Συγκλονιστική ομολογία Πούτιν: «Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν!»
Συγκλονιστική ομολογία Πούτιν: «Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν!»

Ένα άλλο πρόσωπο του σκληρού ηγέτη βγαίνει στην επιφάνεια καθώς μοιράζεται με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν πληροφορίες για τις πέντε απόπειρες δολοφονίας που έγιναν εναντίον του…/p>

Ανάμεσα σε άλλα ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν ότι γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας και παραδέχθηκε ότι ήταν «λάθος» η διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, αν και αυτό δεν τον καθιστά προδότη.

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο πρωταγωνιστής ενός αφιερώματος του Στόουν με τον τίτλο “The Putin Interviews”. To ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σε διάστημα δύο χρόνων και περιλαμβάνει αρκετές συζητήσεις που είχε ο διάσημος σκηνοθέτης με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Θα μεταδοθεί τμηματικά, σε τέσσερα επεισόδια, από τις 12 Ιουνίου σε «ώρα υψηλής τηλεθέασης από την εκπομπή «Showtime». Σε μια απ’ τις συζητήσεις αυτές, απόσπασμα της οποίας πρόβαλε το «CBS This Morning,» o Στόουν αναφέρεται στις δολοφονικές απόπειρες κατά του Πούτιν.

-«Τρεις φορές πρόεδρος, πέντε απόπειρες δολοφονίας, μου είπαν. Όχι και τόσες σε σύγκριση με τον Φιντέλ Κάστρο, που μου παραχώρησε συνέντευξη. Νομίζω πρέπει να έγιναν κάπου πενήντα εναντίον του. Αλλά κι οι πέντε αρκετές είναι», είπε ο Στόουν.
-«Ναι, μίλησα με τον Κάστρο γι’ αυτό», απάντησε ο Πούτιν. «Και μου είπε “ξέρεις γιατί είμαι ακόμη ζωντανός;” “Γιατί;” τον ρώτησα. «Επειδή ασχολούμουν προσωπικά με την ασφάλειά μου.” Λοιπόν, ναι, εγώ κάνω τη δουλειά μου κι οι υπεύθυνοι ασφαλείας τη δικιά τους και εξακολουθούν να την κάνουν πετυχημένα.»

-«Με άλλα λόγια, εμπιστεύεστε τους σωματοφύλακες σας κι έχουν κάνει καλή δουλειά», είπε ο Στόουν.
-«Τους εμπιστεύομαι», απάντησε ο Πούτιν.
-«Γιατί πάντα ο πρώτος τρόπος δολοφονίας είναι προσπαθείς να διεισδύσεις στην ασφάλεια του προέδρου», είπε ο Στόουν.
-«Το γνωρίζω. Ξέρεις τι λέει ο ρωσικός λαός; Λέει ότι αυτοί που είναι να πεθάνουν στην αγχόνη δεν πρόκειται να πνιγούν», είπε ο Πούτιν.

-«Ποια θα είναι η δική σας μοίρα, κύριε; Γνωρίζετε;», ρώτησε ο Αμερικανός σκηνοθέτης. -«Ο Θεός μόνον ξέρει τη μοίρα μας – τη δικιά σας και τη δική μου», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.
-«Ίσως πεθάνετε στο κρεβάτι», είπε ο Στόουν.

-«Μια μέρα αυτό θα συμβεί σε όλους μας. Το ερώτημα είναι τι θα έχουμε πετύχει μέχρι τότε σ’ αυτόν τον μεταβατικό κόσμο, αν χαρήκαμε τη ζωή μας», είπε ο Πούτιν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications