Το εξοργιστικό “μάθημα” του Master Chef – Ποιος καταναλώνει ‘αυτό’ το κρέας;
Το εξοργιστικό “μάθημα” του Master Chef – Ποιος καταναλώνει ‘αυτό’ το κρέας;

Το χθεσινό επεισόδιο του Master Chef ήταν άκρως αποκαλυπτικό: Μάθαμε τα πάντα σχετικά με το κρέας… της ελίτ!

Ξέρετε ποιας ελίτ. Αυτής που στηρίζει τις κυβερνήσεις, που με τη σειρά τους στηρίζουν τον ΟΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του προωθεί την Ατζέντα 21 της “Βιώσιμης Ανάπτυξης” και που κάθε τόσο μας τονίζει να μην τρώμε κρέας για να σώσουμε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, κι επειδή είμαστε πολυάριθμοι, καλό είναι να αρχίσουμε να τρώμε και έντομα. Καταλάβατε τώρα για ποια ελίτ μιλάμε;

Το χθεσινό, λοιπόν, επεισόδιο του Master Chef ήθελε την κερδισμένη ομάδα να πηγαίνει “εκπαιδευτικό” περίπατο σε ένα κρεοπωλείο για να μάθει τα μυστικά του κρέατος. Ωραία, λες, να μάθουμε κι εμείς τα διάφορα μέρη, πως κόβονται, πως μαγειρεύονται κ.λ.π.

Αμ δε! Αυτό που μάθαμε στο “εξειδικευμένο” χασάπικο είναι ότι στην Ελλάδα των μνημονίων πωλείται εισαγόμενο κρέας έως… και 760 ευρώ! Δηλαδή, 9 ευρώ παραπάνω από τον κατώτερο μισθό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έδωσε ποτέ. Και που τώρα υποτίθεται είναι ο μέσος μισθός (ξέρουμε με τι στατιστικά τρικ βγαίνουν τα νούμερα) ενώ για άλλους είναι 2 και 3 μισθοί.

Ένα “φθηνότερο” είχε 420 ευρώ ενώ πολλά άλλα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 200βάλε ευρώ. Μάλιστα πρόσφατα καμαρώνουν ότι άνοιξαν και άλλο κατάστημα στη Μύκονο, με τιμές γύρω στα 300 ευρώ το κιλό. Κι εδώ μπαίνει ένα τεράστιο κοινωνικό αλλά και πολιτικό θέμα. Ποιοι είναι οι πελάτες που καταναλώνουν αυτά τα κρέατα σε αυτές τις τιμές στην Ελλάδα των μνημονίων; Στην Ελλάδα που κόβονται μισθοί και συντάξεις κάθε τόσο για να ακούσουμε, Δεν είστε ακόμα ανταγωνιστικοί, κόψτε κι άλλο, κάντε μεταρρυθμίσεις!

Στην Ελλάδα που κάποιων παιδιών μυρίζει το χνώτο από την πείνα, ενώ άλλα λιποθυμούν. Στην Ελλάδα που αν αρρωστήσεις και δεν έχεις κομπόδεμα πεθαίνεις. Στην Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της – τα σπουδαγμένα τα στέλνει στον αγύριστο, ενώ άλλα δεν τα αφήνει καν να γεννηθούν.

Στην Ελλάδα που η θέρμανση ισούται με πολυτελή βίο, το ίδιο και ένα αξιόπιστο αμάξι. Στην Ελλάδα που η φιλανθρωπία ταΐζει τους φτωχούς κι ανήμπορους με μακαρόνια, ρύζι, γάλα κονσέρβας και πάμε πάλι- μακαρόνια, ρύζι, γάλα κονσέρβας κι αυτό λέγεται… “όλοι μαζί μπορούμε”! Στην Ελλάδα που τα σπίτια θα βγουν ηλεκτρονικά στο σφυρί για να τρέξει ο καταναλωτής του κρέατος προς 780 ευρώ το κιλό να τα πάρει όσο 10 κιλά κρέας – καλωσορίσατε μαυραγορίτες και τοκογλύφοι! Από την κατοχή είχαμε να σας δούμε, με τα τότε συσσίτια! Στην Ελλάδα που ξεπουλάει την προίκα της για ψίχουλα, μάλιστα δανείζει κιόλας τους αγοραστές με χρήματα φορολογουμένων για να την αγοράσουν.

Σ΄αυτήν την Ελλάδα, υπάρχει αυτή η εκπαιδευτική τηλεόραση, με τους σεφ της συμφοράς, που μαγειρεύουν σε αλουμινόχαρτο, χρησιμοποιούν υλικά πολυεθνικών γνωστές για τα μεταλλαγμένα τους προϊόντα, μαγειρεύουν με τις τρίχες του κεφαλιού, τα γένια και τα μουστάκια χύμα, κι ελπίζουν να κάνουν μεγάλη καριέρα ψήνοντας κρέας… των 780 ευρώ;

Ο παραλογισμός του ΦΠΑ Δεν ακούσαμε ποτέ μια λογική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση σε ότι αφορά τον ΦΠΑ. Να σημειωθεί ότι ο κτηνοτρόφος πουλά το ζωντανό του με 24% ΦΠΑ ενώ το 13% ΦΠΑ στο κρέας αφορά μόνο το σφαγμένο όπως πουλιέται από το κρεοπωλείο.

Κι από κει και πέρα έχουμε ενιαίο ΦΠΑ στα εγχώρια προϊόντα με τα εισαγόμενα. Περιορισμός της Ε.Ε.; Των τροϊκανών; Πάντα υπάρχουν λύσεις, αν θες να τις δώσεις. Έτσι 13% θα πληρώσει κάποιος το κρέας των 7,60 ευρώ, 13% και στο 760! Γιατί εδώ, δεν μπαίνει φόρος πολυτελείας; Το ίδιο ΦΠΑ το χύμα ξυδάτο κρασί, το ίδιο και εκείνο που μετράει 3 ψηφία. Το ίδιο και οι σαμπάνιες της Μυκόνου, ΑΝ κόψουν απόδειξη. Το ίδιο το παπούτσι των 10 ευρώ, με εκείνο των 100 και των 1000. Και πάει λέγοντας. Το ίδιο ΦΠΑ στο BIC του μαθητή με εκείνο της πένας Mont Blanc.

Θα ρωτήσει κανείς, μα πόσοι είναι αυτοί που αγοράζουν είδη πολυτελείας; Φαίνεται τελικά ότι είναι αρκετοί. Γιατί αν υπολογίσουμε ότι διώκεται ένας Παπαντωνίου κάθε 10 χρόνια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με αυτόν τον ρυθμό, χρειαζόμαστε αιώνες για να πιάσουν τον παράνομο πλουτισμό.

Δεν ξέρουμε αν ο Λάτσης ψωνίζει το κρεατάκι του από το εν λόγω χασάπικο-κοσμηματοπωλείο, όπως το αποκαλούν, γιατί διαμένει συνήθως στο εξωτερικό, αλλά έχουμε και τους άλλους πετρελαιάδες που καλύπτουν την αισχροκέρδεια τους πίσω από πλαστές τιμολογήσεις και δήθεν αυξημένο ΦΠΑ, έχουμε τους εφοπλιστές που κανείς δεν αγγίζει μην και τους χάσουμε, έχουμε ακριβοπληρωμένα στελέχη, έχουμε επιχειρηματίες που “πτωχεύουν” με γεμάτες τσέπες και τους διασώζει το κράτος και οι τράπεζες, έχουμε μεγαλογιατρούς με φακελλάρες (όχι φακελλάκι), έχουμε καρτέλ πολλά και ξεχασμένα, έχουμε φαρμακευτικές με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών, έχουμε μαυραγορίτες και τοκογλύφους που αγοράζουν το χρυσό και τον στέλνουν στο εξωτερικό, έχουμε παράνομα στοιχήματα, έχουμε εμπόρους ναρκωτικών, έχουμε και τι δεν έχουμε. Αυτό που δεν έχουμε, είναι κοινωνική δικαιοσύνη.

Σας επιστρέφουμε την φιλανθρωπία σας. Υπάρχει υποκριτικά και αφορολόγητα, μόνο εκεί που υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες. Σας επιστρέφουμε τον Διαφωτισμό σας. Η μεγαλύτερη απάτη όλων των αιώνων. Σας επιστρέφουμε την αριστεροσύνη σας. Η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος. Σας επιστρέφουμε τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη”. Η ανάπτυξη που γεμίζει τον πλανήτη με δυστυχία και πτώματα.

Κι επειδή δεν πιστεύουμε στις βίαιες ανατροπές, επειδή δεν πιστεύουμε στην κατάργηση του κοινοβουλευτισμού για να αναλάβουν οι τεχνοκράτες, σας επιστρέφουμε και την προσπάθεια απαξίωσης της πολιτικής. Σύντομα θα σκάσει βόμβα μέσα στη Βουλή και δεν θα είναι φτιαγμένη με εκρηκτικές ύλες, αλλά φτιαγμένη από ανθρώπους απλούς, της διπλανής πόρτας που αποφάσισαν να σας επιστρέψουν όλα όσα τους προσφέρατε τα τελευταία χρόνια. nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications