Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)
Μυστηριώδη εξωγήινα περιστατικά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ξεκίνησε τη συμπαντική ζωή του τον Νοέμβριο του 1998 για να δώσει στην ανθρωπότητα ένα μόνιμο κατάλυμα στο Διάστημα, σε κάτι που θα έμοιαζε λίγα χρόνια πριν με καθαρή επιστημονική φαντασία!

Όσο για τη συνεισφορά του στην ανθρώπινη γνώση, ο όγκος των πληροφοριών που έχει κομίσει η αέναη τροχιά του Σταθμού γύρω από τη Γη λογίζεται ανυπολόγιστης αξίας.

Η οδύσσεια της γνώσης έρχεται όμως όπως φαίνεται με όλων των λογιών τις παραξενιές, καθώς τα περίεργα δεν λείπουν από τον κατοικήσιμο αυτό δορυφόρο που τόσο έχει συνεισφέρει στις διαστημικές μας αναζητήσεις… Τι είδε το Discovery;

Το Διαστημικό Σύστημα Μεταφορών είναι ένας κωδικός που χαρακτηρίζει κάθε διαστημική αποστολή του Discovery στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η STS-114 (Space Transportation System) εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2005 ως η πρώτη αποστολή τέτοιου είδους 2,5 χρόνια μετά την τραγωδία του Columbia, αναβιώνοντας το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων στον κανονικό του ρυθμό.

Ο σκοπός του Discovery ήταν να δέσει στον Διαστημικό Σταθμό και να ανεφοδιάσει το πλήρωμά του. Πριν το κάνει βέβαια αυτό, ο χειριστής του διαστημικού λεωφορείου εκτέλεσε μια μανούβρα γύρω από τον Σταθμό ώστε να τραβηχτούν φωτογραφίες από το εξωτερικό του προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ζημιές και φθορές.

Η εξέταση των εικόνων έδειξε πράγματι κάποιο μικροπροβληματάκι και ο αστροναύτης Στιβ Ρόμπινσον βγήκε από την κάψουλα για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Τότε ήταν που στις κάμερες της NASA καταγράφηκε ένα ΑΤΙΑ! Λευκό μέσα στη μαυρίλα του Διαστήματος, το μυστηριώδες σκάφος απομακρύνθηκε από το Discovery για να επιστρέψει στιγμές αργότερα και να κοντοσταθεί για λίγο, πριν αλλάξει εντελώς την κατεύθυνσή του. Η περίεργη αυτή κίνησή του έκανε τους ειδικούς της NASA να το ονομάσουν «Μπούμερανγκ».

Οι καθησυχαστικές αναφορές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για αδέσποτα διαστημικά συντρίμμια, την ίδια ώρα βέβαια που πολλές φωνές μιλούσαν για ηθελημένη αλλαγή της κατεύθυνσης του αντικειμένου, κάτι που υποδεικνύει την ύπαρξη νοήμονος ζωής…

Η ζωντανή μετάδοση του Σταθμού εντοπίζει το Millennium Falcon του «Star Wars»(!)

Πολύ πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2016, ένας 20χρονος από τη Βρετανία παρακολουθούσε το ζωντανό πρόγραμμα που χαρίζουν οι κάμερες της NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τότε παρατήρησε έκπληκτος ένα αντικείμενο που φαινόταν να απομακρύνεται από τον Σταθμό και έμοιαζε με μεταλλικό διαστημόπλοιο, με το όλο σχήμα του να παραμοιάζει στο θρυλικό Millennium Falcon του Χαν Σόλο!
Το αντικείμενο ήταν ορατό για περισσότερο από δύο λεπτά και είχε μια μπλε λάμψη γύρω του. Ο πιτσιρικάς έστειλε αμέσως το υλικό στη NASA, αν και ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι το απαντητικό mail που θα λάβει από την Αμερική θα κάνει και πάλι λόγο για διαστημικά σκουπίδια…

Εξαιτίας μάλιστα των τόσων αναφορών για παράξενα αντικείμενα που έβλεπε ο κόσμος στο live video feed του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, η NASA κόβει συχνά πυκνά τις εκπομπές! Ο Σταθμός διαθέτει σωρεία καμερών στο κάτω μέρος του, απ’ όπου προβάλλει ζωντανό περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Εξωγήινα σκάφη, ιπτάμενους δίσκους και άλλα πολλά έχουν αναφέρει κατά καιρούς οι χιλιάδες θεατές του live feed, τα οποία η NASA χαρακτηρίζει αδιάφορα «διαστημικά συντρίμμια». Κάποιες φορές έχει όμως διακόψει αιφνιδίως την εκπομπή δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση κάποιας ανωμαλίας. Κάτι που προκαλεί φυσικά υπόνοιες για την ξαφνική διακοπή του ζωντανού προγράμματος.
Τον Μάρτιο του 2016, το live video feed διακόπηκε και πάλι όταν ένα ΑΤΙΑ σε σχήμα πετάλου εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες. Τον Ιανουάριο του 2015 η οθόνη μαύρισε ξανά (έγινε μπλε στην πραγματικότητα) όταν έγινε ορατό ένα μικρό γκρι αντικείμενο που φαινόταν να βγαίνει από τη γήινη ατμόσφαιρα! Πάμπολλα βίντεο κυκλοφορούν στο YouTube που δείχνουν τις διακοπές του ζωντανού καναλιού της NASA στιγμές μετά την εμφάνιση κάποιας παραξενιάς.

Τα τριγωνικά φώτα που κανείς δεν ήθελε να αναγνωρίσει

Τον Αύγουστο του 2006, καθοδόν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το διαστημικό λεωφορείο Atlantis (του Διαστημικού Συστήματος Μεταφορών 115) ακολουθήθηκε στενά από ένα περίεργο σύνολο τριγωνικών φώτων. Αν ήταν ένα σκάφος ή πολλά μικρά δεν έγινε ποτέ γνωστό, σύμφωνα πάντως με το ανακοινωθέν της NASA δεν ήταν φυσικά τίποτα άλλο από υποπροϊόντα της πυροδότησης.
Η NASA ερεύνησε πάντως τα φώτα, τα οποία εμφανίστηκαν κάπου 30 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση. Με την τραγωδία του Columbia το 2003 να είναι ακόμα φρέσκια, η διαστημική υπηρεσία μελέτησε εξονυχιστικά το θέμα για να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ήταν τα φώτα σπασμένα μέρη του διαστημικού σκάφους.

Τελικά κατέληξε ότι τέτοια απομεινάρια της καύσης δεν είναι σπάνια, αν και συνήθως δεν είναι ορατά. Άλλη εξήγηση που δόθηκε είναι ότι τα φώτα, που παραδέχτηκε τώρα η NASA ότι ήταν πολύ κοντά στον πύραυλο, ήταν πάγος. Την ώρα που τα έλεγε βέβαια αυτά, ο κυβερνήτης της κάψουλας Μπρεντ Τζετ δήλωνε ότι τα φώτα δεν έμοιαζαν με τίποτα απ’ όσα έχει δει σε Γη και Διάστημα…
Προσκολλήθηκαν ζωντανοί οργανισμοί στο εξωτερικό του Σταθμού;
Ξεμυτίζοντας στο Διάστημα για να συλλέξουν δείγματα έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Αύγουστο του 2014, ρώσοι αστροναύτες ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν ζωντανούς οργανισμούς να έχουν προσκολληθεί στο εξωτερικό τμήμα του κατοικήσιμου ανθρώπινου δορυφόρου. Οι μικροοργανισμοί αναγνωρίστηκαν ως πλαγκτόν, το οποίο προήλθε πιθανότατα από τη Γη. Οι αστροναύτες δεν είχαν βέβαια ιδέα ούτε πώς έφτασαν εκεί οι γήινοι οργανισμοί ούτε πώς επιβίωναν στις αφιλόξενες συνθήκες του Σύμπαντος.
Οι επιστήμονες απέρριψαν τη θεωρία του πλαγκτόν, καθώς τέτοια είδη ζωής δεν υπάρχουν κοντά στις πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι ειδικοί υποπτεύονται τα ατμοσφαιρικά ρεύματα, που θα μπορούσαν θεωρητικά να σηκώσουν μικροοργανισμούς από τη Γη και να τους παρασύρουν σε ταξίδι μέχρι τον Διαστημικό Σταθμό. Αν αποδειχθεί αυτό, τότε θα μάθουμε ότι τα εν λόγω ρεύματα ταξιδεύουν σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Το γεγονός ότι έχουν ανευρεθεί ζώντες οργανισμοί σε υψόμετρο 16-32 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης δεν είναι πουθενά κοντά με τα 322 χιλιόμετρα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού! Αν αποδειχθεί, τότε θα υπάρχουν μορφές ζωές που θα μπορούν να επιβιώσουν στο απόλυτο κενό του Διαστήματος…

Τα μυστηριώδη σύννεφα και οι κεραυνοί

Τον Οκτώβριο του 2013, το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού παρατήρησε ένα παράξενο νεφέλωμα πάνω από τη Γη, σε σχήμα «μέδουσας», όπως ανέφεραν. Καμιά προγραμματισμένη εκτόξευση δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα ούτε κάτι άλλο που θα δικαιολογούσε το περίεργο του πράγματος. Οι αστροναύτες απέμειναν απορημένοι καθώς οι αναλυτές της NASA δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που έβλεπε το πλήρωμα.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι εκείνη τη μέρα ο ρωσικός στρατός εκτελούσε άσκηση στο Καζακστάν και το νέφος φαινόταν να ήταν αποτέλεσμα των δοκιμών των «χαρακτηριστικών των διηπειρωτικών πυραύλων Τοπόλ». Δεν ήταν ωστόσο μόνο το τεράστιο νέφος που φαινόταν να αγκαλιάζει τον πλανήτη μας, καθώς πάνω από τα σύννεφα λάμβαναν χώρα μια σειρά από αλλόκοτα φαινόμενα, όπως κεραυνοί που φαίνονταν να κατευθύνονται αντίθετα από τη συνήθη φορά τους!
Οι επιστήμονες έθεσαν στο ερευνητικό στόχαστρο τις απροσδόκητες αυτές ανάποδες αστραπές ελπίζοντας πως θα μάθουν περισσότερα για τη μεταφορά ενέργειας στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας. Καμιά επίσημη απάντηση δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications