Άλλο ένα φιάσκο από τα ΜΜΕ της Νέας Ταξης - Η οργή της Ρωσίας
Άλλο ένα φιάσκο από τα ΜΜΕ της Νέας Ταξης - Η οργή της Ρωσίας

Κάθε όριο ξεπέρασαν τα " fake media" της Δύσης, σκηνοθετώντας, όπως όλα δείχνουν, μία από τις...αυθόρμητες σκηνές στον πόλεμο της Συρίας.

Πρόκειται για την σκηνή με τον πιτσιρικά Omran Daqneesh, η οποία έκανε τον γύρω του κόσμου, δευτερόλεπτα έπειτα από την υποτιθέμενη επίθεση του ρωσικού στρατού. Οι λήψεις ήθελαν το μικρό παιδάκι να βρίσκεται μέσα σε ένα ασθενοφόρο, τραυματισμένο και σε κατάσταση σοκ. Όλος ο κόσμος για μήνες συζήταγε αυτή την εικόνα, που φυσικά ευαισθητοποίησε πολλούς, ωστόσο λίγοι ήξερα την αλήθεια.

Για πολύ καιρό τα δυτικά ΜΜΕ έπαιζαν την φωτογραφία συνεχώς, καλλιεργώντας σε πολλές περιπτώσεις κύμα μίσους προς τη Ρωσία. Τώρα οι Ρώσοι ζητούν εξηγήσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το CNN να ζητήσει συγνώμη για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης χρησιμοποιώντας την εικόνα του συριακής καταγωγής αγοριού Omran Daqneesh και να δημοσιεύσει μια ανάκληση.

Το όνομα του Omran Daqneesh έγινε γνωστό στον κόσμο τον Αύγουστο του 2016 όταν κάποια μέσα ενημέρωσης άρχισαν να κυκλοφορούν υλικό από ένα πεντάχρονο παιδί της Συρίας προφανώς τραυματίστηκε κατά το εικαζόμενο χτύπημα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην συνοικία al-Qaterji του Χαλεπίου.

Η εισηγήτρια του CNN Christiane Amanpour παρουσίασε ακόμη μια φωτογραφία του Daqneesh κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Οκτωβρίου με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι απεικόνιζε "ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας". Ωστόσο, τελικά έγινε φανερό ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως τα παρουσίασε το CNN, καθώς ο πατέρας του παιδιού, Mohammad Kheir Daqneesh, δήλωσε στους ανταποκριτές του RT ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν εσκεμμένα τον γιο του για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.

"Εξακολουθούμε να περιμένουμε μια αντίδραση από το CNN και καλούμε τους δημοσιογράφους να παραδεχτούν το λάθος τους και να προετοιμάσουν μια αναδημοσίευση των γεγονότων, όπως πραγματικά εκτυλίχθηκαν. Πιστέψτε με, δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το ζήτημα να ξεχαστεί", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

Τα γνωστά προβοκάτσια της Δύσης, από τα οποία η Μόσχα έχει δεχθεί ουκ ολίγα τα τελευταία χρόνια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications