Ο Πάπας αποκαλεί τα Σκόπια “Δημοκρατία της Μακεδονίας”
Ο Πάπας αποκαλεί τα Σκόπια “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ο Πάπας στην προσευχή της Κυριακής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Μια προσευχή που θα ανάψει φωτιές

Φωτιές ανάβει η κυριακάτικη προσευχή του Πάπα στο Βατικανό! Στην καθιερωμένη του προσευχή στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας αναφέρθηκε την περασμένη Κυριακή 30 Απριλίου στην Βενεζουέλα.

Ο Πάπας ένωσε όπως είπε τη φωνή του με τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Απηύθυνε έκκληση δε στην κυβέρνηση και την κοινωνία της χώρας να αποφεύγουν την βία οποιασδήποτε μορφής και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα αναζητώντας λύση στην ανθρωπιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κτίση που έχει εξαντλήσει τον πληθυσμό.

Δήλωσε επίσης ότι έχει εναποθέσει τις ελπίδες στην Παναγία για την επίτευξη ειρήνης και συμφιλίωσης στην χώρα.

Ακολούθως, προσευχήθηκε και για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Αυτές τις μέρες είπε, το μυαλό του είναι στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού πάντως, στην ιστοσελίδα που αναφέρεται στην παπαπική προσευχή της περασμένης Κυριακής, έχει “διορθώσει” τη φράση του Πάπα, με το πολιτικά ορθό επίσημο όνομα της ΠΓΔΜ.

Έτσι, στην σχετική ανάρτηση εμφανίζεται ο Πάπας να έχει αποκαλέσει τα Σκόπια με την επίσημη ονομασία “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Σιγά την είδηση...
Στην χώρα - χώρο (Ελλάδα για όσους δεν κατάλαβαν) όλοι οι υπουργοί ακόμα και ο πρωθυπουργός, έτσι την λένε. Το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι οι βολευτές (πλην Χ.Α.) αποκαλούν το σκοπιανό κρατίδιο με το όνομα "Μακεδονία" και το μόνο που τους νοιάζει είναι μην τυχόν γραφεί αυτό στις εφημερίδες...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications