Η ψυχή δεν πεθαίνει, επιστρέφει στο Σύμπαν: Δύο επιστήμονες έχουν αποδείξεις!

Η συζήτηση γύρο απο την ύπαρξη της ψυχής και αν είναι αθάνατη η πεθαίνει μαζί με το σώμα, είναι μια ατελείωτη ιστορία για αιώνες της κάθε ορθολογικής σκέψης.

Ο Αμερικανός γιατρός, ο Δρ Stuart Hamerroff και ο Βρετανός φυσικός Sir Roger Penrose ανέπτυξε μια κβαντική θεωρία της συνείδησης, το οποίο αναφέρει ότι οι ψυχές μας περιέχεται μέσα σε δομές που ονομάζονται μικροσωληνίσκοι μέσα στα κύτταρα του εγκεφάλου μας.

Η ιδέα αναπτύχθηκε λόγω της έννοιας ότι ο εγκέφαλος είναι ένα βιολογικός υπολογιστής, με 100 τρισεκατομμύρια νευρώνες, του οποίου οι συναπτικές συνδέσεις ενεργούν ως δίκτυα πληροφοριών.

Ο Δρ Hameroff, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Αναισθησιολογίας και Ψυχολογίας και Διευθυντής του Κέντρου μελετών της συνείδησης στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και ο Sir Roger έχουν εργαστεί στη θεωρία από το 1996.

Υποστηρίζουν ότι η εμπειρία της συνείδησής μας είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε μικροσωληνίσκους, μια διαδικασία που ονομάζεται ενορχηστρωμένη αντικειμενική μείωση (Orch-OR).

Σε μία εμπειρία του θανάτου, οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν καταστρέφεται. Ή με πιο κατανοητό τρόπο, η ψυχή δεν πεθαίνει αλλά επιστρέφει στο σύμπαν.

Ο Δρ Hameroff εξήγησε την θεωρία ευρέως σε ένα ντοκιμαντέρ που διηγείται από Morgan Freeman, που ονομάζεται «Through the wormhole» (Μέσα από την σκουληκότρυπα), η οποία εκδόθηκε πρόσφατα από το κανάλι Science στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση. Η κβαντική πληροφορία στους μικροσωληνίσκους δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί!! απλά διαχέεται στο σύμπαν, είπε ο Δρ Hameroff.

«Εάν ο ασθενής έχει αναβιώσει, η κβαντική πληροφορία μπορεί να επιστρέψει στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής λέει ότι« είχα μια εμπειρία θανάτου» συνέχισε ο Δρ Hameroff. Εάν ο ασθενής πεθάνει, «είναι πιθανό ότι υπάρχει αυτή η κβαντική πληροφορία έξω από το σώμα επ 'αόριστον, ως ψυχή»

Ο Δρ Hameroff ερευνά τον ρόλο της κβαντικής φυσικής σε βιολογικές διαδικασίες όπως η πλοήγηση στα πουλιά, και να επιβεβαιώσει τη θεωρία.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications