20 ΓΥΦΤΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ – Νοσηλεύονται στο νοσοκομειο
20 ΓΥΦΤΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ – Νοσηλεύονται στο νοσοκομειο

Επίθεση από 20 Ρομά φαίνεται πως δέχθηκε την Κυριακή το πρωί στις 07:00 πλήρωμα περιπολικού της ‘Αμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, από την επίθεση οι αστυνομικοί του περιπολικού τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Το μπελά τους βρήκαν σήμερα το πρωί δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης οι οποίοι μετά από παράπονα περιοίκων έσπευσαν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας για να τους ζητήσουν να σταματήσουν τη μουσική σε γλέντι που συνεχιζόταν από το προηγούμενο βράδυ σε μεγάλη ένταση.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από νεαρούς ρομά με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στο μεσοδιάστημα πρόλαβαν να ενημερώσουν με τον ασύρματο για την επίθεση που δέχθηκαν και στον οικισμό έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικά της αστυνομίας που ξεκίνησαν τις προσαγωγές Ρομά που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να κάνουν προσαγωγές, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκαν ακόμη πιο ισχυρές δυνάμεις που συνέχισαν μέχρι και το απόγευμα τις προσαγωγές.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι «θεσμικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή», ενώ καλείται η διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας να προχωρήσει σε εφαρμογή «ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής», το οποίο όπως τονίζει η ανακοίνωση, «δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα».

«Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications