Tα μπιχλιμπίδια της πριγκίπισσας Νταϊάνα πωλούνται στο παλάτι του Κένσιγκτον: Εκμεταλλεύονται το θάνατό της
Tα μπιχλιμπίδια της πριγκίπισσας Νταϊάνα πωλούνται στο παλάτι του Κένσιγκτον: Εκμεταλλεύονται το θάνατό της

Το "φιλανθρωπικό" ίδρυμα(απο αυτα τα γνωστά, "φιλανθρωπικά" ξέρετε τώρα!) που φροντίζει για τη συντήρηση του παλατιού Κένσινγκτον κατηγορήθηκε πως εκμεταλλεύεται την 20η επέτειο από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκδίδοντας μια σειρά από αναμνηστικά για να βγάλει χρήματα.

Το ιστορικό Royal Palaces, το οποίο διαχειρίζεται τη βασιλική κατοικία που κάποτε ζούσε η πριγκίπισσα και τώρα ζουν οι δυο γιοι της, πουλά ρέπλικα ενός μαργαριταρένιου της κολιέ με ζαφείρι για 150 λίρες, μία ψεύτικη ζαφειρένια καρφίτσα για 24,99 λίρες και μεταξένιο μαντήλι για 95 λίρες μεταξύ πολλών άλλων.

Τα αναμνηστικά πωλούνται στο διαδίκτυο και στο κατάστημα δώρων του παλατιού για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το τροχαίο δυστύχημα της πριγκίπισσας στο Παρίσι.

Το διαφημιστικό λέει πως το κολιέ ήταν ένα από τα αγαπημένα της Νταϊάνα και το φορούσε όταν χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο. Η ίδια σειρά έχει και σκουλαρίκια προς 14,99 λίρες και ταιριαστή καρφίτσα από ζαφείρια για 24,99 λίρες. Λέγεται πως έμπνευση ήταν το 18 καρατίων ζαφειρένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, που πλέον έχει στην κατοχή της η Κέιτ Μίντλεντον.

Οσον αφορά το ροζ μεταξένιο μαντήλι «εμπνέεται από την ζωή της πριγκίπισσας στο παλάτι του Κένσινγκτον». Συνολικά υπάρχουν 32 αντικείμενα που σχετίζονται με τη ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας και τίθενται προς πώληση.

Ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας και διευθυντής των Μέσων Ενημέρωσης για τον Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα επέκρινε την ιδέα, χαρακτηρίζοντας τον εμπορικό της χαρακτήρα ως ακραίο.

«Είναι αποδεκτό πως το HRP ως φιλανθρωπική οργάνωση πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο σε μια ανταγωνιστική αγορά, ωστόσο, η πώληση της μπιχλιμπιδιών της Νταϊάνα μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ως αναισθησία, ενώ για άλλους ως όχημα για γρήγορο κέρδος», αναφέρει.

Εκπρόσωπος της του HPR τόνισε πως όλα τα κέρδη θα διατεθούν για τη συντήρηση του παλατιού και υπογράμμισε πως όλα τα αντικείμενα ανήκουν σε μια υπάρχουσα σειρά κοσμημάτων που πωλείται εδώ και δέκα χρόνια και πρόσθεσε:«Ως ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ή το Παλάτι, οι λιανικές πωλήσεις συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση του να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε σημαντικούς τόπους κληρονομιάς τη φροντίδα που τους αξίζει».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications