V.Putin προς Ο.Stone: Δοκίμασαν να με σκοτώσουν 5 φορές  Είμαι ακόμα εδώ!!
V.Putin προς Ο.Stone: Δοκίμασαν να με σκοτώσουν 5 φορές  Είμαι ακόμα εδώ

«Δοκίμασαν να με σκοτώσουν πέντε φορές» αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στον Ο.Στόουν καθώς θα είναι ο πρωταγωνιστής ενός αφιερώματος του Στόουν με τον τίτλο “The Putin Interviews”.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

O διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τον Ρώσο πρόεδρο και είναι σίγουρο ότι το νέο του νοτκιμαντέρ θα κάνει θραύση καθώς γυρίστηκε σε διάστημα δύο χρόνων και περιλαμβάνει πλήθος συζητήσεων που είχε ο διάσημος σκηνοθέτης με τον Ρώσο πρόεδρο και θα μεταδοθεί σε τέσσερα επεισόδια, από τις 12 Ιουνίου σε «ώρα υψηλής τηλεθέασης από την εκπομπή «Showtime».

Το αμερικανικό κοινό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ρώσο πρόεδρο τον οποίο και θεωρεί πολύ μεγάλο ηγέτη.Σε απόσπασμα που πρόβαλε το «CBS This Morning,» o Στόουν κάνει εκτενή αναφορά στις δολοφονικές απόπειρες κατά του Β.Πούτιν.

-«Τρεις φορές πρόεδρος, πέντε απόπειρες δολοφονίας, μου είπαν. Όχι και τόσες σε σύγκριση με τον Φιντέλ Κάστρο, που μου παραχώρησε συνέντευξη. Νομίζω πρέπει να έγιναν κάπου πενήντα εναντίον του. Αλλά κι οι πέντε αρκετές είναι», είπε ο Στόουν.
-«Ναι, μίλησα με τον Κάστρο γι’ αυτό», απάντησε ο Πούτιν. «Και μου είπε “ξέρεις γιατί είμαι ακόμη ζωντανός;” “Γιατί;” τον ρώτησα. «Επειδή ασχολιόμουν προσωπικά με την ασφάλειά μου.” Λοιπόν, ναι, εγώ κάνω τη δουλειά μου κι οι υπεύθυνοι ασφαλείας τη δικιά τους και εξακολουθούν να την κάνουν πετυχημένα.»

-«Με άλλα λόγια, εμπιστεύεστε τους σωματοφύλακές σας κι έχουν κάνει καλή δουλειά», είπε ο Στόουν.
-«Τους εμπιστεύομαι», απάντησε ο Πούτιν.
-«Γιατί πάντα ο πρώτος τρόπος δολοφονίας είναι… προσπαθείς να διεισδύσεις στην ασφάλεια του προέδρου», είπε ο Στόουν.
-«Το γνωρίζω. Ξέρεις τι λέει ο ρωσικός λαός; Λέει ότι αυτοί που είναι να πεθάνουν στην αγχόνη δεν πρόκειται να πνιγούν», είπε ο Πούτιν (στην Ελλάδα λέμε «όπου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει»)

-«Ποια θα είναι η δική σας μοίρα, κύριε; Γνωρίζετε;», ρώτησε ο Αμερικανός σκηνοθέτης. -«Ο Θεός μόνον ξέρει τη μοίρα μας – τη δικιά σας και τη δική μου», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.
-«Ίσως πεθάνετε στο κρεβάτι», είπε ο Στόουν.
-«Μια μέρα αυτό θα συμβεί σε όλους μας. Το ερώτημα είναι τι θα έχουμε πετύχει μέχρι τότε σ’ αυτόν τον μεταβατικό κόσμο, αν χαρήκαμε τη ζωή μας», είπε ο Πούτιν.
Σ’ ένα τρέηλερ που κυκλοφόρησε χθες ο Πούτιν διακρίνεται να οδηγεί με τον Στόουν στη θέση του συνοδηγού κι έναν μεταφραστή στο πίσω κάθισμα.

«Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης»
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ρώτησε τον Πούτιν και για τον Σνόουντεν, τον πρώην υπάλληλο της CIA που διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες για την έκταση του προγράμματος παρακολούθησης της NSA και καταζητείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι [ο Σνόουντεν] δεν έπρεπε να το κάνει. Αν δεν του άρεσε η δουλειά του θα έπρεπε να παραιτηθεί», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο 64χρονος Πούτιν είπε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει προσωπικά τις μεθόδους του Σνόουντεν, αλλά πιστεύει ότι ήταν δικαίωμά του να λάβει την απόφαση.

«Αλλά αφού με ρωτάτε αν ήταν σωστό ή λάθος, νομίζω ότι ήταν λάθος», είπε προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του η NSA το παρατράβηξε με τις πρακτικές παρακολούθησης.
«Είναι απλώς ανάρμοστο να προσπαθείς να κατασκοπεύσεις τους συμμάχους, εφόσον τους θεωρείς ως τέτοιους και όχι ως υποτελείς. Γιατί υπονομεύει την εμπιστοσύνη», είπε ο Πούτιν αναφερόμενος στην αποκάλυψη ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Άνγκελα Μέρκελ και αρκετών υπουργών της. «Στο τέλος βλάπτει τη δική σου εθνική ασφάλεια» είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Β.Πούτιν είπε ότι ο Ε.Σνόουντεν δεν πρόδωσε τις ΗΠΑ: «Ο Σνόουντεν δεν είναι προδότης. Δεν πρόδωσε τα συμφέροντα της πατρίδας του. Ούτε μετέφερε πληροφορίες σε κάποια άλλη χώρα δεν έκανε κάτι που θα ήταν επιζήμιο για τη χώρα του ή το λαό της».
Στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο Στόουν είπε ότι «ο κ. Πούτιν είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και από τη στιγμή που -μέχρι τώρα- οι ΗΠΑ τον χαρακτήριζαν εχθρό, μεγάλο εχθρό, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε τι έχει να πει.»

Οι συνεντεύξεις παραχωρήθηκαν στο Κρεμλίνο, το Σότσι και την επίσημη κατοικία του Πούτιν στη Μόσχα. Σύμφωνα με το Showtime το ντοκιμαντέρ «συλλαμβάνει την ουσία και την πολυπλοκότητα του Ρώσου ηγέτη και το πώς προσεγγίζει τις ΗΠΑ και τον κόσμο.»

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Απίστευτη δήλωση Πούτιν στη μούρη του Ο.Στόουν στο 0:39 "I think you are a cunning person" (νομίζω ότι είσαι πονηρός άνθρωπος)!!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications