Με την ουρά στα σκέλια  υπέγραψε τις άδειες για την Eldorado Gold στην Χαλκιδική! - Δηλώσεις νίκης από τους Καναδούς
Με την ουρά στα σκέλια  υπέγραψε τις άδειες για την Eldorado Gold στην Χαλκιδική! - Δηλώσεις νίκης από τους Καναδούς

«Άρον- άρον» η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Eldorado Gold, για αποχώρηση από την επένδυση στην Χαλκιδική εξέδωσε τις απαιτούμενες άδειες τις οποίες ζητούσε η καναδική εταιρεία για το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Με την πρώτη άδεια τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας Με τη δεύτερη απόφαση του Γ.Σταθάκη χορηγείται στην «Ελληνικός Χρυσός» άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου διάρκειας τριών ετών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Τις αναμένουμε άμεσα, όπως και αυτές τις οποίες έχουμε αιτηθεί για τις Σκουριές», ανακοίνωσε εν τω μεταξύ η Ελληνικός Χρυσός, η ελληνική εταιρεία της Eldorado Gold, σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Σταθάκη αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο υπουργείο.

Η έκδοση των αδειών ήρθε λίγες ώρες μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Γιώργου Σταθάκη για ολοκλήρωση κατά 100% της αδειοδότησης μέσα στην εβδομάδα.

Πιο ειδικά με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Οι δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας:

Με τη δεύτερη, χορηγείται στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications