«Σφαγή» στα ελληνικά νοικοκυριά: Δεν θα μείνει τίποτα στις τσέπες των Ελλήνων!
«Σφαγή» στα ελληνικά νοικοκυριά: Δεν θα μείνει τίποτα στις τσέπες των Ελλήνων!

Ισοπεδώνεται μέρα με τη μέρα η μεσαία τάξη στη χώρα μας, και ο Αλέξης Τσίπρας «σώζει» τη χώρα όπως και οι πρηγούμενοι - Το 4ο Μνημόνιο «γκρεμίζει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και βυθίζει τους Έλληνες στη φτώχεια

Σε μία εποχή που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έπρεπε να στηρίξει όσο τίποτα άλλο τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, επιλέγει τον «σκληρό δρόμο». Τον «δρόμο» της υπερφορολόγησης, της μείωσης του αφορολόγητου ορίου,της επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (πλέον συνδέονται με το ετήσιο εισόδημα), την συρρίκνωση των όλων συντάξεων, με τη λίστα των επώδυνων μέτρων να μη σταματά εδώ!

Από το 2011 μέχρι σήμερα, η μεσαία τάξη - που κατεξοχήν κυριαρχεί στη χώρα μας- έχασε 13 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο και να θέλει να κρύψει το γεγονός αυτό η κυβέρνηση, οι φορολογικές δηλώσεις «μιλούν» από μόνες τους! Για το 2015, μόλις 955.000 νοικοκυριά εμφάνισαν εισόδημα από 20.000-50.000 ευρώ! Η συγκεκριμένη κατηγορία «μαζεύει» περίπου 28,2 δισ. ευρώ, όταν το 2010 το εισόδημά τους ξεπερνούσε τα 40 δισ. ευρώ! Μιλάμε για μία μείωση που ξεφεύγει από το 30%... «Ολομέτωπη» επίθεση της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη!

Έγκριτοι οικονομολόγοι αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ότι, «αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική τότε είναι μαθηματικά βέβαια ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι «σημερινοί μεσαίοι» θα εκλείψουν, καθώς η μορφή αυτών των νοικοκυριών θα «πέσει», θα αλλάξει κατηγορία, και εφεξής η νέα τους οικονομική κατάσταση θα τους εντάξει στην «ομάδα» των φτωχών». Στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στην πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και τη σύνδεσή τους με το δηλωθέν εισόδημα, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μαζί με τις κρατήσεις που τους επιβάλλονται αλλά και την αύξηση των φόρων, καταφέρνουν να δουλεύουν για να καλύπτουν όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που τους ζητά το κράτος, βάζοντας ελάχιστα χρήματα στη τσέπη τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι, η οικονομική κρίση που βιώνει την τελευταία 7ετία η χώρα δεν αφήνει πλέον περιθώρια για μεγάλα ποσοστά κέρδους στους ελεύθερους επαγγελματίες. Με λίγα λόγια, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν -τουλάχιστον για το 2016- τα 1.000 ευρώ!

Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων...
Ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος ήρθε και άλλαξε για τα καλά και τις ζωές των συνταξιούχων! Οι απόμαχοι της ζωής είδαν τις αποδοχές τους να έχουν υποστεί από το 2010 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 13 παρεμβάσεις! Και εκεί που οι συνταξιούχοι περίμεναν με «ανοιχτές αγκάλες» την 13η σύνταξη -που τούς είχε τάξει ο Αλέξης Τσίπρας!- , βλέπουν επιπλέον να χάνουν δύο με τρεις συντάξεις ετησίως!Να σκεφτεί κανείς ότι, ζευγάρι συνταξιούχων που είχε υψηλούς μισθούς της τάξεως των 2.000 ευρώ, φτάνει με τον νόμο Κατρούγκαλο να παίρνει καθαρά έκαστος γύωρα στα 850-900 ευρώ!

Σοκ από το νέο αφορολόγητο όριο
Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και αγρότες μπαίνουν όλοι στη «μαύρη λίστα» της εφορίας! Η μείωση του ορίου στα 5.681 ευρώ, θα «ψαλιδίσει» μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα σε τέτοιο βαθμό που ο βιοπορισμός θα αποτελεί πολυτέλεια! Επιβαρύνσεις από δω και στο εξής θα έχουν όλοι. Κανείς δεν θα εξαιρείται από την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα ύψη οι τιμές των προϊόντων!
Οι τιμές στη βενζίνη, σε ηλεκτρονικά ή μη τσιγάρα, στον καφέ, τη σταθερή τηλεφωνία είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Συγκεκριμένα στα καύσιμα, αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη κατά 3 λεπτά το λίτρο. Στο υγραέριο κίνησης η αύξηση φτάνει τα 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Αυξήθηκαν όμως και οι ΕΦΚ σε τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα επιβλήθηκε ΕΦΚ στα υγρά που χρησιμοποιούνται. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού. Επιβλήθηκε όμως ΕΦΚ και στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Και στη σταθερή τηλεφωνία όμως επιβλήθηκε νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό.

«Πνίγονται» στα χρέη οι Έλληνες- Ούτε λόγος για αποταμίευση
Εξαντλούνται οι δυνάμεις των ελληνικών νοικοκυριών. Αν και εν έτει 2017 ζουν σε δικό τους σπίτι, διαθέτουν δικό τους αυτοκίνητο και μερικοί και εξοχικό, έχουν σχεδόν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις, ενώ το 70% έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του! Το δύσκολο εργασιακά και οικονομικά περιβάλλον σε συνδυασμό με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει κάθε νοικοκυριό απέναντι στο κράτος, τούς καθιστούν «ανήμπορους» να αντεπεξέλθουν στη ζωή που έφτιαξαν...

Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, «το οικονομικό κλίμα υποχώρησε στις 92,9 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2017, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε επίπεδα 2012, αλλά και της κάμψης των προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο. Η ανάκαμψη του όγκου λιανικών πωλήσεων πλην καυσίμων που είχε αρχίσει από το 3ο τρίμηνο του 2016 (+3,7%), αποδυναμώθηκε ελαφρά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 (+2,3%), λόγω της σημαντικής υποχώρησης που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο 2016 (-0,9%)».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications