Ένταση στο Μενίδι: Αστυνομικοί κατά πολιτών ενώ Ρομά πυροβολούν στον αέρα
Ένταση στο Μενίδι: Αστυνομικοί κατά πολιτών ενώ Ρομά πυροβολούν στον αέρα

Οι άνδρες των ΜΑΤ ρίχνουν χημικά σε όσους κατοίκους επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό – Ορισμένοι ωστόσο έφτασαν μέχρι τον καταυλισμό και έβαλαν φωτιά σε σπίτια – Την ίδια ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνεςΈνταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα στο Μενίδι με κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό των Ρομά αλλά και το σπίτι του 23χρονου Ρομά που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Μπροστά στο φόβο να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά του Σαββάτου όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου, οι αστυνομικοί κάνουν σποραδική χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν σε διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον καταυλισμό.

Αυτό που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν η πληροφορία ότι αυτή τη φορά οι Ρομά ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στην περίπτωση κατά την οποία οι διαδηλωτές πλησίαζαν το σπίτι του 23χρονου.

Οι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν καθώς από τον χώρο του καταυλισμού ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί από καραμπίνες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από πού ακριβώς έρχονται τα πυρά.

https://www.youtube.com/watch?v=

Ωστόσο ορισμένοι από τους διαδηλωτές που βγήκαν από το κύριο σώμα της διαδήλωσης κατάφεραν να φτάσουν στον καταυλισμό και να βάλουν φωτιά σε σπίτια. Στη συνέχεια, μάλιστα, κάτοικοι δεν επέτρεπαν σε οχήματα της πυροσβεστικής να επέμβουν με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ με χρήση χημικών.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι κάτοικοι του Μενιδίου είναι οργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή καθώς όπως καταγγέλλουν σχεδόν καθημερινά συλλέγουν κάλυκες από τα σπίτια τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications