Πακιστανός λαθρομετανάστης αντιεξουσιαστής συμμετείχε σε επεισόδια κατά οπαδών της Χρυσής Αυγής
Πακιστανός λαθρομετανάστης αντιεξουσιαστής συμμετείχε σε επεισόδια κατά οπαδών της Χρυσής Αυγής

Στη διάρκεια των συγκρούσεων είχαν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί των ΜΑΤ..
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 28χρονος μένει σε κατειλημμένο από αναρχικούς σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων και το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείτο ενεργά στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.

Για παράνομη είσοδο στη χώρα είχε συλληφθεί το 2011 ο 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, που κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως μέλος ομάδας αναρχικών που συνεπλάκη με άνδρες των ΜΑΤ, τον Οκτώβριο του 2016, στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αρμόδια πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι την 21η Μαΐου 2011 ο νεαρός υπήκοος Πακιστάν είχε συλληφθεί από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Τέσσερις μέρες αργότερα, την 25η Μαΐου 2011, του επιβλήθηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης, που ωστόσο δεν εκτελέστηκε, ενώ την ίδια περίοδο (τον Μάιο, δηλαδή, του 2011) φέρεται να υπέβαλε και αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Εις βάρος του, η αρμόδια υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο νεαρός αλλοδαπός κατηγορείται ότι συμμετείχε σε ομάδα αντιεξουσιαστών που το πρωί της 31ης Οκτωβρίου συγκρούστηκε αρχικά με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια με αστυνομικούς των ΜΑΤ στα στενά γύρω από τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων είχαν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ είχαν προκληθεί φθορές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα (χωρίς διακριτικά) της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 28χρονος μένει σε κατειλημμένο από αναρχικούς σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων και το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείτο ενεργά στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει το πρωί της 31ης Οκτωβρίου ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από το Εφετείο της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αναρχικούς που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αναρχικοί είχαν αρχικά προσπαθήσει να επιτεθούν σε 6 - 7 άτομα, μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο της Λ. Αλεξάνδρας.

Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο τούς είχε απωθήσει, με συνέπεια να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών που διήρκησαν αρκετές ώρες. Μάλιστα, οι αστυνομικοί που είχαν τραυματιστεί στα επεισόδια της 31ης Οκτωβρίου είχαν μηνύσει τους επικεφαλής τους, κατηγορώντας τους ότι τους εξέθεσαν σε κίνδυνο: «Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως “πρόβατα επί σφαγήν”, να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματισθούμε», ανέφεραν στη μηνυτήρια αναφορά τους.
kathimerini.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications