Τι τρέχει με το χωριό του Facebook στην Καλιφόρνια;
Τι τρέχει με το χωριό του Facebook στην Καλιφόρνια;

“Το Facebook θα μεταμορφώσει την έδρα του στην Καλιφόρνια σε χωριό!”

Το άρθρο που έγινε viral στα ντόπια και ξένα ΜΜΕ, αφορά στο σχέδιο που παρουσίασε το Facebook χθες Παρασκευή για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενους της. Βρίσκεται κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ.

Όπως αναφέρει ο Τζον Τένανες αντιπρόεδρος του Facebook, το campus Willow θα δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης και μετακινήσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Θα περιλαμβάνει καταστήματα, όπως φαρμακεία και παντοπωλεία, 1.500 κατοικίες, το 15% των οποίων θα πουληθεί σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της αγοράς, σε μια έκταση 11.600 τετραγωνικών μέτρων.

«Σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, στόχος μας είναι με το campus Willow να δημιουργήσουμε ένα χωριό που θα παρέχει τις πιο βασικές υπηρεσίες, κατοικίες και μέσα μεταφοράς καθώς και γραφεία», εξήγησε ο Τένανες στο ιστολόγιό του.

Η έδρα του Facebook βρίσκεται στις εγκαταστάσεις που ανήκαν στην εταιρεία Sun Microsystems, τις οποίες αγόρασε το 2011, ενώ στη συνέχεια αγόρασε κι άλλες γειτονικές εκτάσεις. Το Facebook θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στις αρχές της πόλης Μένλοου Παρκ αυτό τον μήνα. Η φάση προετοιμασίας του έργου θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και οι πρώτες εγκαταστάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2021.

Τι δεν μας είπαν τα ΜΜΕ για το χωριό 😉

Όπως λένε οι Αμερικάνοι, It is too good to be true και There is always a catch! Πρώτα απ’ όλα, το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Adrian Smith + Gordon Gill Architecture (AS+GG), ένα καθόλου τυχαίο γραφείο, αφού στο βραβευμένο ενεργητικό του περιλαμβάνονται σχέδια σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Κίνα, Ισραήλ, ΗΠΑ, ένα εκ των οποίων είναι και το Trump International Hotel and Tower, στο Σικάγο.

Το δεύτερο, ακόμα πιο σημαντικό, είναι αυτό που αφορά στη “συνεργασία με την τοπική κοινότητα”. Ποια είναι αυτή; Μια μεγάλη υποτιθέμενη χριστιανική εκκλησία, από αυτές που έχουν συνήθως στηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως οι Μορμόνοι κ.λ.π., η Willow Creek Community Church.

Είναι μια αμερικανική “μη-θρησκευτική” και πολυεθνική ευαγγελική χριστιανική μεγαλοεκκλησία που βρίσκεται σε προάστιο του Σικάγου. Ιδρύθηκε το 1975 από τον Bill Hybels, ο οποίος είναι σήμερα ο ανώτερος πάστορας. Η εκκλησία έχει τρεις υπηρεσίες Σαββατοκύριακου κατά μέσο όρο 26.000 συμμετέχοντες, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι “μη-θρησκευτικές” εκκλησίες, αν και έχουν κάποια αναφορά σε κάποια θρησκεία, όπως η συγκεκριμένη στον χριστιανισμό, θεωρούνται πιο… κουλ, γιατί έχουν δικό τους τρόπο διδασκαλίας, πολλές δραστηριότητες για νέους και είναι ανοικτές και σε άλλες θρησκείες, όπως Παγανισμό, Ζωροαστρισμό, Ιουδαϊσμό κ.λ.π. και είναι ιδιαίτερα αγαπητές και προπαγανδισμένες από ποιον άλλον; Τον ΟΗΕ! Με λίγα λόγια, Πανθρησκεία. Σε αυτές ανήκουν λαμπρά ονόματα όπως, οι George W. Bush, Prince Charles, Steven Rockefeller κ.α.

Έτσι μέσα στο Campus σημαντικό ρόλο θα έχει αυτή η εκκλησία και ο επικεφαλής πάστορας Steve Gillen του Willow Creek, έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου: Μια αίθουσα λατρείας της νεολαίας, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κτιρίου απέναντι από το αίθριο, θα ενισχύσει τις δραστηριότητες του υπουργείου νεολαίας, ενώ το Harvest Café, που βρίσκεται μπροστά από το αμφιθέατρο, θα χρησιμοποιηθεί για πιο casual συναντήσεις και ως χώρος συγκέντρωσης τις Κυριακές για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία σε οθόνες βίντεο. Το καφέ θα έχει άμεση πρόσβαση σε δύο διαμορφωμένες αυλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γάμους, κηδείες και άλλες λειτουργίες.

Η έννοια του σχεδιασμού εμπνεύστηκε από τη μορφή ενός σπόρου μουστάρδας, μιας βιβλικής αναφοράς που συμβολίζει την ισχυρή πίστη και την αδελφότητα της εκκλησίας, καθώς και τη σχέση που θα έχει το κτίριο με τη φύση. Το ελλειπτικό σχήμα του κτιρίου σχεδιάστηκε για να φέρει στρατηγικά την εμπειρία των εξωτερικών χώρων μέσα στους κατοίκους.

Κι έτσι μάθαμε ξαφνικά ότι η μουστάρδα είναι και Βιβλικό σύμβολο, να το θυμάστε την επόμενη φορά που θα την βάζετε στο ψητό σας! Φυσικά, περιττό να αναφέρω ότι όλα εκεί θα λειτουργούν “έξυπνα” και “καινοτόμα”. Η ασύρματη τεχνολογία, πάει σετάκι με την Πανθρησκεία, καθώς εκπέμπει ακριβώς… στις ίδιες τις συχνότητες!

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications