Χίος: Θλίψη προκαλεί η κατάντια του πιο ιστορικού μνημείου της Χίου,εξαιτίας του καταυλισμού λαθρομεταναστών.[βίντεο]
Χίος: Θλίψη προκαλεί η κατάντια του πιο ιστορικού μνημείου της Χίου,εξαιτίας του καταυλισμού λαθρομεταναστών.[εικόνες & βίντεο]

Αγνώριστο το ιστορικό Κάστρο, μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο

Ξηλώνοντας τα προστατευτικά κάγκελα και σύρματα που είχε τοποθετήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, εν γνώσει της μάλιστα, λαθρομετανάστες εισέβαλλαν στο εσωτερικό ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν και χρησιμοποιώντας τον χώρο ως σημείο συνάθροισης μακριά από τα βλέμματα του προσωπικού του Δήμου αλλά και της Αστυνομίας.

Με τον καιρό, στο εσωτερικό των τειχών αναπτύχθηκε ένας μικρότερος καταυλισμός, με την παρουσία των λαθρομεταναστών να αφήνει τα σημάδια της ανεξίτηλα. Πλέον το εσωτερικό του επιθαλάσσιου τείχους δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν κοινό σκουπίδοτοπο με δεκάδες κιλά απορριμμάτων να είναι σκορπισμένα παντού.

Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, παπούτσια, καρέκλες, χαρτόκουτες και χαρτιά, υπολείμματα τροφών και δεκάδες άλλα σκουπίδια συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός μνημείου. Από την τοπική ιστοσελίδα www.politischios.gr/

Φαντάζομαι την χαρά των κομμουνιστών μιασμάτων αλληλέγγυων αντιφασιστών να χαίρονται και απολαμβάνουν με κάθε βεβήλωση και καταστροφή ότι έχει σχέση με ελληνικά μνημεία ή αρχαιολόγους χώρους!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications