Αδιανόητη τραγωδία: 64 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο επειδή σταμάτησε η παροχή οξυγόνου λόγω χρεών
Αδιανόητη τραγωδία: 64 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο επειδή σταμάτησε η παροχή οξυγόνου λόγω χρεών

Η τραγωδία συνέβη σε κρατικό νοσοκομείο στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της Ινδίας

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη σε νοσοκομείο στην Ινδία με 64 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους επειδή, όπως καταγγέλλεται, διεκόπη η παροχή οξυγόνου λόγω των χρεών της διοίκησης προς ιδιωτική εταιρειά παροχής του αερίου.

Η τραγωδία συνέβη στο κρατικό νοσοκομείο BRD στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Ινδικά ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι όλοι οι θάνατοι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και 34 βρέφη, σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την αδυναμία της διοίκησης να αποπληρώσει ένα χρέος 6,8 εκατομμυρίων ρουπίων στην ιδιωτική εταιρεία παροχής οξυγόνου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο, αν και παραδέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, αποδίδει τους μαζικούς θανάτου σε εγκεφαλίτιδα ή σε άγνωστους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν στη ζωή τα νεογνά.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και ζήτησε υπομονή μέχρι να εντοπιστούν οι πραγματικές αιτίες της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Γονείς, πάντως, περιγράφουν ότι ξαφνικά είδαν τα παιδιά τους να μην μπορούν να ανασάνουν και τους νοσηλευτές να τους δίνουν χειροκίνητες συσκευές προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή οξυγόνου στα παδιά τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications