Πρωτοφανές! Η «Secret Service» δεν μπορεί να προστατέψει τους Τραμπ - Έλλειψη πόρων ή κάτι άλλο;
Πρωτοφανές! Η «Secret Service» δεν μπορεί να προστατέψει τους Τραμπ - Έλλειψη πόρων ή κάτι άλλο;

Πρωτοφανές! Ενώ στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη κοινωνικές αναταραχές και υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος εμφυλίου, καθώς και ο ίδιος ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από τη στιγμή της εκλογής του βιώνει μια απίστευτη πολεμική από τους παγκοσμιοποιητές και τους οπαδούς του συστήματος.

Η μυστική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με το καθήκον της προστασίας του προέδρου και των μελών της οικογένειάς του, «σηκώνει τα χέρια ψηλά» λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να τους προστατέψει, λόγω... έλλειψης πόρων ή υπάρχει κάτι άλλο;

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα USA Today ο διευθυντής της Secret Service, Ράντολφ Άλες, η πολυμελής οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ και η προτίμηση που δείχνει ο Αμερικανός πρόεδρος να περνάει τα Σαββατοκύριακά του σε πολυτελή θέρετρα, όπου εξασκείται στο γκολφ, είχαν ως αποτέλεσμα την εξάντληση των κεφαλαίων, που είχαν εγκριθεί για αυτή την χρονιά, για τη λειτουργία της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει αναλάβει την προστασία τους.

Και συνεχίζει, ο μισθός 1.000 και πλέον ανδρών έχει ήδη φθάσει στο όριο που προβλέπεται ανά εργαζόμενο σε ετήσιο επίπεδο και των υπερωριών που ορίζονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ήτοι 160.000 δολάρια ανά πράκτορα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Secret Service η υπηρεσία έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, καθώς οι πράκτορές του δεν χρειάστηκε ποτέ άλλοτε να προστατεύσουν τόσους πολλούς ανθρώπους που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Λευκό Οίκο: 42 πρόσωπα, μεταξύ αυτών 18 μέλη της οικογένειας του προέδρου. Υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 31 ανθρώπους.

Ενώ τόνισε ότι τα ατελείωτα ταξίδια και οι υπερωρίες έχουν φτάσει τους πράκτορες στα όρια τους και ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να πληρώσει τις τόσες ώρες που έχουν εργαστεί.

Ο Άλες επισήμανε, παράλληλα, ότι έχει μιλήσει σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για το θέμα που προέκυψε.
Αυτή τη στιγμή η Secret Service διαθέτει προσωπικό 6.800 πρακτόρων με πολιτικά και στολές. Αναμένεται να αυξήσει τους πράκτορές της σε 7.600 έως το 2019 και 9.500 έως το 2025, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications