Η αυτού μεγαλειότης ο Διάβολος κέρδισε τη μάχη για να εγκαταστήσει το μνημείο του!
Η αυτού μεγαλειότης ο Διάβολος κέρδισε τη μάχη για να εγκαταστήσει το μνημείο του!

Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου κερδήθηκε το δικαίωμα ανέγερσης σατανικού μνημείου σε άρκο της Μιννεσότα.

Όταν τοποθετήθηκε ένα μνημείο με ένα στρατιώτη που προσευχόταν πάνω από έναν τάφο, κρατώντας έναν σταυρό στο Πάρκο Μνήμης Βετεράνων της Μιννεσότα, προσβλήθηκε το Ίδρυμα Ελευθερίας από τη Θρησκεία. Η ομάδα θρησκευτικής ελευθερίας που εδρεύει στο Ουισκόνσιν υπέβαλε σύντομα μήνυση, απαιτώντας την απομάκρυνση του σταυρού, καθώς αυτός ήταν σε δημόσια περιουσία.

"Αυτό δεν είναι απλώς μια συνταγματική παραβίαση, αλλά στέλνει ένα μήνυμα αποκλεισμού σε μη χριστιανούς, σαν να είναι σημαντικοί μόνο οι χριστιανοί βετεράνοι", δήλωσε στον τοπικό σταθμό KARE 11 η Annie Laurie Gaylor από το Ίδρυμα Ελευθερίας από την Θρησκεία.

Τον Ιανουάριο, η μικρή πόλη έβγαλε το σταυρό.

"Υπάρχουν πολλοί αναστατωμένοι άνθρωποι", δήλωσε ο Joe Burmeister, κάτοικος και βετεράνος ο ίδιος. "Μάλλον ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω εδώ και πολύ καιρό το να έρθω και να κόψω το σταυρό".

Ο δήμαρχος της Belle Plaine δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφαιρέσει το σύμβολο, όσο κι αν τον πονούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

"Για μένα, είναι μια άλλη επίθεση στη μικρή Αμερικανική πόλη και τις ελευθερίες μας", δήλωσε ο δήμαρχος Christopher Meyer.

Η δικαστική διαμάχη τελικά, έφερε την απόφαση, ότι το πάρκο πρέπει να προσθέσει ένα χώρο "περιορισμένου ανοικτού φόρουμ", όπου οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να υποβάλει αίτηση για να τοποθετήσει ένα προσωρινό μνημείο - εφ 'όσον προορίζεται να τιμήσει τους βετεράνους.

Παρά την απομάκρυνση του σταυρού από το χέρι του στρατιώτη στο μνημείο, ο Σατανικός Ναός αποφάσισε ότι και αυτοί ήθελαν να τοποθετήσουν μνημείο στο πάρκο.Η συνεισφορά του ναού θα είναι ένας μαύρος κύβος χάλυβα, με ανεστραμμένα πεντάγραμμα σε όλες τις πλευρές του και ένα κράνος στραμμένο ανάποδα πάνω στην κορυφή. Το μνημείο θα διαθέτει επίσης μια πλάκα που θα τιμά τους βετεράνους που πέθαναν στη μάχη.

"Είναι σίγουρα καλύτερο να διατηρήσουμε την Πρώτη Τροποποίηση παρά να διατηρήσουμε τις ιδέες σας για θρησκευτική υπεροχή σε δημόσιο λόγο. Αυτό δεν είναι σίγουρα αυτό για το οποίο ιδρύθηκε η Αμερική και σίγουρα δεν ήταν αυτό, για το οποίο αγωνίστηκαν οι στρατιώτες μας ", δήλωσε ο Doug Mesner, ο ιδρυτής του Σατανικού ναού και η μη κερδοσκοπική ομάδα του, Reason Alliance. 11. Ο Mesner χρησιμοποιεί επίσης το ψευδώνυμο Lucian Greaves.

Το μνημείο είναι ακόμα υπό κατασκευή στο Salem της Μασαχουσέτης. Αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications