Τα σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψυχοπαθή!
Τα σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψυχοπαθή!

Οι σχέσεις με τους ψυχοπαθείς ξεκινούν τέλεια – είναι γοητευτικοί και καταπληκτικοί εραστές, ενώ ξέρουν να κρύβουν καλά τα ελαττώματά τους, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Έτσι, δεδομένης της ικανότητάς τους να χειραγωγούν τους άλλους, πόσο εύκολο μπορεί να είναι να τους εντοπίσετε;

Σας έχει τύχει ποτέ να προσέχετε αυτά που λέτε με το άτομο που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι; Ή έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τις ανασφάλειες σας για να σας κάνουν να νιώσετε ξεχωριστοί;

Ο Αυστραλός συγγραφέας David Gillespie μοιράστηκε μερικά σημάδια για να μπορέσετε να καταλάβετε εάν ο σύντροφός σας έχει ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.

Το βιβλίο του με τίτλο “Taming Toxic People” είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε έναν ψυχοπαθή άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή σας.

“Όταν ένας ψυχοπαθής συναντά ένα νέο θύμα, προσπαθεί αρχικά να το εκμεταλλευθεί. Και θα το κάνει με συναισθηματικό τρόπο για να δει την αντίδρασή του,” γράφει ο συγγραφέας στο βιβλίο του.

“Οι ιστορίες του θα είναι φτιαγμένες με σκοπό να αγγίξουν μια συναισθηματική σας χορδή και να προκαλέσουν τη συμπόνια σας.”

“Εάν απαντήσετε δείχνοντας κατανόηση, θα είναι ένα σύνθημα για τον ψυχοπαθή ότι μπορεί να σας πιέσει περισσότερο.”

Είστε σε μια τοξική σχέση έναν ψυχοπαθή; Ο κ. Gillespie αποκαλύπτει τα σημάδια τα οποία πρέπει να προσέχετε:

Ήταν απίστευτα γοητευτικοί, ακριβώς όπως σας αρέσει. Είχατε τις ίδιες ελπίδες και όνειρα. Αγαπούσαν ό,τι αγαπούσατε και ενδιαφέρονταν για τα πάντα. Αυτό μεταφράζεται συχνά και στην κρεβατοκάμαρα. Ξέρουν ακριβώς τι θέλετε και εστιάζουν στο να βεβαιωθείτε ότι το έχετε. Οι ψυχοπαθείς είναι καταπληκτικοί εραστές – στην αρχή.

Χρησιμοποιούν τις ανασφάλειές σας για να σας κάνουν να τους θέλετε περισσότερο. Αν είστε ντροπαλοί, νιώσατε ξαφνικά ότι ήσασταν το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο στην αίθουσα. Εάν είχατε χαμηλή αυτοπεποίθηση, ξαφνικά νιώσατε το πιο όμορφο πρόσωπο που έχουν γνωρίσει ποτέ. Νιώσατε ξεχωριστοί όταν ήσασταν μαζί τους.

Τους δείχνετε εμπιστοσύνη από νωρίς. Μοιράστηκαν λεπτομέρειες για τις προσωπικές τους ιστορίες και για τη ζωή τους από νωρίς. Σκοπός τους ήταν να μοιραστείτε εσείς πληροφορίες για τον εαυτό σας.

Είναι εντυπωσιακοί. Σας είπαν ιστορίες απίστευτης επιτυχίας. Ο αέρας τους σας έπεισε ότι οι ιστορίες αυτές ήταν αληθινές παρόλο που δεν βλέπατε τίποτα για να το επιβεβαιώσετε.

Χειραγωγούν τη συμπόνια σας. Στην αρχή, είχαν μια ιστορία για μια σκληρή παιδική ηλικία, έναν άσχημο χωρισμό, μια βαριά αρρώστια, ή κάτι άλλο σχεδιασμένο να προκαλέσει τη συμπόνια σας. Ο σκοπός ήταν να κερδίσουν την προσοχή σας σας. Είμαστε περισσότερο ανεκτικοί με τους ανθρώπους που λυπόμαστε.

Χρειάζονται προσοχή και περιβάλλουν τους εαυτούς τους με θαυμαστές. Μόλις κερδίσουν την προσοχή σας, θα αρχίσουν να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους. Το κάνουν αυτό για να σας υπενθυμίσουν ότι είστε τυχεροί που τους έχετε και ότι έχουν πολλές άλλες επιλογές με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μια σταθερή ανησυχία με τη σχέση σας.

Δεν έχουν παρελθόν. Σπανίως θα σας γνωρίσει κάποιον από το παρελθόν του ή από κάποιον που τον γνωρίζει πριν από τη γνωριμία σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πουν καλά λόγια γι’ αυτούς, γι’ αυτό τους κρατάνε μακριά σας.

Θα σαμποτάρουν τις σχέσεις σας. Θα εργαστούν σκληρά για να σας κόψουν από τους φίλους και την οικογένειά σας. Και θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα γύρω από τους ανθρώπους που συνηθίζατε να νιώθετε άνετα. Θέλουν να εξαρτάστε από αυτούς και να είστε αφοσιωμένοι μόνο σε αυτούς. Είναι ζηλότυποι και θα σας αποκόψουν από τους άλλους ανθρώπους της ζωής σας.

Συνεχώς λένε ψέματα, πολλές φορές χωρίς κανένα λόγο. Αλλά πάντα έχουν έτοιμη μια καλή δικαιολογία.

Δεν κάνουν ποτέ λάθη. Πάντα δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους, αλλά δεν την αλλάζουν ποτέ.

Είναι παρασιτικοί. Πληρώνετε σχεδόν τα πάντα. Έρχονται στο σπίτι σας, δεν πάτε εσείς στο δικό τους. Χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό σας. Πληρώνετε εσείς για τις εξόδους σας. Και συχνά δανείζονται χρήματα από εσάς.

Και μόλις καταφέρουν να σας κάνουν να κολλήσετε μαζί τους, έχετε γίνει παρελθόν γι’ αυτούς. Δεν σας δίνουν σημασία και σας απαγορεύουν να προσπαθήσετε να αναζωπυρώσετε τη σχέση που νομίζατε ότι είχατε. Κάποιες φορές θα εξαφανιστούν για μερικές ημέρες χωρίς καμία επαφή, χωρίς καμία εξήγηση. Σε αυτή τη φάση συνήθως ψάχνουν για το επόμενο θύμα. Αν νιώσουν ότι αρχίζετε να απομακρύνεστε, θα προσπαθήσουν να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους για να σας κρατήσουν.

Θα πέσετε στην παγίδα και όταν δουν ότι δεν θα έχουν τίποτα να πάρουν πλέον από εσάς, η σχέση σας θα τερματιστεί σαν να μην υπήρξε ποτέ. Θα νιώσετε μόνοι, ανασφαλείς, τρελοί, σοκαρισμένοι και άδειοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications