Πρόστιμο σε όποιον διασχίζει δρόμο κοιτάζοντας το smartphone του!
Πρόστιμο σε όποιον διασχίζει δρόμο κοιτάζοντας το smartphone του!

Προσοχή, smartphone zombies κυκλοφορούν ανάμεσα μας! Επειδή λοιπόν το κακό με όλους εμάς που διασχίζουμε τους δρόμους κοιτώντας τα κινητά μας έχει παραγίνει, οι αρχές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 85 ευρώ (100 δολάρια) κάθε φορά που παρανομούμε.

Η Χονολουλού, πρώτη απ’ όλες, καθιστά επίσημα παράνομη τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ενώ διασχίζει κάποιος τον δρόμο, με την αστυνομία να μοιράζει πρόστιμα χωρίς κανένα έλεος. Είναι η πρώτη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που επιβάλλει τον συγκεκριμένο νόμο ενώ πολλές είναι οι χώρες που βλέπουν αρκετά θερμά μια πιθανή καθίδρυση παρόμοιας νομοθεσίας.

Τι επιβάλλει όμως ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Οκτωβρίου και όσοι πεζοί τον παραβιάζουν θα δέχονται πρόστιμα από 15 έως και 99 δολάρια, ανάλογα την περίπτωση.

Η νέα απαγόρευση δεν αφορά απαραίτητα τα αυτοκίνητα που θα χτυπήσουν κάποιον πεζό αλλά περισσότερο τους ίδιους τους πεζούς που πέφτουν πάνω σε αντικείμενα και πολλές φορές πάνω στα αυτοκίνητα.

Αν και δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για το ποσοστό ατόμων που τραυματίστηκαν σε τέτοια ατυχήματα, ο δήμαρχος της Χονολουλού, Kirk Caldwell, δήλωσε ότι η χρήση του κινητού ενώ διασχίζει κάποιος τον δρόμο έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα και αρκετά επικίνδυνο γι’αυτό αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

“Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να είμαστε μια μεγάλη πόλη με τα περισσότερα ατυχήματα πεζών. Τα smartphones δεν αποτελούν μόνο πρόβλημα στου δρόμους πλέον αλλά και στα πεζοδρόμια.” ανάφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η χρήση του τηλεφώνου σε μια διασταύρωση θα επιτρέπεται μόνο αν κάποιος καλεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Προσοχή λοιπόν γιατί αν επιβληθεί και στην Ελλάδα ο νόμος περί κινητών, δεν θα μείνει ευρώ στην τσέπη (όχι ότι υπάρχει αλλά λέμε τώρα)…

secnews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications