Το 92% των Ελλήνων πιστεύει στον Θεό!
Το 92% των Ελλήνων πιστεύει στον Θεό!

Μόλις το 17% των συμπολιτών μας πηγαίνει στην εκκλησία κάθε εβδομάδα...Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Η πλήρης σύνδεση της ορθόδοξης πίστης με την ελληνική εθνική ταυτότητα διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα της έρευνας με τίτλο «Θρησκευτική πίστη και εθνική συμμετοχή στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», που διενήργησε το Pew Research Center (ΗΠΑ), το οποίο ασχολείται με τη δημογραφία, τη θρησκεία και τις κοινωνικές επιστήμες. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016, με τη συμμετοχή 25.000 ενηλίκων σε 18 χώρες.

Αξιοσημείωτο εύρημα για την Ελλάδα είναι ότι το 90% των πολιτών της χώρας αυτοπροσδιορίζεται ως ορθόδοξο, ενώ σε ποσοστό 92% οι Ελληνες πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού. Ειδικότερα, η φράση «ορθόδοξος σημαίνει Ελληνας» συνοψίζει τον κεντρικό ρόλο της ορθόδοξης πίστης για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χώρας μας.

Οι Ελληνες σε ποσοστό 89% εκτιμούν ότι είναι ανώτεροι πολιτισμικά από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «σε πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης η θρησκευτική και εθνική ταυτότητα είναι στενά συνυφασμένες». Μάλιστα, γίνεται ειδικός λόγος για τη χώρα μας και υπογραμμίζεται ότι «για την Ελλάδα, όπου η Εκκλησία έπαιξε κεντρικό ρόλο στην επανάσταση για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, το 76% του κοινού υποστηρίζει ότι το να είναι κανείς ορθόδοξος είναι σημαντικό για να είναι “πραγματικός Ελληνας”».

Δύο στοιχεία, όμως, που πρέπει να προκαλέσουν προβληματισμό στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό των ορθόδοξων πολιτών που εκκλησιάζονται και το μειωμένο, σε σχέση με το παρελθόν, θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόλις το 17% των Ελλήνων πηγαίνει στην Εκκλησία σε εβδομαδιαία βάση, όταν ο ορθόδοξος μέσος όρος είναι 10%, ενώ ο ρωμαιοκαθολικός μέσος όρος φτάνει το 25%. Σε αντίθεση με τους πολίτες χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι Ελληνες που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι η χώρα τους σήμερα είναι λιγότερο θρησκευόμενη σε σχέση με παρελθούσες δεκαετίες, καθώς τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 το ποσοστό ανερχόταν σε 87%, ενώ σήμερα σε 60%. Πηγή "Δημοκρατία"

ΥΓ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:Tο 92% των "Ελλήνων" που πιστεύει στον Θεό απο που προκύπτει?μαζί με τους αριστερούς κομμουνιστες που πιστεύουν στην Μαρξιστική θρησκεία και τον "θεο" Μαρξ/Τσε, η οχι?(άθεοι κατα τα αλλα!),έβαλαν τους λαθρο μουσουλμάνους? αυτο το «ορθόδοξος σημαίνει Έλληνας» κτυπάει πολύ άσχημα αφου δεν υπήρχε "ορθοδοξία" στην αρχαία Ελλάδα!

Οι Έλληνες σε ποσοστό 89% εκτιμούν ότι είναι ανώτεροι πολιτισμικά από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, χαχα ψωνισμένα τομάρια και πρόβατα!!!μαζί με τους τουρκομογγόλους και αραβοέλληνες η χωρίς? περίεργο πάντως! εδώ και 100-200 χρόνια βασικά απο την τουρκοκρατια και μετά, όλος ο πολιτισμός ήρθε απο βορεια! η Εκκλησία έπαιξε κεντρικό ρόλο στην επανάσταση!μπεεεε!!! κεντρικό ρόλο έπαιξαν πάλι οι βόρειοι, κάποιοι που δεν συμπαθείτε μάλιστα, γιατι ετσι σας έμαθαν, υπάρχουν στοιχειά έως και μνημεία πεσόντων αυτών που βοήθησαν στην Επανάσταση!αμφιβάλλω αν το ξέρουν 50-100 άτομα στην Ελλάδα , γιατί αυτα δεν τα λένε δεν "βολεύουν" στην επίσημη ιστορία" αλλα και στην διχόνοια!.

Post A Comment:

5 comments

Unknownείπε...

Απο ιστορια εισαι κουκουτσι!!!!!

Ανώνυμοςείπε...

Φυσικά και είναι ανώτεροι οι Έλληνες. Ποιοί ειναι οι Γερμανοί οι βάρβαροι?
Αυτοί έφεραν τους σκοτεινούς αιώνες στην Ευρώπη.
Κανείς πάνω στη Γη δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Έλληνες. Οσα πρόσφεραν οι Έλληνες στην ανθρωπότητα δεν τάχει προσφέρει κανείς. Ολα τα οφείλουν σ΄εμάς.

**΄΄ Με τη διάλυση της Δυτική Ρωμαικης Αυτοκρατορίας το 475 η δυτική ευρώπη εισηλθε σε μια περίοδο μεταναστεύσεων και επιδρομών βαρβαρικών φύλων, ως επι το πλείστον Γερμανικής καταγωγής. Οι λαοί αυτοί εγκαταστάθηκαν σε ορισμένες περιοχές: Αγγλοι και Σάξονες στην Αγγλία, Φράγκοι και Βουργουνδοί στη Γαλλία, Οστρογότθοι και Λογγοβάρδοι στην Ιταλία, Βησιγότθοι στην Ισπανία. Ετσι αντι της ενιαίας ρωμαικης διοικησης προέκυψαν πολλά βαρβαρικά κρατίδια, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση των σύγχρονων ευρωπαικών κρατών.
Οι συνεχείς πόλεμοι, οι επιδρομές, οι αναταραχές, στα εδάφη του βαρβαρικού ευρωπαικου χώρου, επέφεραν οικονομικό μαρασμό,πολιτική και κοινωνική αστάθεια,καθώς και πολιτιστική παρακμή. Από το 500 εως το 1000 περίπου η Ευρώπη διανύει τους λεγόμενους Σκοτεινούς Αιώνες.΄΄

**Πηγή: Δρ. Τζένη Αλμπάνη ΄΄ ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ : Μεσαίωνας 6ος έως 14ος αι., στο, Η Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη, ΕΑΠ,τόμος α΄, Πάτρα, 2008.

Για ποιούς Βόρειους να μιλήσουμε? Για ποια κτήνη ακριβώς?


1,61

atomείπε...

Γελάω πια με την αμορφωσιά! και θεωρούμε εγω αμόρφωτος για το σύστημα αλλα όποτε έχω μιλήσει face to face ακόμα και με φυσικούς τους έχω βγάλει ηλίθιους! τους ιστορικούς δε ? τελικα δίκαιο είχε κάποιος κάπου προς Βραζιλία που έλεγε οτι τα σχολεια σκοτωνουν την νοημοσύνη!

Ποιοι ειναι οι Γερμανοί οι βάρβαροι? μπορείς να δεις ακόμα και προπαγανδιστικά βιντεο της ΕΡΤ μάλιστα !να πετάνε ψωμί στον ίδιο τον εχθρό σε λέσβους απο τα καράβια που βούλιαζαν! γιαυτό έχασαν τον πολεμο γιατι δεν ηταν βάρβαροι! οπως και δεν έριξαν πυρηνική βόμβα που πρώτοι ανακάλυψαν!!!!επίσης χάρη στους "βάρβαρους" έχετε τόση τεχνολογία ακόμα σήμερα!εγω δεν τους αναγνωρίζω ως Γερμανούς αλλα ως Δωριείς σύμφωνα με τα δικά μου στοιχειά!οπως και άλλους λαούς της Ευρώπης! εδω πόσο κάλοι ηταν ακομα και με τους Εβραίους γιαυτό τους κατάσφαξαν στην συνεχεία--->>>>
ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΥΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!--> https://www.youtube.com/watch?v=dp9251BvfkQ ομιλία ίδιου όμβριου (γιαυτό κάποιοι τα λένε ακόμα αυτα)

Ποια ειναι αυτη η κυρα Δρ. Τζένη Αλμπάνη?? δηλαδή μονο στην Ευρώπη πήγαν οι βαρβαρικές φυλές??? στην Ελλάδα δεν ήρθαν? οι βόρειες περιοχές λόγο οτι ηταν αφιλόξενες είχαν τις λιγότερες επιδρομές στην Ευρώπη!!!! γιαυτό ειχαν μεινει και οι πιο καθαρές οπως και τωρα στέλνουν ορδες βάρβαρων ζωώδες ανθρώπους στα αυτα τα μέρη!(Όπως μας "ενημερώνουν" στο γνωστό Talpioth s.225:O Γιαχβέ δημιούργησε ζωώδες έθνη, έτσι ώστε οι Εβραίοι δεν πρέπει να εξυπηρετούνται από ζώα,ένα ζώο με ανθρώπινη μορφή θα χρησιμεύει για τους Εβραίους.) στην Γερμανία δε πριν το 1945 είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά καθαρών γιαυτό έπρεπε να πεθάνουν και να βιαστούν εκατομμύρια το 1945! σύμφωνα με τους Όμβριους και ετσι βροχή οι βόμβες και οι βιασμοί!

Η Δρ. Τζένη Αλμπάνη μήπως λέει και αυτη καθαρό το ελληνικό DNA 95%???Στις περισσότερες ταξιδιωτικές αφηγήσεις του 18ου και 19ου αιώνα και περιγραφές της εποχής διαφαίνεται πως η συνάντηση με τους σύγχρονους κατοίκους της αρχαίας Ελλάδας προκαλεί από αμηχανία έως δυσφορία!!Οι Γερμανοί που δούλεψαν ή εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!!! συνάντησαν μια χώρα με τρομερή φτωχιά και επιδημίες και κυρίως με έναν λαό που δεν είχε καμία σχέση με τους Έλληνες του Hölderlin, του David και του Winckelman! (http://www.aetos-apokalypsis.com/2017/02/h-ellhnikh-fylh-h-wraioterh.html) να της πεις χαιρετίσματα τοτε γιατι δεν ειναι οπως οι αρχαίοι στην όψη? η οπως ηταν πολλοι ναζι? καθαροί για τρέχα να δεις πως έγινε η γερμάνια σημερα απο τους χιλιαδες βιασμούς!! ΚΑΘΑΡΟΙ Έλληνες ειναι μονο με ομάδα αίματος 0 !!!!! εχω και αλλα στοιχειά που δεν τα ξερουν ούτε οι "ειδικοί"!
οι κομμουνιστές πχ δεν ειναι τυχαια κομμουνιστές !και φυσικά δεν ειναι κάνεις Έλλην!οι κριτικοί κατα 70% ειναι άραβες! ιδιοι ειναι στην όψη! κτλ κτλ!!

Ανώνυμοςείπε...

«Δεν θα κρίνετε σεις οι Φράγκοι-τα χθεσινά αγριογούρουνα-εμάς, αλλά εμείς θα κρίνωμε εσάς και τον πολιτισμό σας» Περικλής Γιαννόπουλος.

Και μεις ''0'' αίμα έχουμε, αλλά δεν υποστηρίζουμε τους Γερμανούς.

Θες να ΄΄φας΄΄ πολλές βιβλιοθήκες για να φτάσεις την Αλμπάνη και πίσω απ΄τα γραφόμενά της υπάρχει ένας τόμος βιβλιογραφία. Κανείς δεν γράφει με οραματισμούς και επιφοίτηση.....

1,61

atomείπε...

Εδω βγάλαμε μ@λακες τόσους και τόσους στο ίντερνετ που βάλαμε εδω πρώτη φορά αυτα που δεν βρήκαν άλλοι τόσα χρονιά!ολα με στοιχειά ακομα και απο τον στόμα του λύκου!, και βάζω μονο το 30% αφου φοβήθηκαν και οι Οβριοί οτι θα ξεσηκώσω τους νεοέλληνες με τέτοιες αληθειες που ανατρέπουν πολλά δεδομένα που έχουν!και τους λέω εδω δεν ξύπνησαν τόσα χρονιά θα ξυπνήσουν απο μένα??πολύ αργά για δάκρυα!! (ετσι οπως τους έχετε κάνει!αυτοι ειναι και πρόβατα η πλειοψηφία)
και αφήστε τα βιβλία είδαμε και ποιοι τα γράφουν και αυτα το 80% --> http://www.aetos-apokalypsis.com/2017/05/h-kakrodeksia-ths-eyrwphs.html
τα άτομα που μας διαβάζουν ειναι κύριος Έλληνες ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ! οι ποιοι δεν ηταν μονο στην Ελλάδα οπως σας έχουν μάθει ψεύδος αλλα σε όλη την Ευρώπη πριν την εισβολή των βάρβαρων! το διαίρε και βασίλευε είχε αποτέλεσμα!!! κανονικά δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν περί ιστορίας όσοι δεν ανήκουν στην ευγενές φυλη! δεν υποστηρίζω τους "Γερμανούς" αλλα την φυλη μου!δεν με αφορουν οι χώρες ούτε οι τίτλοι Γερμανοί Έλληνες Ιταλοί κτλ!ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΗ(βρες τι ηταν οι Κέλτες απόγονοι απο ποιους και ίσως καταλάβεις! επίσης η λεγομένη υπερβόρεια μήπως ξέρεις που ηταν? ) ετσι και αλλιως και εκεί τώρα γέμισε αριστερομογγολους απο τους βιασμούς! μήπως ξέρεις οτι οι "Γερμανοί" το 40 δεν σκότωσαν ούτε εναν Έλληνα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ακομα και αν ηταν κομμουνιστης για να σωθεί η απο χαζομάρα? δεν έχετε ιδέα τι παίζεται πραγματικά αν και σας έχω δώσει μερικά στοιχειά!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications