Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την αλήθεια;
Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την αλήθεια;

Όλοι έχουμε βιώσει καταστάσεις να προσπαθούμε να αποκαλύψουμε μια αλήθεια σε κάποιον κι αυτός να φρικάρει. Ή να θυμώνει και να μας αποκαλεί με διάφορα επίθετα, όπως ηλίθιο, τρελό, αφελή, συνωμότη, προπαγανδιστή και άλλα χειρότερα. Είναι πραγματικά απογοητευτικό. Γιατί να ασχοληθεί κανείς;

Τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν ακόμη το προφανές. Πόσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι φρικαλεότητες της 9-11 διαπράχθηκαν από 19 μουσουλμάνους; Δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς ότι χιλιάδες αρχιτέκτονες, μηχανικοί, επιστήμονες και πιλότοι έχουν αποδείξει ότι η επίσημη ιστορία είναι ψευδής. Υποθέτω ότι έχουν επίσης ξεχάσει πώς οι τράπεζες άρπαξαν από τους πολίτες δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας εκατομμύρια άστεγους, χιλιάδες έχασαν τις συντάξεις τους ή τις οικονομίες τους και έπειτα οι φορολογούμενοι πλήρωσαν τον λογαριασμό, ενώ οι τράπεζες εξακολουθούν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Πόσοι εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τους εμβολιασμούς; Πόσοι δεν πιστεύουν στους ψεκασμούς; Θα σας πουν ότι είναι απλώς ουρές συμπύκνωσης των αεροπλάνων. Πόσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το φθόριο ή τα τοξικά πρόσθετα τροφίμων είναι καλά για την υγεία τους; Ο κατάλογος είναι μακρύς και τόσα πράγματα είναι φανερά προφανή, όμως οι μάζες παραμένουν σε άγνοια.

Υπάρχουν τόσες πολλές προφανείς παραπλανήσεις, όμως αρνούνται να τις δουν. Είναι γελοίο αν το σκεφτείτε. Γιατί λοιπόν αρνούνται να δεχτούν ακόμη και τις πιο προφανείς παραπλανήσεις;

Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε το γεγονός ότι όλοι προγραμματιζόμαστε από την γέννησή μας, από τους γονείς, την οικογένεια, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την εθνικότητα, το σχολείο…. Η πλειοψηφία των ανθρώπων επαναπρογραμματίζονται συνεχώς μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της θρησκείας και της κυβέρνησης. Μας κάνουν συνεχώς πλύση εγκεφάλου για να πιστέψουμε ό,τι μας λένε οι αποδεκτές αρχές. Ως εκ τούτου, αναπτύσσουμε τα συστήματα πεποιθήσεων μας αναλόγως.

Αυτά τα προγράμματα διαθέτουν λογισμικό προστασίας, που κάνουν το εξαπατημένο άτομο να αντιδρά αρνητικά σε οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται σε σύγκρουση με αυτές τις ψευδείς πεποιθήσεις. Η αυτόματη απάντησή τους είναι να θυμώνουν και να προσβάλλουν τις νέες πληροφορίες και τον αγγελιοφόρο που τους τις δίνει.

Tα προγράμματα αυτά ενεργούν πάνω μας από την γέννηση μας. Κάθε άτομο δημιουργεί την ζώνη άνεσής του, όπου αισθάνεται ασφαλής. Δεν πειράζει ότι η ζώνη άνεσης βασίζεται σε ψέματα και παραπλανήσεις. Εκείνοι που παραπλανιούνται δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Πιστεύουν ειλικρινά ότι αυτά τα προγράμματα, και η ζώνη άνεσής τους, είναι η αλήθεια.

Για κάποιον που έχει ξυπνήσει, αυτά τα προγράμματα φαίνονται σαφώς παράλογα. Είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπουμε ενήλικες εντελώς υπνωτισμένους από αυτά τα προγράμματα, κυρίως επειδή πολλά μπορούν να καταστραφούν με λίγη αναλυτική και λογική συλλογιστική, μαζί με κάποια ανεξάρτητη έρευνα. Ωστόσο, εκείνοι που είναι υπνωτισμένοι θα αρνηθούν και να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Άτομα με διδακτορικές διατριβές, δεν έχουν ίχνος λογικής σκέψης, αλλά ισχυρίζονται ότι είναι έξυπνοι. Αυτός είναι ο κόσμος σήμερα. Το είδαμε στην ιατρική βιομηχανία, όπου σεβαστοί γιατροί είναι ανίκανοι να σκεφτούν ανεξάρτητα, κλείνουν τις πόρτες σε κάθε πληροφορία που έρχεται σε αντίθεση με όσα τους έχουν διδάξει οι φαρμακοβιομηχανίες.

Οι ελεγκτές των προγραμμάτων ελέγχουν επίσης την περιγραφή της ψευδαίσθησης. Αν κάποιος αντιταχθεί στην περιγραφή, συκοφαντείται και περιθωριοποιείται. Μπορεί να χάσει την δουλειά του, την κοινωνική του θέση, τους φίλους του ή ακόμα και την ελευθερία του. Ναι, οι άνθρωποι φυλακίζονται όταν αντιτάσσονται στην περιγραφή της ψευδαίσθησης. Κάθε φορά που ακούτε ότι “η επιστήμη αποφάνθηκε” να ξέρετε ότι είναι ψέμα. Η επιστήμη δεν μπορεί να αποφανθεί, επειδή υπάρχουν πάντα νέα ευρήματα. Η περιγραφή της ψευδαίσθησης σας λέει τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πείτε και τι πρέπει να πιστέψετε. Εγκαθιστούν τον φόβο στους ανθρώπους για να μην βγουν ποτέ από τα κιβώτια που έχουν φυλακιστεί μέσα. Αυτό επικρατεί στην πολιτική, στην θρησκεία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στην επιστήμη. Οι κανόνες πολιτικής ορθότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι φοβούνται ακόμα και να σκεφτούν ότι υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά. Αν αρχίσουν να αμφισβητούν την περιγραφή, θα υπάρξουν επιπτώσεις. Μόλις τραβήξετε ένα νήμα της παραπλανητικής περιγραφής, όλη η περιγραφή καταρρέει. Αόρατες χορδές γίνονται ορατές και κάθε νήμα που τραβιέται καταστρέφει λίγο λίγο την περιγραφή. Τα προγράμματα ξεδιπλώνονται. Τέτοιες απαγορευμένες δραστηριότητες όχι μόνο καταστρέφουν τα προγράμματα, αλλά βγάζουν το άτομο από τη ζώνη άνεσής του. Και οι άνθρωποι είναι πολύ συνδεδεμένοι με τις ζώνες άνεσής τους, είτε είναι πολιτικές, θρησκευτικές ή κοινωνικές. Ο φόβος του να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, είναι μια ισχυρή άμυνα ενάντια στην αλήθεια.

Ξαφνικά, ο νεαρά αφυπνισμένος άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του σε έναν πικρό κόσμο, όπου βλέπει την απάτη παντού. Τώρα αισθάνεται αποξενωμένος από την οικογένεια, τους φίλους, την κοινωνία, την θρησκεία και τον κόσμο όλον. Αν μιλήσει σε άλλους για αυτά που έχει κατανοήσει, οι άλλοι θα αντιδράσουν με θυμό, φόβο, επιθετικότητα και περιφρόνηση. Θα εκφράσουν τις προγραμματισμένες αντιδράσεις τους και το άτομο θα συκοφαντηθεί και θα γελοιοποιηθεί. Οι φίλοι και η οικογένεια θα τον αποφεύγουν, αφήνοντάς τον περιθωριοποιημένο στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχει πλέον ζώνη άνεσης. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται όταν αρχίζουν να αμφισβητούν τις ψευδείς τους πεποιθήσεις και γι ‘αυτό βιάζονται να γυρίσουν πίσω στη ζώνη άνεσής τους και δεν επιθυμούν να προχωρήσουν περαιτέρω.

Αλλά τι είναι πιο σημαντικό; Να ζεις σε μια ψευδή ζώνη άνεσης ή να γνωρίζεις την αλήθεια; Η διαδικασία αφύπνισης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Καταστρέφει την μη αλήθεια, που σημαίνει όλη την περιγραφή του κόσμου. Σημαίνει την καταστροφή όλων των προγραμμάτων που έχουν εγκατασταθεί από τη γέννησή μας μέχρι σήμερα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ένα βήμα κάθε φορά, ή με ένα γιγαντιαίο άλμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ο μόνος τρόπος να βιώσουμε πραγματικά ποια είναι η αλήθεια. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε τα ψέματα και να περιμένουμε να αντιληφθούμε την αλήθεια. Τα ψέματα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Και αυτό σημαίνει σχεδόν όλα όσα έχουμε μάθει και πιστεύουμε.

Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα αμφισβητήσει ούτε καν την πραγματικότητά τους. Είναι πολύ προσκολλημένοι στις ζώνες άνεσής τους. Και ακόμη και αν οι ζώνες άνεσης τους καταρρεύσουν, αντί να αμφισβητήσουν την συναινετική πραγματικότητα, θα προσπαθήσουν να ανοικοδομήσουν τη ζώνη άνεσής τους ή να βρουν μια νέα. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να αλλάξεις αυτή την κατάσταση. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την αλήθεια. Αντί να σπαταλάτε την ενέργειά σας προσπαθώντας να τους πείσετε ότι η ζωή τους είναι ένα ψέμα, είναι καλύτερα να κατευθύνετε την ενέργειά σας προς εκείνους που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την πραγματικότητά τους. Ίσως αυτός να είναι ένας καλύτερος τρόπος προσέγγισης του χάους.

Why Are People Afraid of the Truth? http://howtoexitthematrix.com. Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου Επιστήμη του Πνεύματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications