Στρατιωτικός Douglas MacArthur  (Ντάγκλας Μακάρθουρ)για το κύμα των UFO  του 1957

Ήταν ο πλέον διαφημισμένος αλλά και αντιφατικός στρατιωτικός των ΗΠΑ του 20ού αιώνα. Πρωτοστάτησε στον πόλεμο του Ειρηνικού κατά της Ιαπωνίας, ανέλαβε διοικητής των δυνάμεων του ΟΗΕ κατά τον Πόλεμο της Κορέας, πριν το τέλος του οποίου απαλλάχτηκε των καθηκόντων (11 Απριλίου 1951) του λόγω διαφωνιών με τον Αμερικανό Πρόεδρο Χάρρυ Τρούμαν .Ο Μακάρθουρ είχε δηλώσει όταν ο Αϊζενχάουερ προβιβάστηκε σε αρχιστράτηγο ότι «επρόκειτο για έναν καλό... υπάλληλο»

Μια ελίτ απο ομάδα επιστημόνων και στρατιωτικών αξιωματικών συγκεντρώθηκαν σε μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη το 1958. Σκοπός τους ήταν να συζητήσουν για τα UFO και ο κύριος ομιλητής στη συνάντηση δεν ήταν άλλος από τον Douglas MacArthur. Το αρχείο του ως Ανώτατος Διοικητής στο θέατρο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου και η σύγκρουσή του με τον Χάρι Τρούμαν κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, αποτέλεσαν τα θέματα πολλών βιβλίων. Λιγότερο γνωστό είναι ότι ο στρατηγός είχε γνώση του φαινομένου των UFO. Είχε μάλιστα εμμονή με το θέμα και φοβόταν ότι τα UFO ήταν εχθρικοί εισβολείς από κάποιο άλλο πλανήτη.

Μετά το μαζικό κύμα UFO του 1957, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία είχε προσπαθήσει να εμπλακεί στη δραστηριότητα των ιπτάμενων UFO το 1955, όπως έγινε γνωστό στην έκθεση Blue Book σελίδα 14, αναφέρει μια προσπάθεια κατάρριψης, κάπου άλλου αναφέρει κάποιου είδους διαμάχη. Η CIA οργανώνει τι συγκαλύψει όλου του φαινόμενου των UFO. Και τα ειδησεογραφικά μέσα στο ευρύ κοινό θεωρούσαν ολόκληρη την υπόθεση των UFO ως καρναβάλι.

Αλλά ο στρατηγός Μακάρθουρ ήξερε καλύτερα. Στη συνάντηση του 1958 είπε ότι πίστευε ότι μια εξωγήινη στρατιωτική δύναμη ερευνούσε αυτόν τον πλανήτη και θα έκανε μια μαζική εισβολή. Έλεγε οτι πρέπει να αναπτύξουν όπλα και σχεδία για την αντιμετώπιση των εισβολέων. Τα στοιχεία της συνάντησης κρατήθηκαν μυστικά για χρόνια, μέχρι το θάνατο του Μακάρθουρ το 1964.

Σε μια συνέντευξη με τον αρθρογράφο Henry Taylor το 1955, ο Μακάρθουρ είχε ήδη αποκαλύψει δημοσίως την ανησυχία του σχετικά με τα UFO και η πιθανή επίπτωση τους στον πολιτισμό μας. Στη συνέχεια στη συνταξιοδότηση του στο Μανχάταν, έβγαλε το συμπέρασμα ότι τα UFO ήταν πραγματικά και αποτελούσαν μια τρομερή απειλή.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου, Και μετά τον πόλεμο διετέλεσε κατοχικός διοικητής της Ιαπωνίας και μετατροπή της σε δημοκρατία. Έτσι τον ενοχλούσε ότι η επίσημη θέση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ήταν ότι τα UFO ήταν μπαλόνια καιρού, φάρσες και πτώση αστεριών κτλ. Νόμιζε ότι το κοινό πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια ... τουλάχιστον την αλήθεια όπως την είδε.

Ο στρατηγός Μακάρθουρ άρχισε να συλλέγει στοιχεία για τα UFO κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μυστηριώδεις Foo Fighter «ιπτάμενες σφαίρες» εμφανίστηκαν στο ευρωπαϊκό θέατρο του πόλεμου το 1943, αλλά οι αναφορές για τις εμφανίσεις τους δεν ηταν για εξωγήινους επειδή θεωρούνταν μυστικές γερμανικές συσκευές.

Μέχρι το 1944, το φαινόμενο είχε εξαπλωθεί στον Ειρηνικό.Τα Αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη είδαν τα αντικείμενα, ακόμα και πυροβόλησαν σε αυτά, με αναφορες οπως "ιπτάμενα υποβρύχια",τεράστια κυλινδρικά αντικείμενα, που βγήκαν απο το νερό και πέταξαν και τα είδε όλο το πλήρωμα των πλοίων.

Ο McArthur έλαβε προσωπικά αυτές τις αινιγματικές αναφορές, πιστεύοντας ότι μπορούσαν να συνδεθούν με κάποια ιαπωνική εξέλιξη, ίδρυσε μια μικρή ομάδα αξιωματικών και πληροφοριών για να συλλέξει και να τις μελετήσει αυτές τις αναφορές. Καθώς ο αριθμός των αναφορών αυξήθηκε, η ομάδα συνειδητοποίησε ότι ασχολούνταν με μια εντελώς άγνωστη τεχνολογία.

Σε μερικές περιπτώσεις, το αμερικανικό ραντάρ είχε ανιχνεύσει γιγάντια αντικείμενα, μεγαλύτερα από οποιοδήποτε γνωστό αεροσκάφος, πάνω απο τον Ειρηνικό. Αρκετά στρατιωτικά αεροπλάνα που στάλθηκαν είτε κατέρρευσαν ανεξήγητα είτε εξαφανίστηκαν. Οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις και τα ραντάρ ήταν συχνά μπλοκαρισμένες σε περιοχές οπού υπήρχαν UFO. Μέχρι το 1945, πολλοί αξιωματικοί ήταν πεπεισμένοι και έπεισαν και τον Μακάρθουρ ότι τα μυστηριώδη εναέρια αντικείμενα είχαν εξωγήινη προέλευση και ήταν εχθρικά.

Παραδόξως, άλλες άσχετες ομάδες πληροφοριών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη κατέληξαν σε διαφορετικό συμπέρασμα. Η έρευνα για τα Foo Fighter της RAF, η οποία εγκαινιάστηκε από τον στρατηγό Massey το 1943, αποφάσισε ότι τα αντικείμενα ήταν αβλαβή και ήταν πιθανών φυσικά φαινόμενα.Ο διευθυντής του κλάδου πληροφοριών της RAF, RV Jones, ηταν κάτα της υπαρχής των UFO.

Η αμερικανική ερευνά στην Ευρώπη ήταν ακόμη χειρότερη. Οι αναφορές των Αμερικανών πιλότων δεν συγκεντρώθηκαν ποτέ και δεν μελετήθηκαν, αλλά απλώς διασκορπίστηκαν σε τεράστια αρχεία. Μόνο ο στρατηγός Μακάρθουρ και οι άνδρες του στον Ειρηνικό είχαν αναλάβει μια συστηματική έρευνα. Όταν ο πόλεμος τελείωσε το 1945, είχαν ξεχάσει τα Foo Fighters, άλλα συνέχιζαν να φαίνονται γύρω από τον Ειρηνικό, Ιδιαίτερα γύρω απο το νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας όπου οι ΗΠΑ εγκατέστησαν τις πρώτες ατομικές αεροπορικές βάσεις τους.Και αυτές οι αναφορές συνέχισαν να συσσωρεύονται στο γραφείο του Μακάρθουρ.

Ο στρατηγός είχε ολα τα πλοκάμια της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών του εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται από ένα περίεργο περιστατικό στη Βρετανία το φθινόπωρο του 1946,η βόρεια Ευρώπη είχε κατακλυστεί με «πυραύλους φάντασμα», άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σχήματος πούρου εμφανίστηκαν πάνω από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και ακόμα πιο νότια την Ελλάδα και Μαρόκο. Οι σκανδιναβικές χώρες ξεκίνησαν έρευνες, φοβούμενοι ότι οι "ρουκέτες" ήταν ρωσικής προέλευσης. (Οι Ρώσοι δεν είχαν πυραύλους εκείνη την εποχή και οι περισσότεροι κορυφαίοι Γερμανοί επιστήμονες πυραύλων είχαν αιχμαλωτιστεί από τους Αμερικανούς που τους πήγαν στην Αμερική για να αναπτύξουν αυτη την νέα τεχνολογία, για λογαριασμό της Αμερικής οπως ο "πατέρας" των πυραύλων, Βέρνερ φον Μπράουν.)

Λίγο μετά την παρακμή του κύματος «πυραύλων φάντασμα», η RAF έλαβε μια αναφορά ότι ένας πύραυλος είχε πέσει έξω από το Λονδίνο δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στον Τύπο αλλα είπαν οτι ηταν μαι φάρσα άπλα ... Οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών που το είχαν διερευνήσει προσπαθούσαν να το κρατήσουν το μυστικό. Αλλά μέσα σε λίγες μέρες ένα τηλεγράφημα έφθασε στον διοικητή της RAF. Ήταν από τον Douglas MacArthur στην Ιαπωνία, και ζήτησε λεπτομέρειες για τον άγνωστο πύραυλο που είχε πέσει στην Αγγλία!Προφανώς, ο στρατηγός ήταν ενημερωμένος σε όλα όσα συμβαίνουν παντού, ιδιαίτερα για τις αναφορές για τα άγνωστα αντικείμενα .

Όταν αποχώρησε στην πολιτική ζωή (στην πραγματικότητα, απολύθηκε από τον Πρόεδρο Τρούμαν), ο MacArthur διατήρησε το ενδιαφέρον του για τα ΑΤΙΑ. Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του και μια ομιλία που έδωσε στο West Point,είπε ότι "ο επόμενος πόλεμος θα διεξαχθεί με όντα από το διάστημα. Όλα τα έθνη πρέπει να ενωθούν, γιατί ο επόμενος πόλεμος θα είναι διαπλανητικός". Η ομιλία είχε αναφερθεί ευρέως στον τύπο εκείνη την εποχή, αλλά αργότερα ξεχάστηκε . Για κάποιους ηταν μπελάς ενός γέρου (ήταν 84 όταν πέθανε) που έλεγε πολλά.Το 1962, ο John F. Kennedy κάλεσε τον στρατηγό στον Λευκό Οίκο και πέρασαν δύο ώρες μαζί σε ιδιωτική συζήτηση..

Δεν γνωρίζουμε αν τα UFO αναφέρθηκαν σε αυτή τη συζήτηση. Ο Κένεντι είπε αργότερα ότι είχε μιλήσει για το Βιετνάμ και ο MacArthur είχε περιγράψει γιατί δεν πρέπει να εισέλθουμε σε έναν πόλεμο στην Ανατολή. Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος Kennedy ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια στο διαστημικό πρόγραμμα σχεδιασμένο να πάει έναν άνθρωπο στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Τελικά δολοφονήθηκε, και αγνόησαν τις συμβουλές του Douglas MacArthur για το πόλεμο του Βιετνάμ..© AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications