22 Μαΐ 2017

‘Εύφλεκτος πάγος’: Η εξόρυξη της Κίνας που θα φέρει παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση

‘Εύφλεκτος πάγος’: Η εξόρυξη της Κίνας που θα φέρει παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση

Προ των πυλών ο αντικαταστάτης του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που είναι πιο ασφαλής για το περιβάλλον και υπάρχει σε μεγάλα αποθέματα

Τόπο φαίνεται ότι έπιασαν οι πολυετείς έρευνες της Κίνας για την εξόρυξη «εύφλεκτου πάγου», καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Χωροταξίας και Πόρων της χώρας, αυτό επετεύχθη.

Η επιτυχημένη εξαγωγή κατεψυγμένων καυσίμων έγινε από την περιοχή Σενχού, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 300 χιλιόμετρα μακριά από το Χονγκ Κονγκ.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιανγκ Νταμίνγκ έκανε λόγο για «μια σημαντική πρόοδο που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση».«Εύφλεκτος πάγος» αποκαλείται το ένυδρο μεθάνιο με μόρια αέριου μεθανίου παγιδευμένα σε πλέγμα κρυστάλλων πάγου. Υφίσταται μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλές πιέσεις. Ένα κυβικό μέτρο «εύφλεκτου πάγου» ισούται με 164 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον οργανισμό Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Μοιάζει με κρυστάλλους πάγου αλλά αν γίνει μεγέθυνση, γίνονται ορατά τα μόρια του μεθανίου που περικλείονται από τα μόρια του νερού», δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Πραβίν Λίνγκα του εθνικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, οι ένυδρες ουσίες είναι εύφλεκτες, καθώς το αέριο που περικλείεται από τον πάγο πιάνει εύκολα φωτιά, όταν έρθει κοντά σε φλόγα.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της Κίνας να εξορύξει «εύφλεκτο πάγο» μετά από σχεδόν 20 χρόνια έρευνας, όπως τονίζει το υπουργείο, με 16.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου υψηλής καθαρότητας να εξορύσσονται κατά μέσο όρο καθημερινά από το σημείο.

Το ένυδρο φυσικό αέριο πιστεύεται ότι αποτελεί τον καλύτερη αντικαταστάτη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου ενώ σύμφωνα με επιστήμονες, είναι πιο ασφαλές για το περιβάλλον και υπάρχει σε μεγάλα αποθέματα.

Πηγή: Russia Today

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

‘Εύφλεκτος πάγος’: Η εξόρυξη της Κίνας που θα φέρει παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications