Η Χ.Κλίντον αναζητά εξιλαστήρια θύματα: «Γιατί έχασα τις εκλογές»
Η Χ.Κλίντον αναζητά εξιλαστήρια θύματα: «Γιατί έχασα τις εκλογές»

Η Χίλαρι Κλίντον, ψάχνοντας τα αίτια της ήττας της, δήλωσε «θύμα μισογυνισμού», σε ομιλία της, χρεώνοντας στο γεγονός ότι είναι γυναίκα την αποτυχία της να στεφθεί η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα άφησε υπονοούμενα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, μιλώντας για παρεμβάσεις «ξένων δυνάμεων» στις αμερικανικές εκλογές.

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε αν αισθάνεται πως το γεγονός ότι έχασε τις εκλογές οφείλεται στο ότι είναι θύμα μισογυνισμού, η Χίλαρι Κλίντον απάντησε «Το Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο μου αλλά για να σας δώσω μία πρώτη ιδέα, ναι, θεωρώ ότι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Και άλλα πράγματα έπαιξαν ρόλο.

Κάθε μέρα που περνά μαθαίνουμε και περισσότερα για την παρεμβολή χωρίς προηγούμενο ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και μίας (χώρας) της οποία ο ηγέτης δεν είναι μέλος του φαν κλαμπ μου. Νομίζω ότι αυτή είναι μία πλευρά του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού τοπίου», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία της κατηγόρησε ακόμα τον Αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμει, ότι αυτός ευθύνεται για το ό,τι έχασε την προεδρία ενώ άφησε αιχμές και για τα περίφημα WikiLeaks, που θεωρούνται ότι συνδέονται με τη Ρωσία, και το σκάνδαλο με τα email του επικεφαλής της εκστρατείας της Τζον Ποδεστα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ήμουν στο δρόμο της νίκης, ώσπου ο συνδυασμός με την επιστολή Κόμει στις 28 Οκτωβρίου και τα WikiLeaks έγειραν αμφιβολίες στα μυαλά των ψηφοφόρων» ανέφερε σε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Διεθνές Συνέδριο Γυναίκες για τις Γυναίκες.

«Αν οι εκλογές γινόταν στις 27 Οκτωβρίου, εγώ θα ήμουν Πρόεδρός σας», είπε χαρακτηριστικά.Η Κλίντον ανέφερε μάλιστα ότι γράφει και το βιβλίο της για την εμπειρία της ως υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications