Οι ρωσικοί «Αλιγάτορες» ξεσκίζουν τους τζιχαντιστές του ISIS – ΒΙΝΤΕΟ
Οι ρωσικοί «Αλιγάτορες» ξεσκίζουν τους τζιχαντιστές του ISIS – ΒΙΝΤΕΟ

Οι «μαχητές» του ISIS είναι υπεύθυνοι για πολλές πρωτιές -και όχι με την καλή έννοια- οπότε προσθέστε ακόμη μια: οι επιχειρήσεις εναντίον τους έκαναν τους Ρώσους σχεδιαστές επιθετικών ελικοπτέρων να ενσωματώσουν την εμπειρία από την Συρία στις βελτιωμένες εκδόσεις και στα νέα σχέδια που θα ακολουθήσουν.

Μαζί με το εξίσου επίφοβο Mi-28NE «Νight Hunter» που διαθέτει και ο Ιρακινός Στρατός χρησιμοποιώντας το με θανατηφόρα αποτελέσματα στην μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, το Ka-52 «Αligator» (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ: Hokum B) είναι το θέαμα που κάθε τζιχαντιστής με… όρεξη για ζωή δεν θα ήθελε να δεί.

Δεν είναι όμως όλοι τόσο τυχεροί. Τα ελικόπτερα με το χαρακτηριστικό ομοαξονικό διπλό στροφείο, σήμα κατατεθέν του Γραφείου Σχεδίασης Kamov, είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που βλέπουν όσοι «πιάστηκαν» στα σκοπευτικά του.

Ταχύ, υπερευέλικτο και ικανό να φέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία οπλισμού, ο «Αλιγάτορας» δοκίμασε με επιτυχία τα… δόντια του στους τζιχαντιστές -όχι πως θα λυπηθεί κανείς. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο από την δράση των ρωσικών «Alligator» σε επιχειρήσεις κατά του ISIS.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications