Τα ‘μαθες τα νέα; ΕΣΥ φταις για την καταστροφή στον Σαρωνικό!
Τα ‘μαθες τα νέα; ΕΣΥ φταις για την καταστροφή στον Σαρωνικό!

Ο σύγχρονος οικολόγος πάσχει από ΙΨΔ – δηλαδή Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, η οποία εκφράζεται μέσω εμμονών. Ό,τι κι αν συμβεί, θα σου πει φταίει η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, ο υπερπληθυσμός και… ο άνθρωπος, έτσι γενικώς και αορίστως βγάζοντας τον ποπό του από τη μέση, γιατί αυτός, υποτίθεται, είναι ο καλός, που το λέει.

Έτσι είναι οι ακτιβιστές της Greenpeace, έτσι οι νεο-αριστεροί με πράσινο εγκέφαλο, έτσι και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

Στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή στον Σαρωνικό, απάντησε: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», είπε συγκεκριμένα.

Όπως σημείωσε, την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Είναι η ελεύθερη μετάφραση της ιδεολογίας της Ναόμι Κλάιν, όπως την συλλαμβάνει κανείς διαβάζοντας την στο μπάνιο. Μπάνιο, όπως θάλασσα ή τουαλέτα, και τα δύο κάνουν.

Με λίγα λόγια, αν καταργήσουμε τη χρήση πετρελαίου, ως δια μαγείας θα καταργηθούν και οι πολυεθνικές, έτσι την έχουν δει. Αν πάψουμε να καταναλώνουμε, θα κλείσουν οι πολυεθνικές. Αν δεν έχουμε ίντερνετ, θα είναι π.χ. μεγάλο χτύπημα στο μονοπώλιο της Google.
Κι αν σε πονάει το χέρι, πιάσε και κόψ’ το, σωστά;

Κι αν καταργηθεί η χρήση πετρελαίου, τότε θα γεμίσουμε τον πλανήτη φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες και οικολογικά θα είμαστε σούπερ! Η γη θα γίνει ακατάλληλη για καλλιέργεια, ενώ τα πουλιά δεν θα κολλούν στην πίσσα, αλλά θα αποκεφαλίζονται με χάρη! Οι ανεμογεννήτριες δεν θα ανήκουν σε κάποιον Μυτηλιναίο ή μια μεγάλη πολυεθνική, όπως γίνεται τώρα, αλλά ο καθένας θα έχει και τη δική του στο μπαλκόνι του, πλάι στις κάθετες καλλιέργειες με τα λαχανικά.

Η άλλη λύση είναι να πάμε στην ευλογημένη Νεολιθική Εποχή και να ανακαλύψουμε εκ νέου τον πηλό. Κιούπι ο Μυτηλιναίος, κιούπι κι εγώ. Έτσι… θάνατος στις πολυεθνικές με αυστηρή λιτότητα και… να δούμε ποιος θα ψοφήσει πρώτος!
Προφανώς ο κος Τσιρώνης δεν είναι τόσο χαζός, το παίζει χαζός. Το παίζει θεόχαζος όταν ο ίδιος όντας στην κυβέρνηση, συμφωνεί οι εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους “εθελοντικά” και συμβολικά -έτσι, δώστε βρε παιδιά κι εσείς κανά ψιλό- ενόσω στους άλλους γίνονται κατασχέσεις για χρέη προς τράπεζες και δημόσιο. Το λόμπι των εφοπλιστών δεν τον ενοχλεί που φορτώνει τους φορολογούμενους, ούτε το λόμπι των ΑΠΕ που κάνει το ίδιο.

Πόσα ειδοποιητήρια για πρόστιμα έστειλε η κυβέρνηση του για τα ανασφάλιστα οχήματα;
Εκατοντάδες χιλιάδες.
Πόσα ειδοποιητήρια για πρόστιμα έστειλε η κυβέρνηση του για τα ανασφάλιστα δεξαμενόπλοια; Μμμ… κανένα; Γιατί το εν λόγω βαπόρι από τη Σαλαμίνα, με την πολύ πίσσα και το πολύ μυστήριο ατύχημα, ήταν ανασφάλιστο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πλοιοκτήτη!

Κι εδώ γεννιέται το ερώτημα: Εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία, στον τουρισμό και στην αλιεία, θα έχει και κόστος καθαρισμού. Ποιος θα το πληρώσει αυτό; Η άτιμη η κοινωνία ή ο πλοιοκτήτης που μέχρι τώρα είχε κέρδη αλλά… μαζί τα φάγαμε;

Κάτι μου λέει θα ακούσω… άτιμη κοινωνία, που… άλλους τους κατεβάζεις, αλλά μόνο γελοίους ανεβάζεις στη Βουλή!

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications