Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη - Μακελειό! Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος
Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη - Μακελειό! Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος

Τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Βαρκελώνης - Τουλάχιστον 13 νεκροί – Μια οικογένεια Ελλήνων ανάμεσα στους τραυματίες - Διέφυγε πεζός ο δράστης – Διαψεύδει η αστυνομία τα περί ομηρίας - Συνελήφθη ένας ύποπτος - Νεκρός ο ένας δράστης

Η σκιά της τρομοκρατίας απλώνεται και πάλι πάνω από την Ευρώπη, αυτή τη φορά οι τρομοκράτες αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη εν μέσω καλοκαιριού.

Διψασμένοι για αίμα φαίνεται ότι ήταν οι τρομοκράτες της σημερινής επίθεσης στην Βαρκελώνη καθώς έριξαν με μεγάλη ταχύτητα το φορτηγάκι τους στον πιο πολυσύχναστο και τουριστικό δρόμο της πόλης, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

Άνθρωποι πεσμένοι στο δρόμο - Τουλάχιστον δεκατρείς οι νεκροί
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (17/08) στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, τη Las Ramblas, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες που απολάμβαναν τη βόλτα τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα από το περιστατικό, το οποίο η αστυνομία χαρακτηρίζει και επίσημα ως «τρομοκρατική ενέργεια» υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες.
Αυτόπτες αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στα ισπανικά Μέσα ότι το λευκό βανάκι έπεσε με φόρα στον πεζόδρομο, με τους περαστικούς να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Το ισπανικό rtve ανέφερε αρχικά ότι ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε πεζος, με την ισπανική αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Όπως μεταδίδει η ισπανική ιστοσελίδα, σύμφωνα με την περιγραφή της αστυνομίας ο οδηγός του βαν έχει ύψος 1.70, φορούσε λευκό πουκάμισο με μπλε ρίγες.

Νεκρός ένας δράστης Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες του μακελειού ήταν τρεις, με τον έναν να πέφτει νεκρό σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Και Έλληνες τραυματίες από την επίθεση
Μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη Βαρκελώνη, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" η γραμματέας του Έλληνα προξένου στη Βαρκελώνη Θεώνη Ζησιμοπούλου. «Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κ. Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.
Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

Αυτός είναι ο άνδρας που νοίκιασε το βαν

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ισπανική El Pais ο άνθρωπος που φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν του τρόμου είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ.
Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (17/08) ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα . Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.
Το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του συλληφθέντα από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada.

Δεν υπάρχει ομηρία σε τουρκικό εστιατόριο
Πληροφορίες αμέσως μετά την τρομοκρατική ενέργεια ανέφεραν ότι δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε τουρκικό εστιατόριο της περιοχής και βρίσκονταν ταμπουρωμένοι εκεί. Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη».

Έκλεισε το μετρό - Χάος στους δρόμους
Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έφτασαν δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.
Η «Las Ramblas», υπενθυμίζεται ότι είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Βαρκελώνης, όπου καθημερινά συγκεντρώνονται χιλιάδες τουρίστες.
Αυτή είναι η πορεία που ακολούθησε το βαν - Είχαν και δεύτερο φορτηγάκι
Επί 0,5 χλμ το λευκό βαν θέριζε ζωές. Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι στην τρομοκρατική ενέργεια οι δράστες είχαν νοικιάσει και ένα δεύτερο βαν.
Το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση εντοπίστηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia. Όπως βλέπετε, και στις πρώτες φωτογραφίες από την τρομοκρατική ενέργεια, επικράτησε πανικός, με τους τουρίστες να τρέχουν για να σωθούν.

Ο πεζόδρομος «Las Ramblas» έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως και η γύρω περιοχή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τη γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya, ενώ οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έχουν κλείσει. Επίσης οι εμπορικές επιχειρήσεις και τα εστιατόρια στον κεντρικό πεζόδρομο κατέβασαν ρολά.
Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications