Απίστευτο: Εξαρθρώθηκε η «μαφία των τσιγάρων», χωρίς να συλληφθεί ούτε ένα άτομο!
Απίστευτο: Εξαρθρώθηκε η «μαφία των τσιγάρων», χωρίς να συλληφθεί ούτε ένα άτομο!

Αρχηγός της «μαφίας των τσιγάρων» ένας 49χρονος - Εμπλέκονται και άλλοι δεκάδες αλλά όλοι έμειναν ελεύθεροι

Ένα δομημένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια με μεθοδολογία «μαφίας», διέθετε δύο εργοστάσια στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να παρασκευάζει και να διακινεί τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Αρχηγός της «μαφίας των τσιγάρων» ήταν ένας 49χρονος, ο οποίος δεν συνελήφθη, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν περάσαν χειροπέδες σε κανέναν από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους. Η οργάνωση διέθετε άριστη πληροφόρηση για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και μάλιστα, είχε στην κατοχή της μέχρι και συσκευή ανίχνευσης κοριών, προκειμένου οι εγκέφαλοι της να είναι σίγουροι πως δεν έχουν μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας.

Πάνω από 70 τόνοι καπνού και περίπου 178 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρων καθώς και απόθεμα υλικών, με το οποίο θα μπορούσαν να παραχθούν πάνω από 25 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί. Περισσότερα από 32 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 40 άτομα, μεταξύ των οποίων ο 49χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τρία ηγετικά στελέχη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα μέλη της είχαν ιδρύσει νομιμοφανείς εταιρείες στη Βουλγαρία, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, με ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους (αχυρανθρώπους), στις οποίες μεταβίβαζαν φορτηγά και ημιφορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς. Με την χρήση των οχημάτων αυτών εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια, καπνό από την Ιταλία και υλικά παρασκευής και συσκευασίας καπνικών προϊόντων από την Βουλγαρία, τα οποία μετέφεραν στη συνέχεια, σε χώρους- ειδικά διαμορφωμένα εργοστάσια, που είχαν μισθώσει με πλαστά στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων.

Στη συνέχεια, με την χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού (σιγαροποιητικές και πακεταριστικές μηχανές), προέβαιναν στην παρασκευή τσιγάρων, την τοποθέτηση τους σε πλαστά πακέτα νόμιμων εταιρειών, ενώ ακολούθως τα μετέφεραν με χαρτοκιβώτια σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Για την απόκρυψη των παράνομων φορτίων και την αποφυγή εντοπισμού τους σε ενδεχόμενο έλεγχο, τα μέλη της οργάνωσης κατασκεύαζαν και χρησιμοποιούσαν ως καμουφλάζ, διάφορα υλικά (γυψοσανίδες, τεμάχια ελαστικού δαπέδου-καουτσούκ, πάνες, αναψυκτικά, κ.ά.), ενώ συνόδευαν τα φορτία με πλαστά παραστατικά έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χώροι παραγωγής και αποθήκευσης που χρησιμοποιούσε η οργάνωση βρίσκονταν σε δυσπρόσιτα σημεία, ενώ διέθεταν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και φυλάσσονταν σε 24ωρη βάση. Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν μέσω των εικονικών-νομιμοφανών εταιρειών λαθραία τσιγάρα τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 2 εργοστάσια παρασκευής τσιγάρων, 3 εργαστήρια κατασκευής προκαλυμμάτων, 3 ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης φορτηγών, 2 αποθήκες τσιγάρων και 2 αποθήκες υλικών, στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας και Μαλακάσας Αττικής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

70 τόνοι και 442 κιλά επεξεργασμένου και μη καπνού,
8.882.427 λαθραία πακέτα τσιγάρα,
18.570 συσκευασίες καπνού,
μηχανολογικός εξοπλισμός που αφορά 3 πλήρεις γραμμές παραγωγής τσιγάρων,
μηχανολογικός εξοπλισμός που αφορά 2 πλήρεις γραμμές τοποθέτησης τσιγάρων σε πακέτα,
απόθεμα υλικού με το οποίο θα μπορούσαν να παραχθούν 25.000.000 πακέτα τσιγάρα,
32 φορτηγά,
26 επικαθήμενες και συρόμενες καρότσες,
15 αυτοκίνητα,
6 κλάρκ,
2 πρέσες,
συσκευή ανίχνευσης κοριών
165 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων
103 εταιρικές και ατομικές σφραγίδες,
πλήθος πλαστών εγγράφων,
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.
Δείτε το σχετικό βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μάλιστα! Δεν πιάσανε κανέναν! Εμένα γιατί οι πληροφορίες μου μου λένε ότι οι διακινητες στον Ασπρόπυργο είναι χρόνια τώρα οι ίδιοι οι αστυνομικοί ;;;;;;
Αν σε αυτήν την χώρα είχαμε ηγέτες,σίγουρα δεν θα μας είχαν ξεπουλήσει τώρα με τα μνημόνια και εάν είχαμε και αστυνομία που δεν κάνει νταλαβερια με πολιτικούς σίγουρα δεν θα υπήρχαν όχι μόνο λαθραία τσιγάρα αλλα.. .....ούτε ναρκωτικά .
Αλλά πάλι με αυτήν την φορολογία τι να κάνει και ο άλλος άμα καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα ;;Λαθραία θα πάρει. Γιατί το λαθρεμπόριο το προωθεί το ίδιο το κράτος .Που ξανακουστηκε,να αγοράζει ο καπνοβιομήχανος το κιλό του καπνού στα 3 ευρώ περίπου από τον αγρότη και να κοστίζει στο περίπτερο πάνω από 260€;;;Πόσες χιλιάδες τις % είναι πάνω ;Όλοι οι φίλοι και οι φίλες μου το γυρίσαμε στον καπνό και δώστου στρίψιμο και ξανά μανά στρυψιμο.
Μετά που αυξήθηκε η φορολογία πάλι το γυρίσαμε στον χύμα καπνό Ξάνθης .Με 30ευρουλακια το κιλό .Ποιος φταίει που καπνίζουμε παράνομα ;Εμείς η το ίδιο το κράτος ;Αν το γυρίσουμε όλοι οι Έλληνες στον χύμα καπνό τι έσοδα θα έχει το κράτος ;Μηδέν.Αν το πακέτο κόστιζε μια φυσιολογική τιμή από το περίπτερο 1,80€ θα κάπνιζε κανείς μας παράνομα ;Δεν θα είχε έσοδα το κράτος ;Ας καπνίζουμε λοιπών παράνομα και ποιο υγειεις θα είμαστε αφού ο χύμα καπνός είναι προϊόν της φύσης και όχι της χημείας μιας και οι καπνοβιομήχανοι τον εμπλουτίζουν με σχεδόν 100 χημικά καρκινογονα πρόσθετα .Εγώ στο κράτος δίνω τον πουλο γιατί και εμένα ως πολίτη αυτόν μου δίνει συνεχώς .Τον πουλο.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications