ΣΑΛΟΣ από το κακόγουστο show που στήθηκε πάνω από την τελευταία κατοικία του  Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)
ΣΑΛΟΣ από το κακόγουστο show που στήθηκε πάνω από την τελευταία κατοικία του  Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία του στον Αργουλιδέ Χανίων εκεί όπου έχει ταφεί και η σύζυγός του Μαρίκα. Ο πρώην πρωθυπουργός τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους συμπατριώτες του και από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο ο οποίος αναγνωρίζει πως αποτελούσε ιστορική πολιτική προσωπικότητα για τον τόπο αφού βρέθηκε στη δημόσια ζωή για πάνω από 50 έτη. Αυτός ο σεβασμός ωστόσο που άπαντες έδειξαν προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, δεν υπήρξε δυστυχώς κατά τη διάρκεια της τελετής στο κοιμητήριο.

Και τούτο γιατί ενώ οι μπάντες του στρατού παιάνιζαν πένθιμα εμβατήρια, το άγημα απέδιδε τιμές, και βρακοφόροι τραγουδούσαν ριζίτικα, ξαφνικά εμφανίστηκαν ο Νίκος Ζωιδάκης και ο Μανώλης Κονταρός οι οποίοι με τη συνοδεία λύρας ξεκίνησαν να απαγγέλλουν μαντινάδες που κάθε άλλο παρά τιμητικές ήταν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την οικογένειά του. Αρνητικότατη εντύπωση προκάλεσε μάλιστα ο στίχος «πριν να σε κατεβάσουμε στο νέο σπιτικό σου, σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε το γιο σου», αλλά και τα χειροκροτήματα που ακολούθησαν.

Είναι άγνωστο αν ήταν επιλογή της οικογένειας ή αν απλώς αποδέχθηκε να συμπεριληφθεί στην τελετή ένα τέτοιου τύπου «σόου» που δείχνει διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ακόμη και του θανάτου, σε κάθε περίπτωση όμως, ο τρόπος με τον οποίο ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό, με μαντινάδες και επευφημίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο οι λυράρηδες δεσμεύτηκαν να κάνουν πρωθυπουργό, δείχνει ασέβεια.

Διότι ο σεβασμός μπορεί να ζητείται (ορθά) από τους πολιτικούς αντιπάλους, επιβάλλεται όμως για τους πολιτικούς φίλους και την οικογένεια του θανόντος. Αυτό φάνηκε να το αντιλαμβάνονται άλλωστε και στη ΝΔ, η οποία καταδίκασε απερίφραστα χθες τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού έξω από τη Μητρόπολη όπου τελείτο η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού. Δυστυχώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε λίγο πριν από το πέσιμο της αυλαίας, «θύμα» της πολιτικής κακογουστιάς και του πολιτικού καιροσκοπισμού.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Σας μιλαει εξωκοινοβουλευτικος αριστερος(δηλ εξωσυστημικος αριστερος οσο φυσικα αυτο αφορα το πολιτικο παιχνιδι.. ΔΕΗ πληρωνω κανονικα αρα μες το συστημα ειμαι!).Φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν εχετε καμια ιδεα για τον εφημισμο το πλαισιο,το υφος,την παρηγορητικη διαθεση(στην περιπτωση αυτη πχ) αλλα και τελικως το γενικοτερο υφος που λεγεται μια μαντιναδα!Αν καταγωσασταν η μενατε στην Κρητη,δεν θα βλεπατε καμια πολιτικη σκοπιμοτητα,παιχνιδια κτλ πισω απο αυτην την μαντιναδα...Πιστεψτε με το αρθρο ειναι εντελως ακυρο...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications