Έρχεται Πολιτισμός! Πακιστάν θανατική ποινή για βλασφημία στο Facebook! σύντομα και στην χώρα σου!
Πολιτισμός! θανατική ποινή για βλασφημία στο Facebook! σύντομα και στην χώρα σου!

Πακιστάν ποινή σε θάνατο για βλασφημία στο Facebook!!!

Ένα πακιστανικό δικαστήριο αντιτρομοκρατίας καταδίκασε σε θάνατο έναν άνθρωπο που φέρεται ότι διέπραξε βλασφημία στο Facebook,την Κυριακή, ειναι η πρώτη φορά πρωτοτυπία που κάποιος έχει θανατική ποινή για βλασφημία σε social media.

Η καταδίκη του Taimoor Raza, 30 ετών, έγινε γιατί διέπραξε βλασφημία στα κοινωνικά μέσων μαζικής ενημέρωσης, από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η Βλασφημία είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη μουσουλμανική πλειοψηφία του Πακιστάν, όπου η προσβολή του προφήτη Μωάμεθ είναι ένα έγκλημα!! και δεκάδες πάνε σε μια πτέρυγα μελλοθανάτων.

Ακόμη και απλές κατηγορίες είναι αρκετές για την δικαιοσύνη τους.

Ο εισαγγελέας στο Bahawalpur, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της επαρχιακής πρωτεύουσας της Λαχώρης, δήλωσε οτι ο Ραζά είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία ότι είχε κάνει υποτιμητικά σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ, και για τις συζύγους του (Είχε 11 έως 13 συζύγους).

«Στο δικαστήριο αντί-τρομοκρατίας έχει ανατεθεί η θανατική ποινή,» δήλωσε στο Reuters. «Είναι η πρώτη θανατική ποινή σε μια υπόθεση που αφορά τα social media.»

Είναι σπάνιο για δικαστήριο τρομοκρατίας να καταδικάζει περιπτώσεις βλασφημίας, αλλά δίκη του Raza έπεσε σε αυτή την κατηγορία, διότι περιλάμβανε το αδίκημα της τρομοκρατίας που συνδέεται με τη ρητορική μίσους.

Πολλά άλλα επεισόδια βίας που συνδέονται με την βλασφημία(?) έχουν θορυβήσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές κατά τους τελευταίους μήνες.Reuters

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications