Πάγκαλος: Τα περί χρέους ήταν εξαρχής μια τσιπραίικη παπάρα!
Πάγκαλος: Τα περί χρέους ήταν εξαρχής μια τσιπραίικη παπάρα!

Με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου και με ένα λεξιλόγιο που ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει στις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος επιτίθεται εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το ζήτημα του χρέους.

Σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Όνειρο ήταν και πάει…», ο «πολλά βαρύς» Πάγκαλος επιλέγει να συμπεριφερθεί ως κουτσαβάκι και σημειώνει – μεταξύ άλλων: «Η δημόσια συμπεριφορά του Τσίπρα μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα:

ή είναι εντελώς ηλίθιος και ακατατόπιστος για τον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι πεπεισμένος ότι απευθύνεται σε ένα λαό ηλιθίων, ο οποίος αποδέχεται ότι βγαίνει από τα πρωθυπουργικά χείλη ακόμα και αν είναι κολοσσιαία ανακρίβεια». «Τα περί χρέους λοιπόν ήταν εξαρχής μια τσιπραίικη παπάρα. Μεγαλοπρεπέστατη», προσθέτει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι ν’ απορεί κανείς μετά γιατί ο πολιτικός λόγος έχει φτάσει σε τέτοιο ευτελές επίπεδο. Αρκεί να ακούσει ή να διαβάσει κανείς τον «χειμαρρώδη» Πάγκαλο, ο οποίος φαίνεται να λησμονεί τα δικά του τα χαΐρια!

Έχει φάση, πάντως, ρε αδέρφια: Να βγαίνει ο Πάγκαλος και να το παίζει τιμητής των πάντων. Ποιος; Ο Πάγκαλος του «μαζί τα φάγαμε»! Το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τα έχει θαλασσώσει είναι ηλίου φαεινότερον. Το ότι πρέπει, όμως, ένας πολιτικός να σέβεται αυτούς που έχει απέναντί του και να τους επικρίνει – με επιχειρήματα – και όχι με ύβρεις, αυτό είναι ένα ζητούμενο.

Θα μπορούσαμε, άλλωστε, κι εμείς να σκεφτούμε όλα εκείνα που έλεγε ο κ. Πάγκαλος επί υπουργίας του, όπως για παράδειγμα το περιβόητο τσιτάτο για τη σημαία που την πήρε ο… αέρας στα Ίμια!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications