Μετά τα fake news και οι  καλοστημένες fake φωτογραφίες των ΜΚΟ
Μετά τα fake news και οι fake φωτογραφίες

Μετά τα fake news και οι fake καλοστημένες φωτογραφίες των ΜΚΟ που προπαγανδίζουν τους νέους εποίκους της χώρας. Αυτές τις στημένες φωτογραφίες με τα γελαστά παιδάκια και όχι την πραγματικότητα των κέντρων υποδοχής και της διαβίωσης στα κέντρα προσφύγων, χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οι φωτογραφίες αυτές , διαλεγμένες ώστε να προκαλούν την συμπάθεια για ανύπαρκτα πραγματικά παιδιά στη χώρα, αναπαράγονται με ρυθμούς πολυβόλου απο τα προπαγανδιστικά ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά για να μη χαλάσει η διαφημιστική καμπάνια , τα πρόσωπα παραμένουν αναλοίωτα χωρίς την απαραίτητη προστασία του μωσαϊκού στα πρόσωπα των ανηλίκων που εφαρμόζεται όπως βλέπετε επιλεκτικά.

Δείτε καλά τις 2 απο τις φωτογραφίες που κατακλύζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Η μια είναι απο ιστοσελίδα ΜΚΟ (μάλλον φωτογραφημένα στην Τουρκία ή την Συρία) και η άλλη απο κάποιο τουρκικό καταυλισμό Σύριων προσφύγων. Θα τις ξαναδείτε να αναπαράγονται κατά εκατοντάδες φορές σε διάφορα ελληνικά ΜΜΕ.

Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα παιδιά αυτά τα ελληνικά ΜΜΕ που προπαγανδίζουν με ψεύτικες φωτογραφίες μια μαγική εικόνα. Αν ενδιαφερόταν θα πήγαιναν να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είναι μοιρασμένα πρώτα στα νησιά και μετά στην ηπειρωτική χώρα. Θα έλεγχαν καθημερινά την κυβέρνηση και τις ΜΚΟ για το που διασπαθίζονται τα κονδύλια της ΕΕ και τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων

Το ερώτημα είναι αν μπορεί πια να πιστέψει κάποιους πολιτικούς που αναφερουν όχι τον πραγματικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα και τις εθνικότητές τους αλλά πόσοι απο αυτούς ζήτησαν άσυλο στη χώρα και θα λάβουν ΑΦΜ , ΑΜΚΑ και ότι άλλο προβλέπεται.
Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν στη χώρα και συνεχίζουν να συρρέουν κατα εκατοντάδες καθημερινά, τις εθνικότητές τους και το αν είναι πραγματικοί πρόσφυγες ή δηλώνουν πρόσφυγες, αν είναι Σύριοι ή δηλώνουν Σύριοι, αν γνωρίζουμε την ταυτότητά τους ή αν έχουν σκίσει τα χαρτιά τους για να πάρουν άλλα.

Η χώρα έχει γίνει απο άκρη σ ακρη ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων απο όλα τα μέρη του κόσμου, ΜΚΟ διαφόρων εθνικοτήτων και σκοπών αλωνίζουν τη χώρα και η κυβερνητική πολιτική περιορίζεται στο να κάνει τον τροχονόμο σε αφύλαχτα σύνορα και μετρα ασπιρίνες.
Τα κονδύλια της ΕΕ αλλά και χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων , διασπαθίζονται σε αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις και τα κονδύλια του ΥΕΘΑ μπορεί να μη φτάνουν για να αγοραστούν ανταλλακτικά για τα πυροσβεστικά αλλά περισσεύουν για να αγοράζονται τσιγάρα για τους μετανάστες.

Η Ελλάδα δεν πρόκειτα να γίνει ένα πολυπολιτισμικό κράτος ας μην γελιόμαστε. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να εξομαλύνει τις πολιτισμικές διαφορές των νέων κατοίκων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικά βιώματα. Επιπλέον πέρα απο την επιδερμική μόρφωση και εκπαίδευση που γίνεται πλέον στα σχολεία, είναι ανίκανο να διεισδύσει στις γκετοποιημένες περιοχές της Αθήνας.
Υπάρχουν πια διαφορετικές φυλές και γκέτο και όχι πολυπολιτισμικό μωσαϊκό και η ανάπτυξη του internet και των τηλεπικοινωνιών βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο πακιστανός βλέπει και ακούει πακιστανικά κανάλια, ο Σύριος συριακά, ο Ρωσόφωνος ρώσικα κοκ.

Το χειρότερο απ' ολα είναι οτι πλέον δεν υπάρχει μια ελληνική κουλτούρα , κάτι που να αποτελεί συνδετικό κρίκο, το συνδετικό υλικό απαραίτητο για ενα πολυφυλετικό μωσαϊκό. ΗΠΑ δε θα γίνουμε, θα γινόμασταν Ηνωμένο Βασίλειο ή Γαλλία στην καλύτερη περίπτωση αν οι πολιτικοι δεν ήταν τόσο ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση.

Πολυ φοβάμαι και το απεύχομαι να γίνω μάντης συμφορών, οτι οι άνθρωποι αυτοί , ζώντας στο περιθώριο γιατί το κράτος δεν έχει ούτε τους οικονομικούς πόρους ούτε τους μηχανισμούς για να τους εντάξει στην κοινωνία που άλλωστε είναι ήδη εξαθλιωμένη, εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, αργά ή γρήγορα θα σχηματίσουν παραβατικές ομάδες.

Το καλύτερο ομως είναι στο τέλος
Αν διαβάσετε τις τελευταίες ημέρες ο αν. γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων διευκρίνισε: «Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να παράσχει διερμηνείς, οι οποίοι να μπαίνουν στα σχολεία. Έχουμε, όμως, συνεννοηθεί με διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι θα δώσουν φέτος από έναν διερμηνέα -ή και δύο- σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, για τις δύο βασικές γλώσσες, δηλαδή τα αραβικά και τα ούρντου (!!!)»."

freepen.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications