Ικανοποίηση Κίσινγκερ για Ελλάδα, έκτακτες δηλώσεις για την Μέση Ανατολή
Ικανοποίηση Κίσινγκερ για Ελλάδα, έκτακτες δηλώσεις για την Μέση Ανατολή

Ο «αγαπητός» Χένρι Κίσινγκερ, γνωστός και μη εξαιρετέος για την παγκοσμιοποιητική του δράση, μετά την ικανοποίηση που έχει πάρει σε σχέση με τις «σωστές» κινήσεις που γίνονται στην ελληνική Παιδεία και κοινωνία, στρέφει το βλέμμα του στην Μέση Ανατολή υπέρ των ισλαμιστών.

Η στήριξη του διπλωμάτη έρχεται με την μορφή ανησυχίας αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τις μάχες των συμμάχων για ήττα των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς Τραμπ και Πούτιν έχουν βαλθεί να τους εξολοθρεύσουν.

Όπως μεταδίδεται, αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι πως η «πολυπόθητη πτώση» των στρατιωτών του Αλλάχ θα αφήσει ελεύθερο ζωτικό «χώρο», με συνέπεια την σύσταση μιας «ιρανικής ριζοσπαστικής αυτοκρατορίας» με την Τεχεράνη να διεκδικεί τα εδάφη που απελευθερώνονται.

Μάλιστα προειδοποιεί πως στο Μεσανατολικό, το να επιλέγει κανείς συμμάχους και να παίρνει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς εν μέσω συγκρούσεων μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα.

Δεν αναφέρει όμως ο «γερόλυκος» της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής πως η νεοταξίτικη Δύση με τις μυστικές υπηρεσίες της στήριξαν και εκπαίδευσαν τους ισλαμιστές και γενικά τις σουνιτικές δυνάμεις στην Συρία, προκειμένου να προκαλέσουν χάος στην Μέση Ανατολή. Τώρα όμως που τελικά δεν επεμβαίνει το ΝΑΤΟ για να δώσει την «λύση» στην περιοχή αλλά η συμμαχία «Τραμπ-Πούτιν», ο Χένρι ανησυχεί.

«Με τις παρούσες συνθήκες η παραδοσιακή παροιμία “ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί να θεωρηθεί φίλος σου” δεν μπορεί να ισχύσει. Σήμερα στην Μέση Ανατολή, ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί επίσης να είναι ο εχθρός σου. Η περιοχή ασκεί επιρροή στον κόσμο λόγω της αστάθειας των ιδεολογιών που εξαπλώνονται σε αυτή όσο και από συγκεκριμένες πράξεις», τονίζει ο Κίσινγκερ σε άρθρο του στο CapX.

«Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα. Οι δυνάμεις που δεν πρόκεινται σε αυτό -συμπεριλαμβανομένου του σιϊτικού Ιράν και των ηγετικών σουνιτικών κρατών- έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη εξάλειψής του. Ποιός όμως, υποθέτουμε, ότι κληρονομεί την επικράτειά του; Ένας συνασπισμός σουνιτών; Ή θα αποτελέσει τελικά σφαίρα επιρροής του Ιράν;

Δύσκολη η απάντηση, επειδή η Ρωσία και οι χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές. Άπαξ και τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους καταληφθούν από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης ή σιϊτικές δυνάμεις, η συνέπεια θα ήταν η δημιουργίας μιας εδαφικής “ζώνης”, η οποία θα εκτείνεται από την Τεχεράνη έως τη Βηρυτό και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την ανάδυση μιας ριζοσπαστικής ιρανικής αυτοκρατορίας» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως παλαιότερα ο Κίσινγκερ είχε ανακοινώσει πως από την Μέση Ανατολή ενδέχεται να ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, εννοώντας προφανώς την ανακήρυξη παγκόσμιας κυβέρνησης με… «ειρηνικό πρόσημο» από την Ιερουσαλήμ, όπου ενώνονται οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications