21 Ιουν 2017

Στην Ιαπωνία το σχολείο το καθαρίζουν οι μαθητές!

Στην Ιαπωνία το σχολείο το καθαρίζουν οι μαθητές!

Σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας, οι μαθητές αφιερώνουν περίπου 20 λεπτά καθημερινά για να καθαρίσουν την τάξη τους. Μάλιστα, αυτό ισχύει και για τις πολύ μικρές τάξεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Irene Herrera and Naotomo Umewaka που αφορά στη δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου Azabu στο Τόκιο.

Το παιδιά σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες και μάλιστα εκλαμβάνουν τη δραστηριότητα αυτή ως παιχνίδι και όχι σας αγγαρεία. Επιπλέον οι μαθητές σερβίρουν το φαγητό, καθαρίζουν τα πιάτα και φροντίζουν για την ανακύκλωση των απορριμάτων.

Σύμφωνα με τη δασκάλα της τάξης, η διαδικασία αυτή βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για την υπόλοιπη ζωή τους. Το ιαπωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι προσανατολισμένο όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη δημιουργία κοινωνικής κουλτούρας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Στην Ιαπωνία το σχολείο το καθαρίζουν οι μαθητές!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications