Ανεπιθύμητος όπου κι αν πάει ο Α.Τσίπρας - Επεισόδια μέχρι αργά και στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ανεπιθύμητος όπου κι αν πάει ο Α.Τσίπρας - Επεισόδια μέχρι αργά και στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μία κυβέρνηση που έχει χάσει σχεδόν κάθε λαϊκό έρεισμα. Μία μέρα νωρίτερα, σας είχαμε παραθέσει τα γεγονότα με τις διαδηλώσεις συνδικαλιστών, φορέων και απλών πολιτών στην Κοζάνη, λίγο μετά την άφιξη του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές βγήκαν μέχρι και με....φέρετρα στους δρόμους, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική άγριας λιτότητας που θα προκαλέσει κλείσιμο της ΔΕΗ.

Φαίνεται όμως πως όπου πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός προκαλεί πλέον το κοινό αίσθημα, με τρανό παράδειγμα το ταραγμένο απόγευμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, καθώς στις 8 το απόγευμα ξεκινούσε η τελετή της αναγόρευσης του Ζ.Κ.Γιούνκερ ως επίσημου διδάκτορα του ΑΠΘ, αλλά στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, με λεωφορεία και κλούβες.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες κ.ά., επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν ανατολικά προς το Μέγαρο Μουσικής, αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών.

Μάλιστα επειδή δεν τους επετράπη η είσοδος στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, οι διαδηλωτές μαινόμενοι, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΡΤ3, όπου και ζήτησαν άμεσα να βγουν στον "αέρα".

Για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές διαπληκτιζόντουσαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, σε πολύ μικρή απόσταση από τα γραφεία του κρατικού καναλιού, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η....ρόδινη πραγματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Κατά άλλους βέβαια, όπως στον κ.Μπαλάφα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία...ευεργεσία για τον ελληνικό λαό!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications