Σφαγή στην Ινδία για την καταδίκη γκουρού για βιασμό – 29 νεκροί και 200 τραυματίες (βίντεο)
Σφαγή στην Ινδία για την καταδίκη γκουρού για βιασμό – 29 νεκροί και 200 τραυματίες (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 200 τραυματίστηκαν σε βίαιες ταραχές στο κρατίδιο Χαριάνα στην Ινδία, μετά την καταδίκη ενός «γκουρού» για τον βιασμό δύο γυναικών.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, επικεφαλής της οργάνωσης Ντέρα Σάτσα Σάουντα που προωθεί την κοινωνική και πνευματική ευημερία, κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό δύο γυναικών το 2002 στην πόλη Σίρσα της βόρειας Ινδίας.

Με την ανακοίνωση της καταδίκης, οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους και προκάλεσαν φθορές σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, βενζινάδικα, οχήματα και βαν τηλεοπτικών σταθμών σε διάφορες πόλεις των κρατιδίων Παντζάμπ και Χαριάνα.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Όπως υποστηρίζει ο Σινγκ, διαθέτει εκατομμύρια πιστούς, πολλοί από τους οποίους είναι μεγαλύτερης ηλικίας χωρικοί που προσελκύονται από τα προγράμματα αρωγής της οργάνωσής του.

Βάσει του κατηγορητηρίου, η μικρότερη ποινή που αντιμετωπίζει είναι η επταετής κάθειρξη.

Εκτός από τις κατηγορίες για βιασμό, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του «γκουρού», καθώς φέρεται ότι έπεισε 400 άνδρες να υποβληθούν σε ευνουχισμό, με την υπόσχεση ότι θα προσέγγιζαν τον θεό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications