Στον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας” λογοκρισίας ειναι το σωστό! Facebook, Youtube, Twitter και Microsoft!
Στον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας” λογοκρισίας ειναι το σωστό! Facebook, Youtube, Twitter και Microsoft!

Την λογοκρισία την έχουν βαφτίσει αντιμετώπιση της τρομοκρατίας! σαμποτάρουν μονο ιστοσελίδες της εναλλακτικής ενημέρωσης που δεν ελέγχουν, και κατεβάζουν βίντεο που "ενοχλούν" το σύστημα! οι δίκες τους "έγκυρες πήγες" κάνουν μόνιμος διασπορά ψευδών ειδήσεων για να ελέγχουν τις μάζες! διαβάστε πόσο υποκριτικά λένε για "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας" ενώ ειναι καθαρά αντιμετώπιση της εναλλακτικής ενημέρωσης απο τους "ναζι" λευκούς! η μουσουλμάνικη ρητορικής μίσους και αυτη των κομμουνιστών δεν ενοχλούν κανένα πάντως:

Το Facebook, το Youtube, το Twitter και η Microsoft αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα φόρουμ στις πλατφόρμες τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η δημιουργία αυτή γίνεται έπειτα από χρόνια επικρίσεων τις οποίες και έχουν δεχτεί για τις αποτυχημένες προσπάθειες τους να εμποδίσουν το βίαιο, εξτρεμιστικό και προπαγανδιστικό περιεχόμενο που αναρτάται στις ιστοσελίδες τους.

Για τον λόγο αυτόν, οι τεχνολογικές εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας το Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (Global Internet Forum to Counter Terrorism), λέγοντας ότι η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην ανεύρεση τεχνολογικών λύσεων καθώς και στην έρευνα και τις εταιρικές σχέσεις με κυβερνήσεις και ομάδες πολιτών.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν έρθει αντιμέτωπες με μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά τις προσπάθειές τους να εξισορροπήσουν την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου με την ανάγκη για την αποτροπή και εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου. Στο παρελθόν οι εταιρείες είχαν δεχτεί σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούσαν τις πλατφόρμες τους για στρατολόγηση οπαδών και την διάδοση μηνυμάτων μίσους και βίας, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Δεκέμβριο, η Google, το Facebook, το Twitter και η Microsoft είχαν παρουσιάσει μια παρόμοια πρωτοβουλία ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεργαστούν για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με μοναδικά ψηφιακά αποτυπώματα, γνωστά ως «hashes», τα οποία θα ενσωματώνονται σε βίντεο και εικόνες που έχουν χαρακτηριστεί ότι προωθούν την τρομοκρατία.

Αυτό σημαίνει ότι όταν μία εταιρεία επισημάνει και αφαιρέσει ένα υλικό που περιέχει βίαιες εικόνες τρομοκρατών ή βίντεο για στρατολόγηση οπαδών, οι άλλες εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το «hash» για να εντοπίσουν και να απομακρύνουν άμεσα το ίδιο περιεχόμενο από τις δικές τους πλατφόρμες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, στο πλαίσιο του νέου Φόρουμ, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα μοιράζονται μεταξύ τους τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με «τις τεχνικές ανίχνευσης και ταξινόμησης περιεχομένου χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση», ενώ παράλληλα «θα καθορίσουν τις πρότυπες μεθόδους αναφοράς για την απομάκρυνση περιεχομένου που προωθεί την τρομοκρατία».

Επιπλέον, μέσω μιας σύμπραξης με την αντιτρομοκρατική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών και μια σειρά οργανώσεων, οι τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι «θα προσδιορίσουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, σεβόμενοι παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης και το απόρρητο».usay.gr

\

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications