Ήρθε η απάντηση της Ελλάδας στα S-400 και τα F-35 της Τουρκίας και είναι σοκαριστική…
Ήρθε η απάντηση της Ελλάδας στα S-400 και τα F-35 της Τουρκίας και είναι σοκαριστική…

Τελικά η ελληνική απάντηση στην απόκτηση των S-400 και των 100 F-35 από την Τουρκία, ήρθε και ήταν ηχηρή:

Μετά από χρόνια εκκρεμότητας τελικά υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια… φρένων για τα Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας! Ναι, καλά διαβάσατε, τα Mirage 2000 δεν είχαν ούτε καν φρένα.

Πώς πέταγαν; Με δανεικά φρένα, το ένα από το άλλο, μια διαδικασία που στην αεροπορική argo λέγεται «κανιβαλισμός»!

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ), στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε στις εγκαταστάσεις της η 1η Εκτελεστική Σύμβαση υπ’ αριθμ. 005Γ/17 της Συμφωνίας Πλαίσιο υπ’ αριθμ. 003Γ/17 “Προμήθεια εκατόν σαράντα τεσσάρων τεμαχίων (ΕΑ 144) υλικού Heat Sink Α/Φ Μ2000/-5”.

Τη Σύμβαση υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, αντιναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας MILTECH HELLAS ΑΕ, ιδιοκτησίας Χ.Χούμπαυλη, Κωνσταντίνος Κουτσός.

Κατά τα λοιπά, κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί 1 δισ. ευρώ για να τοποθετηθεί… ραντάρ AESA σε δύο Μοίρες F-16, για να «βλέπουν» το F-35 στα 40 χλμ.! Λες και η τουρκική Αεροπορία υπάρχει περίπτωση να βγάλει τα F-35 στο Αιγαίο, πριν από εκείνη την μοιραία, αφέγγαρη νύχτα. Αλλά τότε, θα είναι αργά για δάκρυα…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications