Η Υεμένη εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας
Η Υεμένη εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας

Στρατεύματα της Υεμένης πιστά στο σιιτικό κίνημα των Χούθι και στον πρώην πρόεδρο της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση που έπληξε σύμφωνα με τους Υεμενίτες την πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Δημοσιεύματα σε αραβικά Μέσα αναφέρουν ότι η πυραυλική μεραρχία του στρατού της Υεμένης εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-εδάφους Burkan-2 με στόχο τη σαουδαραβική πρωτεύουσα.

Την επίθεση μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah TV, ενώ όπως έγινε γνωστό σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Υεμένης ανέφεραν δύο αεροπορικές επιδρομές των Σαουδαράβων που έπληξαν στόχους στο όρος Ατάν.

Οι σιίτες της Υεμένης χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο όρος για να εκτοξεύουν από εκεί βαλλιστικούς πυραύλους και προφανώς αυτός είναι ο λόγος της σαουδαραβικής επιδρομής, αναζητούσε τους στόχους που εξαπέλυσαν την πυραυλική επίθεση στο Ριάντ.

Οι Σαουδάραβες ισχυρίζονται ότι η πυραυλική επίθεση των Υεμενιτών αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Αλ Ραΐν που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ριάντ, διαψεύδοντας ότι επλήγη η πρωτεύουσά τους.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ το Ριάντ αναμένει την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications