πλειοψηφίας αεροπλάνων των Αμερικάνων-Βρετανών, ακόμα και οι εχθροί εντός της Γερμανίας συνωμοτούν για να αποτρέψουν μεγάλες επιχειρήσεις στον πόλεμο του αεριωθούμενου κατά του εχθρού.. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΣ!.

Εδώ μέσα απο το cockpit αληθινό βίντεο ίσως χρωματισμένο τεχνικά:

Και εδώ ειναι στην σημερινή αριστερόστροφη κατεχόμενη Γερμανία οι δήθεν "ναζιστές" που επιβάλουν μετρά σύμφωνα με το δόγμα!αφαίρεσαν μέχρι και την αρχαία σβάστικα της καυκάσιας φυλής! απο αυτο το ιστορικό αεροπλάνο, "πατέρα" όλων των πολεμικών αεροπλάνων έως σήμερα, μαζί με τους κινητές jet που δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή εξέλιξη απο τοτε 70+ χρονιά,ούτε άλλος τυπος κινητήρα,γιατί άραγε? οι "απόγονοι Μογγόλων" οπως λένε οι χαμηλής αντίληψης και νοημοσύνης και οι κομμουνιστές! ενώ ηταν καυκάσια φυλή αποδεδειγμένα που είχε μείνει πιο καθαρή απο μογγολικές και αραβικές εισβολές στην Ευρώπη, και αυτη έφερε την τεχνολογική επανασταση μετά τον μεσαίωνα και τον σκοταδισμό δεν ειναι τυχαίο που οι πιο πολλές εφευρέσεις ηταν made in Germany έως το 1945 και οι πρώτοι κινητές εσωτερικής καύσης, και όταν λέμε "καυκάσια φυλή" εννοούμε την original οπως οι αρχαίοι Έλληνες οχι ιμιτασιόν . ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications