Η Πολωνία αρνείται να πάρει  μουσουλμάνους λαθρομετανάστες μετά από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η Πολωνία αρνείται να πάρει  μουσουλμάνους λαθρομετανάστες μετά από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάρει μουσουλμάνους μετανάστες μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία λέγοντας ότι οι ανεπαρκώς ενοποιημένες μουσουλμανικές κοινότητες επιτρέπουν την εξαθλίωση της τρομοκρατίας.

Ο Πάουελ Σόλοχ, επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, έκανε τις παρατηρήσεις σε απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Cambrils την περασμένη εβδομάδα. "Είμαστε πεπεισμένοι από τις τελευταίες επιθέσεις ότι υπάρχει μια φυσική βάση για τρομοκράτες, όπου ζει ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων με κακή ενσωμάτωση", δήλωσε ο Σόλοχ σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung .

"Βλέπω έναν αυξανόμενο αριθμό μουσουλμάνων προσφύγων και ένα κύμα τρομοκρατίας", δήλωσε ο Σόλοχ και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό κύμα μεταναστών που κατευθύνεται προς την Πολωνία.

Οι παρατηρήσεις του επικεφαλής του γραφείου ασφαλείας είναι σύμφωνες με το γενικό κλίμα που εξέφρασαν άλλα έθνη της ομάδας του Visegrád - η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία - που αντιστάθηκαν στην ανακατανομή των μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πολωνή πρωθυπουργός Beata Szydło έκανε παρόμοιες παρατηρήσεις το 2016 όταν είπε: «Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να έρθουν οι πρόσφυγες στην Πολωνία».

Ο Βούλγαρος πολιτικός επιστήμονας Ιβάν Κράστεφ ανέλυσε τους λόγους για την απόρριψη της μαζικής μετανάστευσης στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης λέγοντας: "Πολλές από τις χώρες είναι πλέον εθνικά εξαιρετικά ομοιογενείς, η πολυπολιτισμικότητα ερμηνεύεται συχνά ως ένα βήμα πίσω στο παρελθόν".

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, χρησιμοποίησε παρόμοιους όρουςλέγοντας ότι η σημερινή ώθηση για μαζική μετανάστευση και πολυπολιτισμικότητα στην ΕΕ ήταν σαν τη "Σοβιετική" και κάλεσε τους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου.
«Εμείς οι Ούγγροι θέλουμε να παραμείνουμε ένα ευρωπαϊκό έθνος, αντί να γίνουμε μια εθνική μειονότητα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ορμπάν.

Είπε ότι πολλοί παρατηρούν την έλλειψη ενσωμάτωσης των Ρομά-τσιγγάνων στην Ανατολική Ευρώπη και αναρωτιούνται ότι εάν οι χώρες δεν μπορούν να τους ενσωματώσουν, τότε πώς μπορούν να ενσωματώσουν τους ανθρώπους από τη Συρία που προέρχονται από μια πολύ διαφορετική κουλτούρα.Πηγή http://www.breitbart.com/london/2017/08/24/poland-refuses-take-muslim-migrants-latest-terror-attacks/

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications