Π.Καμμένος : «Θα συντρίψουμε τη Τουρκία αν προσβάλει την εθνική μας κυριαρχία»
Π.Καμμένος : «Θα συντρίψουμε τη Τουρκία αν προσβάλει την εθνική μας κυριαρχία»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλη της ύλης προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι η ''απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία αν προσβάλει την εθνική μας κυριαρχία''.

Ο κ. Καμμένος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για την Τουρκία και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από τους πολιτικούς της:''Οποιοιδήποτε χαρακτηρισμοί ή ύβρεις αποτελούν παράσημο για μένα. Ποτέ δεν προκαλούμε. Εφαρμόζουμε τα σχέδια όπως υπάρχουν. Κάνουμε την επίδειξη σημαίας όπως πρέπει σε απομακρυσμένες περιοχές. Αλίμονο αν δεν πάει ο υπουργός Άμυνας στο Καστελόριζο, στο Αγαθονήσι. Η Ελλάδα είναι φιλειρηνική χώρα.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα θέματα εθνικής κυριαρχίας ποτέ. Θα συνεχίσω να κάνω αυτά που κάνω. Δεν υπάρχει θέμα τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Όπως με Σημίτη Πάγκαλο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια''.

Πρόσθεσε δε ότι ''H απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία αν προσβάλουν την εθνική μας κυριαρχία. Δεν σέβονται. Τίποτα. Κάνουν παραβιάσεις ακόμα και σε ώρα κηδείας. Οι Μουσουλμάνοι αδελφοί έχουν έδρα την Κωνσταντινούπολη. Το Isis πηγαινοέρχεται στην Τουρκία. Εμείς διαφυλάσσουμε τα σύνορα της Ευρώπης''.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ''H Aλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι συμφέρον δικό της είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Μεγαλοιδεατισμοί που θέτουν θέματα με την Ελλάδα λειτουργούν εις βάρος της. Πρέπει να έρθουν να μιλήσουμε. Αν υπάρχουν συμφέροντα με την περαιτέρω πρόοδό της να τα συζητήσουμε''.

Σύμφωνα με τον ίδιο ''η συμφωνία έχει κλείσει και είναι το τέλος μια περιόδου ντροπής για την Ελλάδα, όπου κάποιοι υπάλληλοι οργανισμών έμπαιναν σε υπουργεία και έδιναν εντολές σε υπουργούς. Από αυτήν την περίοδο βγαίνουμε και για πρώτη φορά δεν έχουμε μέτρα για δόση, έχουμε δόση για μέτρα.

Πήραμε εντολή να μην υπογράψουμε άλλα μνημόνια. Τον Ιούλιο του 2015 αποφασίσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουμε σε εκλογές για να ανανεωθεί η Λαϊκή εντολή. Σε αυτές τις εκλογές φέραμε προς έγκριση στον ελληνικό λαό την συμφωνία του καλοκαιριού και ρωτήσαμε αν συμφωνεί να προχωρήσουμε. Ο λαός επιβεβαίωσε την πολιτική αυτή''.

Σε σχέση με όσους βουλευτές αποχώρησαν τόνισε ''Οσοι έφυγαν, έφυγαν πριν τις εκλογές, είχαν ψηφίσει τα μέτρα. Αφού έφυγαν αντικαταστάθηκαν από άλλα πρόσωπα με τη λαϊκή εντολή''.Ο κ. Καμμένος επίσης παραδέχτηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα μέτρα, όμως θα ωφελήσουν πολύ κόσμο: ''Συνεχίζω να ανήκω στο κομμάτι της λαϊκής δεξιάς Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τα μέτρα. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, να δούμε όμως τι είναι αυτή η συμφωνία.

Υπάρχει ανεργία, ας δούμε όμως τα μέτρα ποιους αφορούν. Το πλεόνασμα του 2016 διασφαλίζει ότι αυτά που είπαμε ως αντίμετρα θα εφαρμοστούν.
Αυτό διασφαλίζει ότι θα έχουν πακέτο τα αντίμετρα. Πράγματι υπάρχουν μειώσεις, από το 2019 και θα αφορούν 300.000 συνταξιούχους. Οι υπόλοιπες συντάξεις δεν θα επηρεαστούν καθόλου. Πέντε εκατ. Έλληνες θα ωφεληθούν από τα μέτρα. H επιδότηση ενοικίου, το προνοιακό επίδομα, η επιδότηση του φαρμάκου, οι παιδικοί σταθμοί. Έχουμε μείωση φορολογικών συντελεστών. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί 300 εκατ. ευρώ. Τα μέτρα δεν είναι μέτρα για τη δόση, είναι δόση για τα μέτρα. Αφορούν περισσότερους από αυτούς που πλήττουν''.

Αναφορικά με τις επενδύσεις σημείωσε ότι ''θα τις ξεκολλήσουμε τις επενδύσεις. Αυτά που έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος να εμπαίζουν τους επενδυτές δεν γίνονται με αυτή την κυβέρνηση. Ηθελε ο Εμίρης του Κατάρ να επενδύσει. Του καταλογίσανε 10 εκατ. ευρώ. Το έλυσα αυτό το θέμα, πήγα στο Κατάρ''.

Σε αυτό το σημείο ο Καμμένος αναφέρθηκε στην ψηφοφορία για τα πρόστιμα Σαββίδη και τόνισε ότι ''ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Είπε ότι ήταν δύο που δεν έστειλαν επιστολές. Έξι ήταν. Εδώ θέλει, ή γραφολόγο ή ψυχίατρο. Υπάρχουν πλαστογραφημένα έγγραφα και αφορούν την ψηφοφορία. Έξι βουλευτές δεν έστειλαν καν επιστολή. Υπήρξαν πλαστογραφημένες επιστολές βουλευτών''.

Σε σχέση με τον Σαββίδη υπογράμμισε ότι ''Στα δύσκολα της κοινωνίας μας εκείνος ήρθε και έβαλε τα χρήματά του στην Ελλάδα. Επένδυσε και προσέλαβε κόσμο. Τώρα επενδύει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όταν χρειάζεται η πατρίδα μας βοηθάει''.

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο επισήμανε:
''Τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε τις έχω φέρει στη Βουλή. Βεβαίως δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος. Πηγαινοέρχονταν οι τσάντες σε πολλά πρόσωπα. Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και έφταιγε. Οι ληστείες που έγιναν μετά τον Τσοχατζόπουλο ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ο Τσοχατζόπουλος έκανε 100 άλλοι έκαναν 400. Όπως ο Παπαντωνίου. Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στον Σημίτη και στον Παπανδρέου. Οφείλει να μιλήσει. Πρέπει τα κλεμμένα να τα φέρουν πίσω. Δημιουργήσαμε το πλαίσιο για να γίνει''.

www.pronews.gr

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Καλά... Οταν δεν μπορείς να σταματήσεις 300 λαθρομετανάστες.... θα συντρίψεις 50 εκατ. Τούρκους?

1,61

Ανώνυμοςείπε...

δεν επιβεβαίωσε τίποτα ο λαός. Εσείς κάνατε με το έτσι θέλω το 60% Οχι, ναι.
Τον λαό τον δέρνετε σε πρώτη ευκαιρία οταν διαδηλώνει για τα δικαιώματά του, γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τις αποφάσεις των δικαστών και κάνετε τα αντίθετα απ΄οτι λέγατε προεκλογικά.
Είσαστε εντελώς ανακόλουθοι προς τις εξαγγελίες.

1,61

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications